نخستین گوجهفرنگی مهندسی شده مقلد کلسترول خوب تولید شد
دانشمندان موفق به تولید نخستین گوجهفرنگی مهندسی شده پپتیدی شدند که اعمال کلسترول خوب را پس از مصرف شدن تقلید میکند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در مطالعاتشان دریافتند موشهایی که این گوجهفرنگیهای زمینی خشک و منجمد شده را مصرف کردند، دارای التهاب و آترواسکلروزیس (پلاکتی که در شریانها تشکیل میشود) کمتری بودند.
به گفته الن ام. فوجلمان، نویسنده ارشد مقاله این طرح، موفقیت حاصله، روشی جدید و عملی است که در آن پپتید مانند یک پروتئین اصلی در کلسترول خوب اما چندین برابر مفیدتر عمل میکند و از طریق خوردن گیاه تولید شده بدست میآید.
محققان این گوجهفرنگی را به طور ژنتیکی و با هدف تولید 6F مهندسی کردند. 6F ،یک پپتید کوچک است که عمل ApoA-1 را تقلید میکند و ApoA-1 پروتئین اصلی در لیپوپروتیئن با تراکم بالاست که در اصطلاح به آن «HDL» یا کلسترول "خوب" میگویند.
دانشمندان این گوجهفرنگیها را به موشهایی خوراندند که فاقد توانایی لازم برای برطرف کردن لیپوپروتئین با تراکم پایین (LDL یا کلسترول "بد") در خونشان بودند و در نتیجه التهاب و آترواسکلروزیس را پس از مصرف رژیم غذایی با چربی بالا تجربه میکردند.
پس از این که موشها گوجهفرنگیها را به عنوان 2.2 درصد چربی بالای رژیم غذایی پرکالری به سبک غربی خوردند، نمونههایی که گوجههای غنی شده از پپتید را مصرف کردند، دارای سطوح پایینتر التهاب، فعالیت بالاتر پاراکسوناز، آنزیم آنتیاکسیدان مرتبط با کلسترول خوب بودند.
حیوانات مورد آزمایش همچنین دارای سطوح بالاتر کلسترول خوب، درصد کمتر بیماری قلبی، پلاکت پایینتر آترواسکلروزیس و همچنین اسید لیزوفسفاتیدیک کاهشیافته بودند. این اسید پیشرفتدهنده تومور است و تشکیل پلاکت در شریانها را در مدلهای حیوانی تسریع میبخشد.
این نخستین نمونه دارویی است که دارای مشخصههای یاد شده بوده و بدون جداسازی یا تصفیه مصرف میشود.
«موسسه ملی قلب، ریه و خون» کالیفرنیا حامی مالی این مطالعه بوده است.
انتهای پیام
ارسال کردن دیدگاه جدید