بازگشت دوباره زخم کاری/ پشت پرده بیانیه نویسی حسن روحانی چه بود؟
روحانی تلاش دارد که با تعریض هایی نسبت به امکان نگاه جناحی در تایید صلاحیتها هزینه های ردصلاحیت احتمالی خود را افزایش دهد!
مشرق- حسن روحانی پس از حضور در ستاد انتخابات کشور و نام نویسی برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری طی بیانیه ای تاکید کرد که حرکت در مسیری سخت و ناهموار را آغاز کردم. نمیتوانم در این شرایط حساس کنج عافیت و عزلت را ترجیح دهم. برای بنبستشکنی باید از دوگانهٔ خانه و خیابان فراتر رفت.
وی در بیانیه خود که خطاب به مردم نوشته شده با بیان اینکه همچون همه شما در مقابل این انتخاب دشوار قرار دارم که سکوت و عدم مشارکت را برگزینم یا با علم به همه محدودیتها، با عمل به وظیفه حضور و ضرورت عدم فاصله از نظام، حجت را بر خود و دیگران تمام کنم، تصریح کرده است که در این مهم بسیار اندیشیدم و سرانجام دیدم که نمیتوانم در این شرایط حساس ملی و منطقهای، کنج عافیت و عزلت را بر میدان انتخاب و رقابت ترجیح دهم!
وی در بخش دیگری از بیانیه خود تاکید کرده است که برای بنبستشکنی باید از دوگانهی خانه و خیابان فراتر رفت و به انتخابهای پیش رو اندیشید. خانهنشینی حتی به هنگام مظلوم واقع شدن، بازگشت به عقب است و خیابانگزینی حتی به وقت محق بودن، فراخواندنِ ناپایداری است.
در رابطه با فرامتن بیانیه روحانی می توان گفت که مدل کنش انتخاباتی امروز حسن روحانی همچون هاشمی رفسنجانی در برهههای ثبت نام در انتخابات بوده است که از سوییی می کوشد تا شرایط را خاص و بحران زده توصیف کند و از سوی دیگر حضور خود را یک گذشت و ایثار برای دفع مشکلات و رفع بحران ها بازنمایی کند تا تمنا برای حضور خود را ادراک سازی نماید.
همچنین روحانی با وجود زدن آسیبهای جبران ناپذیر به ساختار اقتصادی و اجتماعی کشور در حال القای شرایط بن بست در کشور است و می کوشد حضور خود تلاشی ناجی گرایانه تعریف و تفسیر نماید. رئیس جمهور سابق اما از جانب دیگر نیز می کوشد تا خود را یکی از محورها و قطب های مهم در انتخابات مجلس خبرگان رهبری تعریف کرده و ذهنیتی مبنی بر جانشینی هاشمی رفسنجانی در این دور از انتخابات را برای خود تثبیت نماید.
البته تبدیل روحانی به ورژنی جدید از هاشمی حتی در میان اصلاحطلبان نیز طرفدار ندارد؛ صادق زیباکلام درباره این تاکتیک جدید از سوی رئیس دولت تدبیر گفته است:
** روحانی سابقه خوبی ندارد. ۲۴ میلیون نفر از مردم ایران در اردیبهشت ۹۶ رای دادند و آقای روحانی در دور دوم ریاستجمهوری اصلاً انگار نه انگار که ۲۴ میلیون رای آورده و در قبال این افرادی که به او رای دادهاند و افرادی که کار و زندگی خود را برای رای آوردنش گذاشتند، مسئول است.
** خیلی از ۲۴ میلیون نفر تردید داشتند که رای بدهند یا ندهند اما در دقیقه ۹۰ به آقای روحانی رای دادند اما متاسفانه آقای روحانی و مجموعه سیستم در دور دوم ریاستجمهوری بلایی بر سر صندوق رای آوردند که امید به اینکه تغییر و تحول از صندوق رای حاصل شود، از بین رفت و نتیجه این موضوع را هم در انتخاباتهای بعد از ۲۹ اردیبهشت ۹۶ دیدیم که در شهرهای بزرگ چقدر مشارکت پایین آمد.
** اینکه ایشان چشم خودش را به روی تمام خواستههای ۲۴ میلیون نفر بست، اصلاً قابل قبول نیست. حالا ایشان بیاید و بگوید مثلاً بنبستشکنی کنید. هیچ اطمینانی به ایشان متاسفانه وجود ندارد، بین آقای هاشمی و آقای روحانی خیلی تفاوت وجود دارد و ایشان اصلاً و ابداً نمیتواند نقش آقای هاشمی را ایفا کند. آقای هاشمی نشان داد از گذشتهاش فاصله گرفته است.
** آقای روحانی و آقای هاشمی هر دو نتوانستند گامی برای دموکراسی بردارند اما آنها یک تفاوت مهم دارند. آقای هاشمی نشان داد که میخواهد گامهایی در این زمینه بردارد ولی آقای روحانی تاکنون نشان نداده که دموکراسی برایش اهمیت دارد. یک نطق طی ۴سال دوم نمیتوان از ایشان پیدا کرد که از مردم قدردانی کرده باشد که در انتخابات به او رای دادند.
گفته شده است که پشت پرده بیانیه رئیس دولت تدبیر قابل تفسیر است، روحانی تلاش دارد که با تعریض هایی نسبت به امکان نگاه جناحی در تایید صلاحیتها هزینه های ردصلاحیت احتمالی خود را افزایش داده و از جانب دیگر حضور خود در عرصه را از مهمترین گزینه ها برای نشان دادن رای اعتراضی به حکمرانی موجود تصویر سازی کند.
ارسال کردن دیدگاه جدید