آغاز فعالیت علنی اصلاح طلبان برای انتخابات 92

روزآنلاین: «چهره هایی چون مصطفی کواکبیان ، داریوش قنبری ، قدرت الله علیخانی و... در قالب "جبهه اصلاحات" به دیداری با هاشمی رفسنجانی رفتند که محور اصلی آن نحوه حضور اصلاح طلبان در انتخابات بود.»

 جام سیاسی؛ سایت "روزآنلاین" (Roozonline) امروز در گزارشی انتخاباتی نوشت: «با وجود آنکه هنوز هیچ تغییری در رفتار حکومت ایران که نشانگر تغییر رویه سیاسی و تضمین برگزاری انتخاباتی سالم و آزادانه باشد دیده نمی شود[!] برخی از افراد رده میانی احزاب اصلاح طلب فعالیت انتخاباتی علنی خود را پس از دیدار با هاشمی رفسنجانی آغاز کردند.»

سایت یادشده ادامه داد: «روز گذشته چهره هایی چون مصطفی کواکبیان، داریوش قنبری، قدرت الله علیخانی و... در قالب "جبهه اصلاحات" به دیداری با هاشمی رفسنجانی رفتند که محور اصلی آن نحوه حضور اصلاح طلبان در انتخابات بود.»

به نوشته روزآنلاین، آقای "هاشمی رفسنجانی" به این افراد که به نام اصلاح طلبی خود را برای راه اندازی کمپین انتخاباتی آماده کرده اند، توصیه کرده به "گزینه واحد" دست یابند و از طرح "دولت وحدت ملی" او پیروی کنند. وی همچنین گفته است: «در حال حاضر همه دلسوزان كشور از جناح‌ها و گروه‌های گوناگون، بر لزوم پذیرش اشتباه و اصلاح رفتارها و سیاست‌ها تأكید دارند. همچنین خودی و غیرخودی كردن نیروهای دلسوز و وفادار به نظام اسلامی و قانون اساسی، مخلّ وحدت و همدلی ملی است... شما با انسجام هرچه بیشتر و با معرفی کاندیدای مشخص، وارد عرصه انتخابات شوید.»

بر اساس این گزارش، "مصطفی کواکبیان" نماینده سمنان در مجلس پیشین که از حوزه انتخابیه اش رأی نیاورد، به عنوان یکی از سخنرانان در این دیدار گفته است: «معتقدیم در انتخابات پیش رو جریان اصلاح‌طلب تنها با اجماع و مشاركت حداكثری و نیز در سایه برگزاری انتخاباتی آزاد و قانونی، برقراری عدالت تبلیغاتی و نظارت بر عدم استفاده از امكانات دولتی توسط مجریان و ناظران انتخابات می‌تواند موفقیت‌های خوبی به دست آورد.»

 روزآنلاین با اشاره به یکی از مصاحبه های کواکبیان که طی آن اظهار داشته بود: "عدم اجماع بر سر یک کاندیدای اصلاح طلب، خودکشی سیاسی است" ؛ از وی انتقاد کرد که چرا به لزوم آزادی زندانیان سیاسی، رفع حصر از رهبران جنبش سبز و دلجویی از خانواده قربانیان حوادث سال ۸۸ -به عنوان پیش شرط های حضور در انتخابات- هیچ اشاره ای نکرده است؟!

این وب سایت در ادامه تأکید کرد که فعالیت علنی برخی از اصلاح طلبان در عرصه انتخابات آغاز شده است.

 اعلام کاندیداتوری ضمنی "محمدرضاعارف" رئیس بنیاد باران و معاون اول در کابینه سیدمحمدخاتمی، و ضروری توصیف کردن "تعامل با اصولگرایان" از زبان وی؛ همچنین مصاحبه های اخیر چند چهره اصلاح طلب مانند "صادق زیباکلام" و "داریوش قنبری" در مورد بایسته های اصلاح طلبان برای انتخابات پیش رو، علت تأکید روزآنلاین بر آغاز فعالیت انتخاباتی اصلاح طلبان است.

روزآنلاین در انتهای این گزارش، خبر داد: «همزمان با فعالیت و تلاش اصلاح طلبان برای معرفی کاندیدا در انتخاباتی که به اعتقاد رهبران جنبش سبز نه آزاد است و نه عادلانه[!] گزارش شده که همین افراد برای ترغیب خاتمی برای شرکت در انتخابات، هفته آینده با او نیز دیدار انتخاباتی خواهند کرد.»

گفتنی است سایت روزآنلاین همزمان در گزارشی دیگر، با اشاره به عدم اقبال اکثریت قریب به اتفاق اصولگرایان نسبت به طرح موسوم به "وحدت ملی" آقای هاشمی رفسنجانی برای تشکیل دولت ائتلافی، نوشت: «گرچه چهره‌های نزدیک‌تر به جنبش سبز در زمینه سخنان هاشمی بیشتر سکوت کرده‌اند، اما برخی از سیاست‌مداران نزدیک به خاتمی -مثل محمدرضا عارف- از این طرح استقبال کرده‌اند.»

در همین زمینه، وب سايت بي بي سي فارسی (BBCPersian) در یادداشتی تحليلي به نزول پایگاه اجتماعي اصلاح طلبان پس از انتخابات مجلس ششم پرداخت و خاطرنشان کرد: «پيروزي اصلاح طلبان در انتخابات مجلس ششم، توقع از آن ها را بالا برد، اما به دلايل دروني و بيروني نتوانستند پاسخي درخور به انتظارات بدهند. به تدريج پايگاه اجتماعي آن ها رو به نزاري و ناتواني نهاد. شكست آن ها در انتخابات شوراي شهر، سپس مجلس هفتم و بعد انتخابات رياست جمهوري سال ۱۳۸۴ همه گواهي مي داد كه اصلاح طلبان نه تنها از نظر ايدئولوژيك و استراتژيك ديگر آن اجماع و انسجام پيشين را ندارند، كه هوادارانشان نيز به طيف هاي گسترده اي پراكنده شده اند و ديگر امكان بسيج عمومي آن ها به شيوه پيشين از ميان رفته است.»

 تحليلگر بي بي سي با بيان اينكه هاشمي رفسنجاني در انتخابات مجلس ششم و انتخابات رياست جمهوري دچار خطاي تحليل شد، نوشت: «يكي از خطاهايي كه ممكن است فعالان سياسي دچار شوند، آن است كه شكست گروهي را به معناي امكان پيروزي خود بگيرند. هاشمي دو بار مرتكب اين خطا شد. همين خطا را اصلاح طلبان نيز مرتكب شدند. بازگشتن در عالم سياست به دشواري صورت مي پذيرد، اگر صورت بپذيرد. دور نيست كه اين خطا را بار ديگر اصلاح طلبان در انتخابات رياست جمهوري پيش رو انجام دهند. نه تنها رأي دهندگان تغيير مي كنند كه سراسر موقعيت و بافت سياسي و اجتماعي نيز دگرگون مي شود.»

در ادامه اين یادداشت تصريح شده است: «توقعات مورد نظر اصلاح طلبان به يك نوستالژي ناشي از ناكامي و فقدان بينش نيرومند مبدل گشته و اصلاح طلبان در داخل داراي سازمانی فرسوده و فاقد استراتژي هستند. آن ها براي تغيير جدي در نظام سياسي ابتدا بايد دست به اصلاحات درون گروهي بزنند...»

 

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی