حکم شرعی حسن روحانی برای مجلس یازدهم!
حسن روحانی، رئیس جمهور سابق کشورمان به تازگی در اظهاراتی پیرامون انتخابات امسال گفته است: امید اینست که انتخابات مجلس آینده بتواند فرصتی برای کاستن از شکاف بین مردم و حاکمیت باشد نه آنکه خدایناکرده شکافها بیشتر شود؛ مجلسی تشکیل شود که منتخب و مورد حمایت اکثریت مردم ایران باشد. مجلسی که مجموع آراء نمایندگانش ۹/۱ میلیون رأی باشد نمیتواند ملت ۸۵ میلیونی را به صورت مناسب نمایندگی کند!
به گزارش جماران، او همچنین با اشاره به پیشثبتنام انتخابات مجلس دوازدهم تصریح میکند: در ماهی که گذشت، شاهد پدیده بیسابقهای بودیم که به طور شتابزده، قانونی برای انتخابات مجلس تصویب و به اجرا گذاشته شد که تقویم انتخابات مجلس را به نحو بیسابقهای به جلو کشید و با ارائه یک فرصت زمانی کوتاه، امکان ثبتنام برای انتخاباتی که در اسفندماه قرار است برگزار شود بسته شد. مگر میشود زمان انتخابات را چند ماه جلو یا عقب کشید؟ زمان ثبتنام مهم است تا افراد فرصت فکر و مشورت برای نامزدی پیدا کنند. با این اقدام علامت مثبتی به مردم داده نشد. قرار بود برای رقابتی بودن این انتخابات کاری شود، برعکس فرصت را برای مشارکت مردم در انتخابات محدود کردند. در چهار سال گذشته، هم در انتخابات مجلس و هم در انتخابات ریاستجمهوری، با سختگیری در فرایند انتخابات و محدود شدن گزینههای انتخاب مردم، به جای آنکه مشارکت مردم روند صعودی داشته باشد، شاهد کاهش مشارکت بودهایم که برای مصلحت نظام و کشور خطرناک است.
روحانی در ادامه نیز با کنایه به مجلس یازدهم اظهار میکند: تصمیمگیری برای ۸۵ میلیون ایرانی به چند نفری سپرده شده است که کل آرایشان به چند صد هزار نفر هم نمیرسد. آیا اینها شرعاً و عرفاً میتوانند از طرف ۸۵ میلیون نفر تصمیم بگیرند؟
*رجال و رؤسای جمهوری که میبایست بر سرعت پیشرفت مردم ایران برای رسیدن به قلههای بلند پیشرفت بیافزایند اما با تمام رمق خود تقلا میکنند که از این سرعت در همه عرصهها بکاهند! اگر دولتی در دست دارند کمکاری میکنند و به نظرات نخبگان بیاعتنایند و اگر در مساند دولتی نیستند؛ با زبان خود به مقاتله علیه نظام و جمهوریت برمیخیزند.
آقای روحانی باید بدانند که نتیجه یک انتخابات قانونی با هر میزان رأیی لازمالاتباع است و کسی که میگوید فلان نماینده با فلان رأی نمیتواند از طرف مردم تصمیم بگیرد در حالت خوشبینانه هیچ گمان خوش امنیتی درباره او وجود ندارد. زیرا در همه کشورهای جهان، تهدید انتخابات و ریشخند کردن نتایج آن به معنی خیانت است.
سایر اظهارات روحانی هم از همین جنس است و آقای روحانی به جای آنکه درباره بدیهیات عقلانی سیاست با مردم حرف بزند و تأکید کند که انتخابات مادام که قانونی باشد پس مقدس است و باید در هر شرایطی در آن شرکت کرد اما ترجیح داده دنیا و آخرت خود را بصورت همزمان تقدیم سعید حجاریان و سایر چپهای تحریمی کند و از رمق انتخابات بکاهد!
بیان این نکته برای یادآوری به شخص آقای روحانی ضروریست که شرایط انتخابات سال 92 که در آن برگزیده شد را یکبار دیگر بازخوانی کند...
انتخاباتی که اصلاحطلبان به زعم خود نامزدی در آن نداشتند اما جرأت تحریم انتخابات را هم نداشتند و لذا بر رأی دادن به "نامزد نزدیک" تأکید کردند و شیخ حسن روحانی پیروز انتخابات شد. به سخن دیگر اینکه آقای روحانی امروز حاضر نیست از آن عقلانیت نیز صحبت کند و به مردم بگوید ولو حتی اگر یک نامزد مطلوب هم در انتخابات نیست اما باید شرکت کرد و به نامزد یا نامزدان نزدیک رأی داد.
درباره انتقادات روحانی از مجلس یازدهم البته لازم به اشاره است که صف تشکیل دادن ناکارآمدان و بیهنران علیه کارآمدان و باهنران چیز عجیبی نیست. لکن گزینه عقلانیت و "سنجش کارنامه" را کسی نمیتواند از مردم بگیرد و مردم قاضیان بهتری هستند برای سنجش عملکرد مجلسی که دهها قانون برای بهبود معیشت آنها تصویب کرده است.
*. مشرق
ارسال کردن دیدگاه جدید