اينجا غذاي رژيمي و حوله سگ و گربه مي‌فروشند!

اهميت اولويت هفتم غذاي سگ در برابر اولويت هشتم تجهيزات پزشكي و دارو صرفنظر از به تصوير كشيدن اهميت سلامت و جان مردم براي اولويت‌گذاران تخصيص ارز وارداتي، تغيير سبك زندگي به سمت و سوي افزايش نگهداري از حيوانات خانگي همچون سگ را نيز به رخ مي‌كشد به گونه‌اي كه اين روزها تبليغ و فروش حوله و لباس، ظرف و ظروف، بُرس و انواع و اقسام غذاي سگ از غذاي رژيمي گرفته تا غذاي سگ‌هاي بد غذا به شكل علني هم در فضاي جامعه و هم در فضاي مجازي ديده مي‌شود.

سگ، گربه، همستر يا هر جاندار ديگري به عنوان يك موجود زنده آنقدر مورد توجه و اهميت است كه ما هيچ مجوزي براي آزردن اين حيوانات نداريم و با مراجعه‌اي به روايات اسلامي در مي‌يابيم بزرگان دين ما حتي با حيوانات نجسي مانند سگ نيز رفتاري مهربان داشته‌اند. اما نگهداري از حيواناتي نظير سگ در خانه امري است كه هم با سبك زندگي ايراني –اسلامي منافات دارد و هم هشدار و تأكيد پزشكان در مخاطره آميز بودن نگهداري از اينگونه حيوانات و تأثير منفي اين كار بر سلامت را به همراه دارد. اما از شواهد پيداست نگهداري از حيوانات خانگي هر روز بيشتر از ديروز گسترش مي‌يابد تا جايي كه واردات غذاي اين حيوان بر سلامت انسان‌ها اولويت مي‌يابد و در برابر اين موضوع داد وزير بهداشت و نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي هم در آمده است. در كنار انتقاد از اين عملكرد مسئولان، آشكار شدن اين امر حكايت از افزايش تقاضا براي غذاي سگ دارد تا جايي كه اين كالا را در كنار بسياري از كالاهاي ضروري در اولويت هفتم قرار دهد.

فروش حوله و لباس سگ در كنار لباس و حوله انسان
اگر سري به برخي از فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي بزرگ بزنيد و غذا و وسايل مخصوص حيوانات خانگي را مي‌بينيد؛ كنسرو و حتي بيسكوييت سگ و گربه در قفسه‌هاي اين فروشگاه‌ها به چشم مي‌خورد. ضمن آنكه فروشگاه‌هاي تخصصي فروش وسايل حيوانات خانگي از شانه گرفته تا وان مخصوص و زيور آلات در سطح شهر فراوان است و حتي برخي مغازه‌ها حوله و لباس سگ و ديگر حيوانات خانگي را در كنار لباس حوله انسان به نمايش و فروش گذاشته‌اند. يعني در همان مغازه‌اي كه براي خودتان لباس مي‌خريد مي‌توانيد براي سگتان هم لباس بخريد!

كلينيك‌هاي تخصصي حيوانات و حتي آرايشگاه‌هايي كه به اين موجودات بخت برگشته متناسب با سليقه صاحبانشان خدمات زيبايي ارائه مي‌كنند هم براي خودشان برو و بيايي دارند. خلاصه اينكه چند سال پيش كه رفته رفته سگ و گربه‌ها
به فضاي خانه شهروندان ايراني راه يافتند و به عنوان عضوي جديد پذيرفته شدند چنين فضايي دور از انتظار نبود كه يك روز غذاي سگ اولويت بالاتري نسبت به دارو و تجهيزات پزشكي پيدا كند.

گريز از تنهايي با نگهداري از سگ‌و‌گربه
نگهداري از حيوانات خانگي در كشوري مانند ايران آن هم در زندگي شهري و آپارتماني موضوعي است كه قدمت چنداني ندارد. رغبت به سمت اسارت حيوانات از سگ و گربه گرفته تا خزندگاني همچون مار پينگتون با رونق بازار ماهواره‌ها و القاي سبك زندگي غربي از سوي اين شبكه‌ها افزايش يافته است. وقتي نقش خانواده در جامعه كمرنگ مي‌شود و عواطف و احساسات ميان اعضاي خانواده رنگ مي‌بازد، مهر ورزيدن و نگهداري به يك حيوان مي‌تواند جايگزين روابط انساني مي‌شود. هسته‌اي شدن و حتي از هم پاشيدن اركان خانواده معضلي است كه مدت‌هاست جوامع غربي را در بر گرفته و حالا ما با تغيير سبك زندگي به سمت زندگي غربي از اين نسخه بيماركننده پيروي مي‌كنيم.

از سوي ديگر ما انسان‌ها موجوداتي اجتماعي هستيم كه رشد و بلوغ اجتماعي‌مان در جامعه و با روابط بين فردي حاصل مي‌شود. در واقع هركدام از ما انسان‌ها نياز داريم كه به گروهي تعلق داشته باشيم و ديده شويم. نياز به محبت كردن و محبت ديدن در ذات ماست. اما با حاكميت سبك زندگي انزواگرايانه غربي و افزايش زندگي مجردي و فردگرايانه در جامعه‌اي مانند ايران فاصله‌هاي افراد زياد شده و غلبه احساس تنهايي موجب مي‌شود تا به دنبال گريزگاهي براي فرار از اين تنهايي باشيم. در چنين شرايطي است كه حتي يك سگ مي‌تواند همدمي بي‌آزار به شمار آيد.

ريشه‌هاي رواني
دكتر شهرام وزيري، روانشناس و عضو هيئت علمي دانشگاه در گفت‌وگو با جوان در رابطه با ريشه‌هاي نگهداري از حيوانات مي‌گويد: زندگي ماشيني امروز، سبب فاصله گرفتن اعضاي خانواده از يكديگر شده است. به باور وي با سخت شدن مراودات انساني و ايجاد حباب در اين روابط، نياز انسان‌ها به يك موجود زنده كه بتوانند هميشه او را در كنار خود داشته باشند، موجب مي‌شود، جداي از مراودات بين فردي به نگهداري از حيوانات تمايل نشان دهند. اين روانشناس چشم و همچشمي را هم در اين پديده بي‌تأثير نمي‌داند و مي‌افزايد: گاهي افراد مي‌كوشند تا از اين طريق به نوعي تشخّص يا معنا دست پيدا كنند و در صورتي ابراز وجود از چنين راه‌هايي بيانگر نوعي ضعف شخصيتي است.

پشت پرده واردات انواع حيوانات‌خانگي
در اين ميان نبايد از نقش تأثير‌گذار برخي دامپزشكان در دامن زدن به اين ميل به آساني عبور كرد. در پشت‌پرده وارد كردن انواع و اقسامي از نژادهاي سگ و گربه و ديگر حيوانات و فروش و عرضه آنها به قيمت‌هاي سرسام آور اغلب يك كارشناس سلامتي حيوانات وجود دارد؛ شخصي كه كمتر ديده شده و در بوته نقد قرار نمي‌گيرد.

براي خريد حيوانات خانگي نيز سليقه و ميل مخاطبان گوناگون لحاظ شده است به گونه‌اي كه هم به روش سنتي و هم از طريق فضاي مجازي مي‌توان اين موجودات را به خانه آورد.

كوچه پس‌كوچه‌هاي محله مولوي و ناصر خسرو فقط بازار سياه فروش داروهاي ناياب نيست؛ آنجا مي‌توانيد انواع نژادهاي سگ و گربه و مار پينگتون را هم تهيه كنيد.

نمادي از تنهايي انسان در عصر ماشين
به هر رو نگهداري از حيوانات نمادي از تنهايي انسان در عصر ماشين است. هر چند در سبك زندگي ايراني – اسلامي پشتوانه قوي خانواده هرگز اجازه اين احساس تنهايي و انزوا را به فرد نمي‌دهد. با وجود اين چند سؤال بي‌پاسخ باقي مي‌ماند؛ چرا با واردات غذاي سگ يا زين اسب آن هم با ارز مرجع به سبك زندگي غربي دامن مي‌زنيم؟

چند درصد از جامعه اسب سوار مي‌شوند و سگ نگه مي‌دارند و ارز مرجع خرج چه كساني مي‌شود؟ و در نهايت پاسخ وجدان واردكنندگان غذاي سگ به بيماراني كه از كمبود دارو رنج مي‌برند چه خواهد بود؟

 

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی