گزارش اولیه مجلس از مرگ ستار بهشتی
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس سه روز پس از نطق احمد توکلی مبنی بر پیگیری پرونده مرگ وبلاگ نویس ایرانی در زندان، روز گذشته گزارش مقدماتی خود از علل مرگ ستار بهشتی را در صحن علنی مجلس قرائت کرد.
به نوشته روزنامه دنیای اقتصاد این کمیسیون در گزارش خود، ضمن توصیه به نهادهای ذیربط برای پیگیری دقیق این حادثه، اعلام کرد که «اصل موضوع فوت ستار بهشتی در بازداشتگاه نیازمند بررسی دقیق است.» بر این اساس، کمیسیون امنیت ملی، مهدی دواتگری از اعضای این کمیسیون را که از قضات با سابقه است مامور پیگیری این حادثه کرده است.
علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس روز گذشته در گفتوگو با سایت خبری خانه ملت اعلام کرد که گزارش چگونگی مرگ ستار بهشتی هفته آینده نهایی میشود.
روز دوشنبه این هفته نیز غلامحسین محسنیاژهای، سخنگوی قوهقضائیه در نشست خبری خود با تشریح چگونگی دستگیری و روند انجام تحقیقات از ستار بهشتی، وبلاگ نویس زندانی گفت: با بررسیهای پزشکی قانونی مشخص شد که بدن وی از 5 ناحیه دچار کبودی است، اما در کالبدشکافی انجام شده از پیکر او چیز غیر عادی مشاهده نشده است و به عقیده پزشکی قانونی دلیل فوت ستار بهشتی سکته قلبی نبوده است.
نخستین بار احمد توکلی، نماینده تهران در مجلس یکشنبه گذشته در نطق میاندستور خود در جلسه علنی مجلس با اعلام خبر مرگ ستار بهشتی در زندان، خواستار توضیح وزارت خارجه و دستگاه قضایی درباره این موضوع شده بود.
گزارش مقدماتی از مرگ ستار بهشتی
حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس روز گذشته در جلسه علنی مجلس، گزارش مقدماتی این کمیسیون را در زمینه علت مرگ ستار بهشتی قرائت کرد.
وی در زمینه علت مرگ ستار بهشتی تاکید کرد که طبق این گزارش قوهقضائیه باید با عناصر متخلف در صورت احراز تخلف برخورد قانونی انجام دهد.
در این گزارش آمده است: ستار بهشتی با حدود 35 سال سن، مجرد و با سطح تحصیلات سیکل در عرصه سایبری فعال و دارای وبلاگ ویژه بوده است. ایشان 9 آبانماه امسال، با حکم مراجع قضایی از منزل خود در شهرستان رباط کریم دستگیر شد. وی در تاریخ 10 آبان 91 به دادسرای فرهنگ و رسانه دادسرای تهران فرستاده شده و بعد از ظهر همان روز، تحویل زندان اوین شده است.
در ادامه این گزارش آمده است: سپس صبح روز 11 آبانماه 91، ستار بهشتی، به پلیس ویژه فناوری اطلاعات (فتا) تحویل داده شد و پس از بازجویی اولیه با صدور قرار قانونی به زندان منتقل میشود و سپس جهت تکمیل تحقیقات از زندان به بازداشتگاه پلیس فناوری اطلاعات منتقل و روز شنبه 13/8/91 در بازداشتگاه مذکور فوت میكند.
این گزارش میافزاید: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در 91/8/22 جلسهای با حضور دادستان تهران، فرمانده پلیس تهران و ريیس زندانهای استان تهران، برای بررسی علل فوت ستار بهشتی برگزار کرده است که جمعبندی اولیه کمیسیون بر اساس اظهارات مدعوین به شرح زیر اعلام میگردد:
1- اصل موضوع فوت وی در بازداشتگاه نیازمند بررسی دقیق و جدی است. به همین علت کمیسیون تصمیم گرفت یکی از قضات با تجربه دارای درجه ممتاز قضایی و عضو کمیسیون امنیت ملی را در چارچوب وظیفه نظارتی مامور کند تا حصول نتیجه نهایی موضوع را شخصا پیگیری نماید.
2- اقدام قوهقضائیه به عنوان مرجع مسوول پیگیری این حادثه در بازداشت تعدادی از مامورین متهم به بررسی دقیق و کشف حقیقت کمک خواهد نمود. از این قوه میخواهیم در صورت احراز تخلف با عناصر متخلف برخورد قانونی شود.
3- با توجه به اینکه پزشکی قانونی اقدام به کالبد شکافی و نمونهبرداری با هدف آزمایشهاي دقیق كرده است کمیسیون منتظر اعلام نتایج این آزمایشها است که هنوز نتیجه اعلام نشده است.
4-کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بر ضرورت دقت لازم نیروهای عملکننده برای جلوگیری از حوادث مشابه تاکید میكند و بر نظارت قوهقضائیه بر این روند توصیه مینماید.
تذکر نسبت به عملکرد دستگاه قضایی
احمد بخشایشی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با انتقاد از عملکرد منفعلانه دستگاه قضایی در قبال مرگ ستار بهشتی، گفت: پیش از بمباران خبری شبکههای خارجی، دستگاه قضا باید در این باره اطلاعرسانی میکرد.
وی در تذکری آییننامهای در صحن علنی دیروز مجلس، اظهار کرد: مسالهای به وقوع پیوسته که برخی میگویند قتل است و برخی میگویند مرگ است. در خیابان و دانشگاهها همه این سوال را میپرسند که چه اتفاقی افتاده است به فرض اینکه ثابت شده باشد این موضوع قتل است، مگر در آمریکا وقتی دو پلیس بر سر کسی میریزند و بعد فیلمشان را میگیرند آیا شخصیت حقوقی پلیس زیر سوال میرود؟ آیا نظام آمریکا باید هزینهای را بپردازد؟ یا وقتي مدیرکل بیبیسی شخصیت حقوقی خود را کنار میگذارد و میگوید: من اشتباه کردم و عذر میخواهم، آیا بیبیسی زیر سوال میرود؟ چرا باید نظام در اینباره هزینه بپردازند. اگر دو پلیس اشتباه کردند چرا اصرار میکنیم این را به پای نظام بگذاریم.
وی یادآور شد: قوهقضائیه اعلام کرده این آقایی که مشکوک به قتل رسیده بهرغم اینکه بهزعم آنها سابقه بسیار بدی دارد شش جای کبودی دارد، آیا نباید قبل از اینکه شبکههای خارج از کشور این موضوع را اعلام کنند و مردم را بمباران تبلیغاتی کنند از ابتدا بیانیهای در این رابطه داده میشد و برخورد منفعلانه صورت نمیگرفت، ایراد کار این است و تذکر ما به قوهقضائیه است.
بخشایشی تصریح کرد: احترام به زندانیان در هر رژیمی بهرغم اینکه دوستش نداشته باشیم، واجب است. مگر نلسون ماندلا 27 سال در زندان نبود؛ اما کسی به او توهین نکرد. نباید زندانی را به بازداشتگاه برد و او را افقی برگرداند.
وی با تاکید بر اقتدار مجلس و در راس امور بودن آن گفت که مجلس باید صدای ملت باشد.
محمد حسن ابوترابیفرد، نایب رییس مجلس، که ریاست جلسه را بر عهده داشت در پاسخ به این تذکر گفت: قبل از اینکه شما این تذکر را بدهید آقای توکلی در صحبتهایشان به این موضوع پرداخته بودند و در چارچوب بحث موضوع را مطرح کردند. قوهقضائیه هم در این باره اطلاعیهای داده است.
وی افزود: کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز در این باره گزارشی را آماده کرده است که در صحن قرائت میشود. وی اضافه کرد: تذکر در چارچوب آییننامه بلامانع است، اما خارج از آن میتواند آثار منفی داشته باشد. بعد از این تذکر، گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره مرگ ستار بهشتی قرائت شد.
بازجویی از ماموران پرونده «ستار بهشتی»
سردار اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی گفت: در پرونده «ستار بهشتی» اگر قصوری از نیروی انتظامی دیده شود، با مقصران برخورد قاطع خواهیم کرد.
به گزارش ایسنا، وی روز گذشته در حاشیه مراسم صبحگاه یگانهای انتظامی استان کرمانشاه، درباره آخرین وضعیت پرونده «ستار بهشتی» اظهار کرد: پرونده این وبلاگنویس در دادسرا است و چون ریاست قوهقضائیه دستور رسیدگی ویژه به آن را صادر کرده، ما نیز در نیروی انتظامی برای مشخصشدن ابعاد این پرونده با قوهقضائیه همکاری داریم. وی ادامه داد: ماموران مورد نظر در حال حاضر در اختیار دادسرا برای بازجویی هستند و اگر به نتیجهای برسیم که قصوری بوده، با مقصران آن برخورد قاطع و قانونی را به عمل خواهیم آورد. فرمانده انتظامی گفت: اجرای قانون باید بر اساس موازین شرع و قانون باشد و ما هرگز حق افراط و تفریط در این زمینه را نداریم، گرچه هنوز مشخص نشده که در خصوص «ستار بهشتی» جرمی رخ داده یا نه، اما اگر قصوری صورت گرفته باشد با مقصران برخورد قاطع خواهیم داشت. احمدیمقدم یادآور شد: معمولا جرم اینگونه مجرمان (وبلاگ نویسی) پس از شناسایی، با بیان تذکراتی و در نهایت با اخذ تعهداتی، خاتمه مییابد. هنوز مشخص نیست که فوت «ستار بهشتی» طبیعی بوده یا نه و این موضوع نیز در دست بررسی است.
ارسال کردن دیدگاه جدید