استكبارستيزي

استکبارستیزی در گفتمان انقلاب اسلامی

 

با نگاه به تاریخ بشریت با دو جبهه توحید و طاغوت مواجه هستیم. جریان توحید به رهبری انبیاء و جریان طاغوت به رهبری مستکبرین عالم. با شروع انقلاب اسلامی شعار مبارزه با مستکبرین و استکبارستیزی از اصلی‌ترین شعارهای امام و انقلاب شد. و امروز مقام معظم رهبری به عنوان پرچمدار این جریان، استکبارستیزی را به عنوان یکی از اصلی‌ترین ارکان گفتمان انقلاب اسلامی می‌دانند. آن چه در ادامه می‌آید بخشی از بیانات حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری در این باره است.

 

استکبارستیزی در قرآن

 

يقيناً سرسخت‏‌ترين مردم را در كينه و دشمنى نسبت به مؤمنان، يهوديان و مشركان خواهى يافت.
سوره‌ي مائده: آیه‌ي 82

 

اى اهل ايمان ! از غير خودتان براى خود محرم راز نگيريد آنان از هيچ توطئه و فسادى درباره‌ي شما كوتاهى نمى‏‌كنند شدت گرفتارى و رنج و زيان شما را دوست دارند... آگاه باشيد ! اين شماييد كه آنان را دوست داريد، و آنان شما را دوست ندارند.
سوره‌ي آل عمران: آیه‌ي 118 و 119

 

اى اهل ايمان ! آنان را كه دين شما را به مسخره گرفته‏‌اند، چه از اهل كتاب و چه از كافران، سرپرستان و دوستان خود مگيريد و اگر مؤمن هستيد از خدا پروا كنيد.
سوره‌ي مائده: آیه‌ي 57

 

استکبار از منظر امام(ره)

 

آمریکا دشمن شماره یک جهان

 

آمریکا دشمن شماره یک مردم محروم و مستضعف جهان است. آمریکا برای سیطره‌ي‌ سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و نظامی خویش بر جهان زیر سلطه، از هیچ جنایتی خودداری نمی‌نماید.
صحیفه‌ي نور: ج 12، ص 84 و 83

 

رابطه‌ با آمریکا خیانت به اسلام

 

کسی تصور نکند که ما راه سازش با جهان‌خواران را نمی‌دانیم. ولی هیهات که خادمان اسلام به ملت خود خیانت کنند !... اگر بندبند استخوان‌هایمان را جدا سازند، اگر سرمان را بالای دار برند، اگر زنده زنده در شعله‌های آتشمان بسوزانند، اگر زن و فرزندان و هستی‌مان را در جلوی دیدگانمان به اسارت و غارت برند هرگز امان‌نامه کفر و شرک را امضاء نمی‌کنیم.

صحیفه‌ي امام: ج 21، ص 69، 13/4/1367

 

استکبار از منظر مقام معظم رهبری

 

آمریکا مصداق استکبار

 

امروز دشمن اصلى ما در دنيا، صهيونيست و استكبار است. اصل قضيه در دشمنى با اسلام و نظام جمهورى اسلامى و ملت ايران، صهيونيست و استكبار است. اگر بخواهيم استكبار را درست ترجمه كنيم، امروز با دولت متجاوز و مستكبر و ياغى و گردنكشِ آمريكا تطبيق مى‌كند. امروز عمده‌ي مستكبرين عالم آن‌ها هستند.
بيانات در اجتماع زائران و مجاوران حرم رضوی 4/1/1375

 

مسلمان زیر بار زور نمی‌رود

 

مگر ممكن است كسى مسلمان باشد، اعتقاد به اسلام داشته باشد، درعين‌ حال ظلم و زور را از هر كسى قبول كند؛ چه برسد به دشمن ديرينه‌ى ملت ايران - يعنى آمريكا - كه اين همه به ملت ايران ضربه زده است.
بيانات در ديدار جمعی از دانش‌آموزان و دانشجویان 14/08/1392

 

امام به ما یاد دادند رابطه با آمریکا مردود است

 

امام به ما ياد دادند كه جمهورى اسلامى، در سطح عالم مى‌تواند و بايد از روابط سالمى با دولت‌ها برخوردار شود البته رابطه با آمريكا مردود است؛ به سبب اين‌ كه آمريكا يك دولت استكبارى و متجاوز و ظالم است و با اسلام و جمهورى اسلامى در حال معارضه و محاربه است.
بيانات در مراسم سالگرد ارتحال حضرت ‌امام خمینی(ره) 14/03/1371

 

هولوکاست از منظر امام خامنه‌ای

 

عدم تحمل رسانه‌های غربی و صهيونيستی و دولت‌های حامی صهيونيزم در برابرِ حتی طرح سؤال و تحقيق درباره هولوكاست كه بهانه‌ی غصب فلسطين بود، يكی از نشانه‌های اين تزلزل و ابهام است اكنون وضع رژيم صهيونيستی از هميشه‌ی تاريخ سياه خود در افكار عمومی جهان بدتر و پرسش از دليل پيدايش آن جدّي‌تر است.
بیانات در چهارمین كنفرانس حمایت از ملت فلسطین14/12/۱۳۸۷

 

اين كه گفته بشود ما مردم‌سالارى را از غربى‌ها ياد گرفتيم، خطاست. صورت ظاهر، يكى است؛ اما مردم‌سالارى ما ريشه در يك معرفت دينى ديگر و يك جهان‌بينى ديگرى دارد، تا آن چه كه آن‌ها مي‌گويند. ما براى انسان‌ها كرامت قائليم، براى رأى آن‌ها ارزش قائليم و حضور آن‌ها را وسيله‌اى مي‌دانيم براى اين كه اهداف الهى تحقق پيدا كند و بدون آن امكان‌پذير نيست.

 

 

هم ما چهارچوب‌هائى داريم، هم آن‌ها؛ آن‌ها چهارچوب‌هاشان ظالمانه است. در يك كشورى كسى به افسانه‌ى هولوكاست اعتراض مي‌كند، مي‌گويد من قبول ندارم؛ او را زندان مى‌اندازند، محكومش مي‌كنند كه چرا يك حادثه‌ى پندارىِ تاريخى را انكار مي‌كنى ! حالا گيرم پندارى هم نباشد - واقعى باشد - خيلى خوب، انكار يك حادثه‌ى واقعىِ تاريخى مگر جرم است ؟
بيانات در ديدار اعضاى مجلس خبرگان رهبرى 18/12/90

 

هولوکاست و استکبارستیزی در نگاه دیگران

 

باقری لنکرانی:
این که برخی گفتند مطرح کردن هولوکاست و نقد تفکر صهیونیستی به طور علنی از نقاط ضعف سیاست خارجی است، بر خلاف مبنایی است که حضرت امام(ره) به ما آموخته‌اند
سایت دیپلماسی ایران تاریخ 9/2/92www.irdiplomacy.ir

 

محمد حسین ابوترابی‌فرد:
در رابطه با رژیم صهیونیستی، موضع نظام مشخص است و باید بر اساس آن حرکت کنیم. طرح مباحث و مفاهیم این چنینی سودی برای بدنه‌ي انقلاب ندارد و کاری نسنجیده به نظر می‌رسد.
سایت دیپلماسی ایران تاریخ 9/2/92www.irdiplomacy.ir

 

حدادعادل:
موافق طرح این موضوع به گونه‌ای که آقای احمدی‌نژاد مطرح کرد، نبودم، موافق این نبودم که آقای احمدی‌نژاد اصل هولوکاست را انکار کند چون ما از انکار هولوکاست سودی نبردیم.
سایت دیپلماسی ایران تاریخ 9/2/92www.irdiplomacy.ir

 

قالیباف:
دفاع از آرمان فلسطین جزیی از اصول سیاست خارجی ماست؛ نفی هولوکاست که جزیی از آن نیست و بنا به ماهیت جنجالی خود به جای کمک به ما برای پیشبرد اهداف و آرمان‌هایمان، به دشمن فرصت می‌دهد تا مظلوم‌نمایی کند، علیه ما اجماع درست کند و موضع بر حق ما در موضوعی مانند موضوع هسته‌ای را تحت تأثیر قرار دهد. من می‌گویم با طرح سخنان کم ثمر پرهزینه، زمینه سوء استفاده دشمنان را فراهم ساختیم.
سایت دیپلماسی ایران تاریخ 9/2/92www.irdiplomacy.ir

 

محسن رضایی:
اگر من رئیس‌جمهور شوم اسرائیل باید برای مقابله راه‌های دیگری انتخاب کند چون آن‌ها ما را می‌شناسند که اهل افراط و تفریط نبوده اما قاطع هستیم. نه از موضوع هولوکاست صحبت می‌کنم نه سایت نظنز را می‌بندیم. اما با قدرت و قاطعیت، توان دفاع از خود را داریم.
سایت دیپلماسی ایران تاریخ 9/2/92www.irdiplomacy.ir

 

محمد شریعتمداری:
احمدی‌نژاد خودش هم از طرح آن اظهارات درباره‌ي هولوکاست پشیمان است و در اظهارات بعدی خود نیز دیگر اشاره‌ای به اظهارات اولیه نکرد به نظر من این دعوای بین فاشیست‌ها بود و طرح آن در آن زمان نفعی برای ایران نداشت.
سایت دیپلماسی ایران تاریخ 9/2/92www.irdiplomacy.ir

 

هاشمی رفسنجانی:
من در سال‌های آخر حیات امام(ره) نامه‌ای را خدمتشان نوشتم، تایپ هم نکردم. برای این که نمی‌خواستم کسی بخواند و خودم به امام دادم. در آن نامه هفت موضوع را با امام مطرح کردم و نوشتم که شما بهتر است در زمان حیاتتان، این‌ها را حل کنید، در غیر این صورت ممکن است این‌ها به صورت معضلی سدّ راه آینده کشور شود. گردنه‌هایی است که اگر شما ما را عبور ندهید، بعد از شما عبور کردن مشکل خواهد بود...

 

یکی از این مسایل رابطه با آمریکا بود. نوشتم بالأخره سبکی که الآن داریم که با آمریکا نه حرف بزنیم و نه رابطه داشته باشیم، قابل تداوم نیست. آمریکا قدرت برتر دنیا است. مگر اروپا با آمریکا، چین با آمریکا و روسیه با آمریکا چه تفاوتی از دید ما دارند ؟ اگر با آن‌ها مذاکره داریم، چرا با آمریکا مذاکره نکنیم ؟ معنای مذاکره هم این نیست که تسلیم آن‌ها شویم. مذاکره می‌کنیم اگر مواضع ما را پذیرفتند و یا ما مواضع آن‌ها را پذیرفتیم، تمام است.
سایت رجانیوز تاریخ انتشار 15/1/91 کد خبر 121220

 

حسن روحانی:
در همین اجلاس اخیر ژنو هم دیدیم که بر خلاف آن همه تبلیغات کذایی، نتیجه اجلاس نهایتاً نه به نفع مردم ایران و خاورمیانه تمام شد و نه به نفع مردم مظلوم فلسطین. آن همه تبلیغات شد و ادعاء شد که با یک سخنرانی تمام معادلات عالم را به هم ریخته‌ایم، اما نهایتاً در قطع‌نامه‌ پایانی اجلاس تأکید شد که هولوکاست نباید فراموش شود و هیچ فرد یا کشوری حق ندارد آن را انکار کند. حتی آن چه که انتظار داشتیم که رژیم صهیونیستی در قطع‌نامه پایانی اجلاس معادل نژادپرستی شناخته شود هم نهایتاً مورد تصویب قرار نگرفت.
تابناک نیوز www.tabnak.ir کدخبر ۴۶۳۸۷ تاریخ انتشار 14/2/88

 

آمریکایی‌ها کدخدای ده هستند، با کدخدا بستن راحت‌تر است و حالا که رهبر انقلاب در سخنان اول فروردین امسال راه مذاکره را باز گذاشتند دولت بعد با رعایت خطوط قرمز می‌تواند این رابطه را برقرار کند.
سایت جهان نیوز، تاریخ انتشار 26/2/92، کد مطلب: 287040

 

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی