اسرائیل به صورت اولیه با چشم پوشی از حاکمیت خود بر بخشهایی از بیت المقدس موافقت کرده بود
یک سند اسرائیلی فاش کرد که ایهود باراک، نخست وزیر سابق، به صورت اولیه موافقت کرده بود که در جریان مذاکرات صلح با فلسطینیها در سال ۲۰۰۰، از حاکمیت این رژیم بر بخشهایی از شهر قدیمی بیت المقدس صرف نظر کند.
به گزارش ایسنا، وبسایت "تایمز اسرائیل" اعلام کرد که تلآویو طی سندی که اخیراً از طبقه بندی خارج شده، موافقت کرده بود که از حاکمیت خود بر بخشهایی از شهر قدیمی در شهر قدس اشغالی چشم پوشی کند. این در جریان مذاکراتی بود که با طرف فلسطینی در سال ۲۰۰۰ یا آنچه "کمپ دیوید ۲" نامیده میشد، انجام گرفت.
آرشیو دولتی اسرائیل اجازه انتشار پاسخ رسمی به پیشنهاد بیل کلینتون رئیس جمهوری سابق آمریکا برای صلح بین طرفهای فلسطینی و اسرائیلی را در جریان آن مذاکرات داد و توضیح داد که «دولت ایهود باراک هشت درصد از کرانه باختری - که ۸۰ درصد شهرکهای اسرائیلی و برخی فلسطینیها را شامل میشود- بدون هیچ گونه مبادله زمین در آن منطقه را خواستار شده بود.
این سند افزود: مبادله زمین در نوار غزه - که در آن مرحله شامل مناطق وسیعی از شهرکهای اسرائیلی بود - بیش از ۲ درصد نخواهد بود.
این سایت اعلام کرد که سند منتشر شده بخشی از پرونده آرشیو "نوح کینارتی" یکی از مذاکره کنندگان اسرائیلی در جریان مذاکرات صلح منظور همان کمپ دیوید ۲ است. این سندی است که شامل پاسخهای رسمی فلسطین و اسرائیل به زبان انگلیسی است که اختلافات بین دو طرف را برجسته میکند، همچنین سندی به زبان عبری که نشاندهنده ملاحظات اسرائیل در مورد پیشنهاد بیل کلینتون است.
رئیس جمهوری سابق آمریکا (بیل کلینتون) پیشنهاد کرد که "هر چیزی که عربی است باید فلسطینی باشد و آنچه یهودی است باید اسرائیلی باشد". در حالیکه این سند شامل پیشنهاد اجرای «رژیم ویژه» بود که شهر قدیمی بیت المقدس را بین اسرائیل و فلسطین تقسیم میکرد، مشروط بر اینکه محله ارامنه تحت حاکمیت اسرائیل باشد، به بهانه اینکه «ارمنیها عرب نیستند».
ارسال کردن دیدگاه جدید