بازخوانی دلایل ورود به خاک عراق با عملیات رمضان

محسن رضایی (فرمانده وقت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) گفت: اولین هدف عملیات آینده ایران، به شکست کشاندن توطئه‌ای است که برای نجات صدام طراحی شده و می‌خواهند نیروهای ما را در ۸۰۰ کیلومتری مرز بین‌الملل نگه دارند و جنگ را فرسایشی کنند و مجدداً به ایران حمله کنند.

 

محسن رضایی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی،  در تاریخ۱۳۶۱/۴/۲۱ در یک سخنرانی در جمع مسئولان قرارگاه کربلا و فرماندهان یگان‌های عمل‌کننده در عملیات رمضان، با بیان اصول کلی استراتژی نظامی ایران پس از عقب‌نشینی نیروهای عراق، درباره دلایل تصمیم ایران برای ورود به خاک عراق و نیز دلایل و اهداف عملیات نظامی ایران در خاک دشمن در آینده نزدیک، توضیحاتی داد.

وی همچنین دلایل حمله رژیم اشغالگر قدس به لبنان و دلایل حضور ایران در لبنان را تشریح کرد و در پایان موضع ایران درباره هیئت‌های میانجی‌گری بین‌المللی در اوضاع کنونی را تشریح کرد.

اصول کلی استراتژی نظامی ایران پس از عقب‌نشینی نیروهای عراقی از خاک ایران

اصول کلی استراتژی نظامی ایران از ابتدای تجاوز عراق به ایران بر این اساس استوار بود که ما باید ابتدا نیروهای دشمن را منهدم نموده، تمام سرزمین‌های اشغالی را آزاد سازیم و پس از آن با تداوم عملیات‌های تهاجمی با دست‌یابی به برتری نظامی در موقعیت دفاعی قابل قبولی قرار بگیریم تا بتوانیم ضمن دفاع از سرزمین خود، با استفاده از برتری توان نظامی خود، رژیم متجاوز را تنبیه کنیم.

بر اساس قسمت اول این استراتژی، ما با انجام عملیات‌های متعدد با سرعت و موفقیت به هدف اول خود یعنی آزادسازی سرزمین‌های اشغالی دست یافته‌ایم، ولی با توجه به این‌که هنوز قسمت‌هایی از خاک ایران در اشغال عراق بوده و شهرها و روستاهای مرزی ما زیر آتش توپخانه آنان قرار دارد، بنابراین، امنیت کشور ما به‌طور کامل تأمین نیست و عملاً جنگ ما تمام نشده و استراتژی نظامی ایران همچنان بر اساس همان استراتژی اولیه تداوم خواهد داشت.

توطئه آمریکا علیه ایران

اخیراً و از ده، پانزده روز قبل از اشغال لبنان توسط اسرائیل، توطئه جدیدی به رهبری آمریکا در منطقه شروع شده است: هیگ وزیرخارجه آمریکا قبل از اشغال لبنان در مصاحبه‌ای گفته بود که آمریکا در روزها و هفته‌های آینده به سه مسئله در خاورمیانه پایان ‌خواهد داد:

اول، حل مسئله فلسطینی‌ها؛ دوم، حل مسئله خلیج‌فارس؛ سوم، به پایان بردن جنگ ایران و عراق. به اعتقاد ما، ایران یکی از هدف‌های اصلی این توطئه است؛ یعنی اسرائیل با حمله به لبنان و کشتن شصت، هفتاد هزار نفر مسلمان در لبنان و تحت‌الشعاع قرار دادن جنگ ایران و عراق، این فرصت را برای صدام فراهم آورده است که به بهانه جنگ با اسرائیل، از گرداب جنگ ایران و عراق بیرون آید و به بهانه عقب‌نشینی به مرزهای بین‌الملل، نیروهای ما را برای مدت‌ها پشت مرز نگه دارد و شهرها و روستاهای ما زیر آتش توپخانه‌اش باشد و زمانی هم که توانست، با همکاری منافقین و امریکا اقدام به حمله به ایران کند.

چنانچه در شرایط کنونی، ما دست روی دست بگذاریم و اقدام جدی انجام ندهیم، به اجرای توطئه دشمن کمک کرده‌ایم. توطئه اخیر با طراحی آمریکا، کمک و اقدام جدی اسرائیل و موافقت شوروی صورت گرفته است و آمریکا درصدد است برای اجرای این توطئه، کشورهای عربی منطقه را نیز با خود همراه کند.

علل و اهداف عملیات آینده ایران

اولین هدف عملیات آینده ایران، به شکست کشاندن توطئه‌ای است که برای نجات صدام طراحی شده و می‌خواهند نیروهای ما را در ۸۰۰ کیلومتری مرز بین‌الملل نگه دارند و جنگ را فرسایشی کنند و مجدداً به ایران حمله کنند.

هدف دوم این است که ما به تکلیف شرعی خود عمل کنیم؛ به این معنی که در حال حاضر بسیاری از شهرها و روستاهای مرزی ما علی‌رغم عقب‌نشینی عراق از قسمت‌هایی از خاک ایران، زیر آتش توپخانه ارتش عراق قرار دارد و ما هرروز متحمل خسارات مالی و تلفات جانی زیادی می‌شویم و دفاع در برابر این وضعیت شرعاً برای ما واجب است و ما نمی‌توانیم این وضعیت را تحمل کنیم و باید از امنیت در داخل مرزهای خود اطمینان حاصل کنیم.

دلیل سوم ما برای انجام عملیات در آینده این است که رژیم متجاوز عراق را به صورت جدی تنبیه کنیم تا در آینده نه‌تنها رژیم عراق که هیچ کشور دیگری در منطقه و در دنیا جرأت تجاوز به خاک ایران را نداشته باشد و در شرایط کنونی ما باید این قدرت و اعتبار را برای خود به وجود بیاوریم و اگر متجاوز را تنبیه نکنیم، فردا شوروی نیز به کشور ما چشم طمع خواهد دوخت.

به‌هرحال، ما از رفت‌وآمد هیئت‌های میانجی نتیجه نگرفته‌ایم و مصمم شده‌ایم تا عملیات جدیدی را علیه عراق آغاز کنیم و امروز نیز روز آخر است و امیدواریم که به فضل خدا، امشب و فردا شب که شب قدر است ملائکه خدا که بر زمین نازل می‌شوند، پیروزی‌های بزرگ‌تر از فتح‌المبین و بیت‌المقدس را برای رزمندگان ما به ارمغان آورند.

منبع:

لطف‌الله زادگان، علیرضا، روزشمار جنگ ایران و عراق: عبور از مرز؛ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، چاپ سوم ۱۳۸۹، صص ۲۱۵، ۲۱۶، ۲۱۷، ۲۱۸

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی