استدلال بی بی سی، سلاح هسته ای ایران را توجیه کرد!

کارشناس بی بی سی: «نمی توانیم در مورد پاکستان، اختلافش را با هند نادیده بگیریم. اگر پاکستان برنامه نظامی هسته ای خود را متوقف کند اما هند برنامه خود را ادامه دهد، معادله به هم می خورد.»

 جام سیاسی؛ شبکه بی بی سی فارسی(BBC Persian) با اشاره به درگیری نیروهای امنیتی پاکستان با گروه طالبان گفت: «خیلی ها نگران اند که یکی از کلاهک های هسته ای پاکستان به دست شبه نظامیان (طالبان) بیافتد اما این نگرانی در میان مردم پاکستان کمتر دیده می شود. اکثریت مردم به برنامه نظامی هسته ای کشورشان افتخار می کنند؛ برنامه ای که اختلاف با هند آن را کلید زد و البته ذوالفقار علی بوتو، نخست وزیر وقت پاکستان که در جمعی خصوصی در سال 1972 گفت حتی اگر مردم پاکستان مجبور شوند علف بخورند، پاکستان باز هم بمب اتم خواهد ساخت؛ جمله ایی که سرمشق کشور شد تا به امروز و کسی هم مانع پاکستان نشد.»

مارک فیتز پاتریک، مدیر برنامه خلع سلاح موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک، در مصاحبه با بی بی سی در مورد بی توجهی آمریکا به سلاح هسته ای پاکستان گفت: «شاید آن موقع آمریکا دنبال اولویت های دیگری در پاکستان بود. آن موقع مهم بود که نیروهای شوروی سابق را از افغانستان بیرون بیاندازد و پاکستان همپیمان مهمی بود.»

بی بی سی ادامه داد: «خلع سلاح پاکستان هیچ زمان دیگری هم اولویت نشد. پدر بمب اتم پاکستان، عبدالقدیر خان قهرمان ملی است. وقتی مشخص شد عبدالقدیر خان به ایران و لیبی، تجهیزات هسته ای فروخته،[ادعایی که ایران آن را رد کرده است] فشارها بیشتر شد اما حتی این هم جلوی فعالیت های پاکستان را نگرفت.»

مارک فیتز، در ادامه توجیه بی توجهی آمریکا به سلاح هسته ای آمریکا گفت: «شک ندارم برنامه نظامی هسته ای پاکستان برای کشورهای دیگر به ویژه ایران الگوست اما در جواب اینکه چرا آمریکا جلوی پاکستان را نگرفته، باید بگم سخت میشه در امور داخلی کشوری که مستقل است، دخالت کرد.»

برنامه خلع سلاح موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک، در جواب به این سوال که "در مورد ایران همین مدل استدلال را هم می توان کرد اما استقلال ایران مانع دخالت آمریکا نشده است"، گفت: «خب بله! آمریکا و کشورهای غربی تلاش می کنند ایران را منصرف کنند تا راهی که پاکستان رفته را نرود و امیدوارم موفق هم بشوند. پاکستان هسته ای، جهان را جای خطرناک تری کرده اما نمی توانیم در مورد پاکستان، اختلافش را با هند نادیده بگیریم. اگر پاکستان برنامه نظامی هسته ای خود را متوقف کند اما هند برنامه خود را ادامه دهد، معادله به هم می خورد.»

البته این کارشناس نگفت که چرا سلاح های هسته ای آمریکا و رژیم صهیونیستی و انگلیس و .. جهان را خطرناک نکرده است؟! و اگر اختلاف توجیهی برای ساخت سلاح هسته ای است که ایران هم با آمریکا و هم با رژیم صهیونیستی که هر دو دارای سلاح هسته ای هستند و حتی آمریکا به عنوان تنها کشور استفاده کننده از این سلاح ها شناخته می شود، اختلاف دارد

 

برای مشاهده کل اخبار کلیک کنید

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی