مطالعه، اخلاق و مسؤولیتپذیری ویژگی مهم طلاب است
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به اینکه مطالعه درس، اخلاق و مسؤولیتپذیری ویژگی مهم طلاب است، گفت: یک طلبه افزونبر اینکه به درس و اخلاق خود توجه میکنند نسبت به حفظ نظام و انقلاب مسؤولیتپذیر بوده و برای پیشبرد اهداف آن تلاش میکند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزههای علمیه در مراسم تهجد و شب زندهداری طلاب نو ورود با عنوان«مهمانی ملکوت» که سحرگاه امروز دوم آبان ماه در حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد، با تسلیت سالروز شهادت امام محمدباقر(ع)، ابراز داشت: سربازی امام زمان(عج) افتخاری است که نصیب هر فردی نمیشود و باید افرادی که به عنوان سرباز ایشان انتخاب میشوند از تمام فرصتها به نحو شایسته استفاده کنند.
وی ادامه داد: سرباز واقعی ولی عصر(عج) کسی است که انس با خدا، قرآن، اهلبیت(ع)، نماز شب، مناجات و تزرع در برابر خدا داشته و با استفاده از امکانات موجود در جهت ترویج دین خدا و معارف اهلبیت(ع) تلاش کند.
آرزوی مقام معظم رهبری و مراجع تقلید انس طلاب با نماز شب است
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری در سفر به شهر قم مبنی بر اینکه «طلاب باید با نماز شب و تهجد انس داشته باشند» خاطرنشان کرد: آرزوی رهبر معظم انقلاب و مراجع معظم تقلید انس داشتن طلاب با نماز شب، راز نیاز با خدا و حرکت کردنآنها در مسیر ائمه اطهار(ع) است.
وی اضافه کرد: طلاب باید قبل از درس راه و روش زندگی را پیدا کرده و رابطه خود را با خدا متعال تقویت کنند تا در دنیا و آخرت دچار مشکلات نشوند، علامه طباطبایی میگفت «استادم به ما میگفت اگر میخواهید عزت دنیا و آخرت را داشته باشید به نماز شب اهمیت داده و از آن غافل نشوید».
عضو جامعه مدرسین بیان داشت: طلاب باید برای لحظه لحظه زندگی خود اعم از درس و عبادت برنامهریزی داشته و وقت خود را به بطالت و بیهودگی نگذرانند، امام باقر(ع) میفرماید«عالمی که از علم جهت هدایت مردم به سوی خداوند متعال استفاده میکند برتر از 70 هزار عابد است».
آیتالله حسینی بوشهری در ادامه به بررسی راههای رسیدن به علم و عالم شدن از دیدگاه امیرمؤمنان(ع) پرداخت و تصریح کرد: امیرمؤمنان(ع) در روایتی میفرماید«علم حاصل نمیشود مگر اینکه فرد پنج خصلت دقت در کسب علم، جدیت در کسب علم، پاک بودن کار، خدمت به علما و استادان و کمک خواستن از خدا را مراعات کند».
استفاده از جوانی سبب رسیدن فرد به مراحل عالی معنوی و علمی میشود
وی افزود: اگر کسی در کلاس درس کنجکاوی و پرسش از سؤالات ایجاد شده برای خود و جدیت نداشته باشد موفق نخواهد بود و طلاب باید قبل از شروع کلاس پیش مطالعه و مباحثه دقیق داشته باشند تا در کلاس درس فعال باشند.
عضو شورای عالی حوزه تأکید کرد: فرد تا زمانی که جوان، با نشاط، سرحال و حوصله درس دارد برای رسیدن به قلههای کمال و علم تلاش کند وگرنه با گذشت زمان و جوانی رسیدن به درجات عالی علمی و کمالات معنوی مشکلتر میشود.
مدیر حوزههای علمیه پاک بودن اعمال را از راههای دیگر موفقیت طلاب در مراحل درسی دانست و گفت: اگر طلبهای وقت خود را صرف غیبت، تهمت، دروغ، لهو و لعب، پرس زدن در خیابانها و خیابانگردی کند هیچگاه در طلبگی خود موفق نخواهند بود.
وی اظهار داشت: بدون کمک خواستن از خداوند منّان، توسل به اهلبیت(ع) و خدمت به استادان و علما فرد به جایگاه و مقام معنوی و علمی نمیرسد و علما به سبب داشتن این ویژگیها به مقامها علمی و معنوی رسیدند.
افزایش علم سبب افزایش غرور افراد نشود
امام جمعه قم در ادامه با اشاره به روایت امیرمؤمنان(ع) مبنی بر اینکه «کسی که برای رضای خدا درس میخواند با افزایش علم غرور او افزایش نمییابد بلکه احساس کوچکی میکند»، خاطرنشان کرد: طلاب باید از ابتدای طلبگی نیتها خود را پاک کرده و تنها برای رضای خدا درس بخواند نه برای رسیدن به پست و مقامی.
وی ادامه داد: خوب درس خواند، حفظ کردن آنها، عمل کردن به آموخته و نشر آموختهها دین اسلام خواسته امیرمؤمنان(ع) و ائمه(ع) از طلاب است و کسی که برای رضای خدا درس بخواند هیچگاه این درس سبب تکبر و غرور او در میان مردم نمیشود بلکه خضوع و تواضع او را زیاد میکند.
مطالعه، اخلاق و مسؤولیتپذیری شاخص مهم طلاب است
مدیر حوزههای علیمه با تأکید بر علم همراه عمل بیان داشت: باید نقطه امید طلاب رسیدن به مراتب علمی و عمل کردن به آن باشد و علم با تنپروری و استراحت سازگاری ندارد، طلبه باید با برنامهریزی صحیح و مطالعه زندگی علما انگیزه و شوق لازم جهت کسب علم را در خود به وجود آورد.
وی در پایان درس، اخلاق و مسؤولیتپذیری را از شاخصهای مهم طلاب عنوان کرد و گفت: یک طلبه افزونبر اینکه به درس و اخلاق خود توجه میکنند نسبت به حفظ نظام و انقلاب مسؤلیتپذیر بوده و برای پیشبرد اهداف آنها تلاش میکند.
ارسال کردن دیدگاه جدید