عوامل پنهاني كه موجب بروز سردردهاي مكرر ميشوند
اگر شما هم از سردردهاي مكرر شكايت داريد بهتر است بدانيد كه عده زيادي از مردم با اين مشكل مواجه هستند و همواره به دنبال راه كاري براي درمان اين سردردهاي مزاحم و آزار دهنده ميگردند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اگر عواملي چون سينوزيت، استرس و تنشهاي رواني را كنار بگذاريم، فقط تعداد اندكي از مردم از اين مطلب آگاه هستند كه يك رژيم غذايي معمولي هم ميتواند عاملي براي بروز سردردهاي تكراري باشد.
به گزارش سايت اينترنتي كامن سنس، در اين مقاله به عوامل پنهاني و غيرمرضي كه در ايجاد اين قبيل سردردهاي آزاردهنده نقش دارند، اشاره شده كه به قرار زير است:
- رژيم گرفتن: متخصصان تغذيه و سلامت ميگويند رژيم گرفتن يكي از فاكتورهاي تاثيرگذار در بروز سردرد است. تغيير ناگهاني در رژيم غذايي و كاهش ناگهاني ميزان كالري مصرفي در طول روز نقش مهمي در ايجاد سردرد دارد. متخصصان ميگويند بويژه اگر براي رژيم گرفتن مقدار كربوهيدرات كم شود يا به طور كامل حذف شود، احتمال سردرد تشديد ميشود چون مغز فقط ميتواند از كربوهيدراتها بعنوان سوخت استفاده كند. هم چنين افت قند خون و كاهش مصرف آب از عوامل ايجاد سردرد هستند.
- اسيد آمينه تيرامين: اين اسيد آمينه با كاهش سطح سروتونين در مغز و اثرگذاري روي عروق خوني موجب سردرد ميشود. متداولترين خوردني هاي حاوي تيرامين شامل پنير، شكلات، مشروبات الكلي و انواع خاصي از گوشتهاي فراوري شده هستند.
- مشروبات الكلي: اين نوشيدنيها همانطور كه گفته شد به دليل داشتن تيرامين در بروز سردرد بويژه سردردهاي ميگرني موثر هستند.
- شكلات: شكلات نيز حاوي مقادير زيادي تيرامين است و موجب بروز ميگرون ميشود اما البته مقدار مصرف آن نيز بسيار مهم است. براي مثال مبتلايان به ميگرن كه شكلات زياد مصرف ميكنند به خاطر چربي زياد موجود در شكلات، بيشتر دچار سردردهاي مكرر ميشوند.
- قهوه: متخصصان تغذيه ميگويند قهوه اندكي اعتيادآور است و پس از مدت طولاني مصرف، حذف ناگهاني آن موجب سردرد ميشود. اما در افراد مختلف تاثير آن متفاوت است مثلا در افراد حساس به كافئين ميتواند موجب سردردهاي ميگرني شود اما در برخي ديگر ميتواند ميگرن را از بين ببرد و عروق خوني در مغز را آرام كند.
- قند: قند طبيعي يك فاكتور مهم است چون تمام موجودات زنده و انسان انرژي شيميايي را به شكل قند در بدن خود ذخيره ميكنند. اما قند طبيعي به قندها و شيرين كنندههاي مصنوعي ارجحيت دارد. علاوه بر بسياري از مشكلاتي كه قندهاي مصنوعي براي سلامت بدن ايجاد ميكنند، برخي افراد نسبت به اين قندها حساس هستند و به دليل عدم تحمل بدنشان، دچار سردرد ميشوند.
بنابراين اگر دچار سردردهاي مكرر ميشويد و دليل مرضي براي آن پيدا نميكنيد، علت آن را در رژيم غذايي خود جستجو كنيد. براي رسيدن به نتيجه مطلوب مشورت با پزشك ميتواند بسيار موثرتر باشد.
ارسال کردن دیدگاه جدید