حلقه خاص علیه لاریجانی
سکوتی که به روشنی گویاست کلید توسعه اقتصادی و ارضی یک کشور؛ الزاما ربطی به رویکردهای سیاسی، میزان مشارکت در انتخابات و... ندارد بلکه با میزان نخبهمحوری یک جامعه در ارتباط است.
فردی به نام احسان هوشمند، اخیراً طی یادداشتی که وبگاه روزنامه اصلاحطلب شرق آنرا منتشر کرد، در انتقاد از دکتر علی لاریجانی نوشت: گاه و بیگاه برخی از سیاستمداران با طرح دیدگاههای خود به جای اشاعه درک درست و کارشناسیشده از مسائل کشور بر پیچیدگیها و انباشت مسائل جدید میافزایند که آخرین آن سخنان رئیس سابق مجلس در میان تعدادی از کارآفرینان مازندرانی است. به گزارش رسانهها، علی لاریجانی با اشاره به مسائل استانها گفت «مصالح منطقهای را مرکزنشینان بهخوبی نمیدانند و مناطق بهتر میدانند». او در ادامه گفت «در قانون اساسی چند وزارتخانه فقط نام برده شده که شامل وزارتخانههای اطلاعات، خارجه، دفاع و دادگستری است. اتفاقا اینها را نمیشود منطقهای کرد. او ادامه داد: به نظر من باید دولت را دو قسم کنیم، یک قسم وزرای ستادی و یک قسم وزرای منطقهای. وزرای منطقهای مسئول چند استان میشوند».
این فرد در ادامه یادداشت خود مینویسد: آنچه در سخنان غیر کارشناسی علی لاریجانی مشهود است، بیتوجهی به انباشت مسائل و حتی بحرانهای گوناگون کشور در حوزههای اقتصادی، سیاست خارجی، زیستمحیطی، اجتماعی و فرهنگی ازجمله بحران آب، بحران مهاجرت، بحران گرانی و مسئله مشارکت و تعمیق شکاف میان دولت و ملت است. لاریجانی در حالیکه در ساختار اداری و سیاسی امروز کشور خود، برای نامزدی ریاستجمهوری تأیید نشده است، چگونه میتواند امیدوار باشد که مسائل توسعهای کشور با تجویز او مدیریت شود؟ گویی کلاننگری غایب در گفتار لاریجانی او را به ارائه تجویزی بنیانسوزتر هدایت کرده که جز افزایش هرجومرج و مشکلات دستاورد دیگری در پی نخواهد داشت!
در ادامه این یادداشت همچنین میخوانیم: اصلاح رویکرد اداره کشور اساسیترین مسئله توسعهای کشور است که از آن غفلت شده و علی لاریجانی که خود برای انتخابات اخیر رد صلاحیت شد، بهتر از راقم این سطور میداند که مسئله اصلی کجاست؟ مشارکت اصیل و همهجانبه در تمام سطوح مدیریت و نظارت شفاف بر ارکان قدرت مقدمه اساسی در توسعه پایدار کشور است.
*دکتر لاریجانی یکی از نخبگان سیاسی و اجرایی صاحب کارنامه کشور ما هستند و نظرات ایشان هم بایستی با استدلالهای نخبگانی نقد و کارشناسی شود نه با نظرات غیر نخبگانی و محفلی!
جالب آنکه نظرات ایراد شده از سوی فرد مذکور؛ همان نظر نخنمای اصلاحطلبان است که رفع چالشهای کشور را در گرو عبارت "توسعه سیاسی" میدانند.
و جالبتر آنکه اینان سالهاست که در قبال پاسخ نقض خود مبنی بر اینکه "چرا چین تکحزبی، فاقد شفافیت و توسعه نیافته به لحاظ سیاسی اما توانسته به لحاظ اقتصادی توسعه یابد؟!" سکوت کردهاند و هیچ پاسخی نمیدهند؟!
سکوتی که به روشنی گویاست کلید توسعه اقتصادی و ارضی یک کشور؛ الزاما ربطی به رویکردهای سیاسی، میزان مشارکت در انتخابات و... ندارد بلکه با میزان نخبهمحوری یک جامعه در ارتباط است.
که البته شاهدیم در این زمینه با چین کمونیستی چندان برابر نیستیم (اگرچه در برخی زمینهها برابر و حتی پیشتر هستیم) و علیرغم تأکیدات چندین دههای ولی فقیه بر لزوم استفاده از نخبگان، اما هنوز آنچنان که باید حضور نخبگان در همه مناصب و اجرائیات کشور دیده نمیشود.
پیش از این، رسانه اصلاحطلب اعتمادآنلاین نیز با تقطیع یکی از سخنرانیهای لاریجانی تقلا کرده بود او را منتقد سیاستهای ایران در بحث محور مقاومت جلوه دهد!
ارسال کردن دیدگاه جدید