واکنش بی بی سی به دستور رهبر معظم انقلاب

بی بی سی در واکنش به توصیه مقام معظم رهبری به نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای توقف سوال از رئیس جمهور، با فرمایشی نشان دادن ارکان نظام، ناراحتی خود را ابراز داشت.
جام سیاسی؛ فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص طرح سوال از رئیس جمهور و لبیک نمایندگان به این بیانات، همانطور که انتظار می رفت، عصبانیت و ناراحتی شدید رسانه های بیگانه را در پی داشت که نگاهی به مطالب نوشته شده در این خصوص این مساله را آشکار می کند.

سایت بی بی سی در همین زمینه  نوشت:دستور آیت الله علی خامنه ای برای توقف طرح سئوال از محمود احمدی نژاد در مجلس، تنها تازه ترین نمونه از مداخله مستقیم رهبر جمهوری اسلامی در فرآیند اقدامات نهادهای قانونی محسوب نمی شود، بلکه به ویژه از نظر تعیین جایگاه مجلس شورای اسلامی در ساختار قدرت و نیز مجموعه فعالیت های منتهی به انتخابات ریاست جمهوری سال آینده نیز اهمیت دارد.

بی بی سی در ادامه با مروری بر روند سوال نمایندگان از رئیس جمهور، به پروسه ای که باعث صدور دستور مقام معظم رهبری شد پرداخت و با اشاره به تلاش برخی نمایندگان برای کشاندن رئیس جمهور به مجلس، ناراحتی خود از حکم رهبری را اینگونه ابراز کرد: اما به رغم اصلاح آیین نامه داخلی مجلس و تاکید بر اهمیت و جدی بودن "سئوال از رییس جمهوری"، اکنون دستور آیت الله خامنه ای دیگر بار نشان می دهد که سرنوشت چنین مسایلی نه بر اساس قوانین مصوب و آیین نامه مجلس به عنوان نهاد رسمی قانونگذار و ناظر، بلکه در سطح و موقعیتی دیگر و در نظر گرفتن زوایا و جوانبی متفاوت و برآمده از اراده ای مافوق این نهادها و قوانین، تعیین می‌شود و امکان طرح و حذف می یابد.

بی بی سی درحالی تلاش می کند در راستای تبلیغات همیشگی دشمنان جمهوری اسلامی، مجلس و ارکان نظام را فرمایشی قلمداد کند که امام و مقام معظم رهبری در موارد بسیار نادری از حق قانونی خود استفاده کرده و دستور یا توصیه مستقیم کرده اند و در اکثر قریب به اتفاق مسائل وارد نشده اند. البته  مقام ولایت فقیه در مواردی چنین اقدام کرده که در صورت عدم ورود، کشور و جامعه با خطری جدی مواجه می شد و مصلحتی اساسی فوت می شد و اتفاقا همین دفع خطر از کشور اسلامی و بر باد رفتن امیدهای دشمنان باعث عصبانیت آنها و خالی کردن حقد و کینه هایشان می شد.

البته بی بی سی هم علت عصبانیت خود را پنهان نکرد و در بررسی علت های صدور چنین دستوری، "جلوگیری از متلاطم شدن فضای سیاسی کشور در شرایط کنونی " را دلیل دخالت مستقیم رهبری در این مساله دانست.

رادیو فرانسه نیز به نقل از علی مزروعی- اصلاح طلب مقیم خارج- ، مدعی شد:«مجموعه شرایط که در ایران است، مثل فشارهای خارجی و تحلیل از شرایط، موجب شده که جلوی طرح سوال گرفته شود.»

دویچه وله نیز نوشت:رهبر جمهوری اسلامی در سخنان روز چهارشنبه‌ی خود با اشاره به شدت گرفتن اختلاف میان دولت و مجلس گفت: «ممكن است عده‌ای از دو طرف تحت تأثير احساسات و با استفاده از وسائل تبليغ از جمله روزنامه‌ها و پايگاه‌های اينترنتی فضا را شلوغ كنند در حالی‌كه همه مسئولان برای عمل به وظايف‌شان نياز به آرامش دارند و مردم نيز خواستار آرامش هستند و ادامه نيافتن اين مسئله نشان خواهد داد كه قوای مقننه و مجريه بيش از هر چيز به وحدت و آرامش احترام می‌گذارند.»

 

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی