دعاي حاج منصور براي حاج سعيد چه بود؟
سعيد حداديان مداح اهل بيت روز عاشوراي سال 88 در حال خواندن روضه براي سالار شهيدان بود كه به وي خبر مي رسد عده اي در خيابان هاي اطراف دانشگاه مشغول به دست زدن و سوت و كف و هورا هستند...
به گزارش خبرگزاري دانشجو، روزهاى سال به خودى خود همه مانند همه هستند و اين انسانها هستند كه با ارادهها و مجاهدتهاي خود كه يك روز را از ميان روزهاى ديگر مشخص ميكند، متمايز و متفاوت ميكنند.
روز عاشورا - دهم محرم - فى نفسه با روزهاى ديگر فرقى ندارد اما اين حسين بن على (عليه السّلام) است كه به اين روز جان و معنا مي بخشد. روز نهم دىِ ماه سال 88 نيز از جنس همين روزهاست روزي كه حركت مردم به آن جان مي بخشد و متمايز مي سازد.
سعيد حداديان، مداح و ذاكر اهل بيت عصمت و طهارت از جمله كساني كه روز عاشورا و 9 دي ماه سال 88 را از نزديك مشاهده كرده است در آستانه حماسه روز نهم دي ماه با او در دفتر مسجد دانشگاه تهران به گفت و گو نشستيم.
«خبرگزاري دانشجو»؛ با توجه به اينكه شما هر ساله روز عاشورا در دانشگاه تهران مراسم داريد، عاشوراي سال 88 و فضاي اطراف دانشگاه تهران را چطور ديديد؟
حداديان: در روز عاشوراي سال 88 كه مصادف با ششم دي ماه بود افرادي كه در هيئت دانشگاه تهران حضور داشتند و عمدتا از دانشجويان، اساتيد و كاركنان آن دانشگاه بودند وقتي فضاي اطراف دانشگاه تهران را ديدند و متوجه بياحترامي جمعي از اراذل و اوباش كه بعدا معلوم شد بعضي از آنها از پادگان اشرف آمده و منافقين بودند به مراسم عزاداري حضرت عبدالله شدند به ميدان آمدند زيرا احساس مي كردند ان روز بايد به اين شكل روز عاشورا را احترام كنند و همه عزادارن به اين نتيجه رسيده بودند اين عده براي براندازي نظام آمده بودند و عليه كل ارزشها به پا خاسته بودند.
«خبرگزاري دانشجو»؛ فكر مي كنيد چرا مردم و حتي كساني كه در حوادث پس از انتخابات طرفدار كانديداي خاصي بودند، روز 9 دي ماه در صحنه حاضر شدند؟
حداديان: 9 دي ماه سال 88 مصادف با 13 محرم و منبعث از عاشوراي همان سال در واقع عكسالعمل و واكنش مردم به قضاياي عاشوراي حسيني محسوب ميشد. مردم صرفنظر از اختلافاتي كه بر اثر انتخابات پيش آمده بود وارد ميدان شدند و مسئله مهمتري را با حضور خود اعلام كردند و آن اين بود كه نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران و مردم در مقابل بياحترامي به دستگاه سيدالشهدا و ارزشهاي اصيل انقلاب واكنش سريع، به موقع، صريح و كامل نشان ميدهند.
«خبرگزاري دانشجو»؛ به عنوان كسي كه در روز 9 دي ماه جمعيت را از بالاي ميدان نظاره گر بوديد كمي از حال و هواي آن روز بگوييد؟
حداديان: من در آن روز انبوه جمعيتي را ديدم كه تا به حال در برنامههاي مختلف سي سال انقلاب سراغ نداشتم، جمعيتي كه با كيفيت و كميت بينظير در ميدان انقلاب و خيابانهاي اطراف حضور داشتند. نكته جالبي كه در آن روز قابل مشاهده بود اين بود كه همه حامل عكس امام (ره) و يا رهبر انقلاب بودند و اين به اين معني بود كه مسئله روساي قوا در اين بين مطرح نيست و مسئله فقط بحث ولايتفقيه است.
احساس كردم ابتداي مراسم چيزي جز فرياد «ياحسين» مردم را اشباع نمي كند
انبوه جمعيت با فرياد يا حسين در حال انفجار بود و سراپا شور بود به نظر ميرسيد ظرفيت عشق به حضرت سيدالشهدا كاملا به رخ كشيده شده بود به طوري كه افراد حاضر در جمعيت روي پا بند نبودند و همين مسئله باعث شد خلاف هميشه عمل كنيم به طوري كه در مراسمهاي به اين سبكي ابتدا بايد جمعيت را آرام كرد با گفتن بسماللهالرحمنالرحيم و دادن سلامي به اهل بيت بعد با خواندن شعر، رباعي، قصيده يا غزل مراسم را پيش برد تا نهايتا به نوحه و شور رسيد اما ديديم در آن لحظه هيچ چيز جز يك يا حسين جمعيت را اشباع نميكند و تمايل مردم نيز به همين مسئله بود.
وقتي من يا حسين گفتم مثل اين بود كه بمب اتم منفجر شد و جمعيت با تمام توان يا حسين گفت. آن روز روز عجيبي بود ضمن اينكه نوحههايي كه ميخواندم حرف دل مردم بود و مردم نيز چون حرف دلشان گفته ميشد سريع آن را تكرار ميكردند تا گفتم «در روز عزا حرمت ارباب شكستند، علمدار كجايي، علمدار كجايي» همه بلافاصله تكرار كردند و يكي از روزهاي استثنايي من در دوران مداحي محسوب ميشود.
جالب است اينجا يك خاطرهاي را از 9 دي بيان كنم و آن اينكه حاج منصور آقا كه در مقام استادي هميشه با گرفتن ايراد سعي ميكند من را راهنمايي كند به عنوان مثال در يك شب ماه رمضان وقتي من داشتم با سبك دشتي مداحي ميكردم يك دفعه لحن را عوض كردم وقتي برگشتم حاجآقا را نگاه كردم با اشاره گفت برگرد و بعد مراسم به من گفت 25 صدم از نمرهات كم شد نبايد اين لحن را جايي ديگري ميرفتي.
بعد از 9 دي دوستان با من تماس ميگرفتند و ميگفتند چي كار كرديد كه حاج منصورآقا هر جا مينشيند از شما تعريف ميكنند گفتم حتما معجزهاي شده با ايشان كه تماس گرفتم،گفتم حاج آقا چه خبره شنيديم ما را دعا ميكنيد گفت آره گفتم براي برنامه شب عاشورا در بيت گفتند نه اون كه وظيفهات بود گفتم براي برنامه روز عاشوراي دانشگاه تهران گفت نه اونم وظيفهات بود گفتم پس براي چي گفت براي 9 دي آقا 9 دي.
ظاهرا حاجآقا 9 دي در ميان انبوه جمعيت مانده بودند و تنها صداي من را از ميكروفنها ميشنيدند.
«خبرگزاري دانشجو»؛ فكر ميكنيد چه چيزي باعث شد 9 دي به عنوان حماسه در تاريخ ما ماندگار و جمعيتي با آن كيفيت و كميت در خيابانهاي تهران حاضر شوند؟
حداديان: آتش عشق امام حسين طبق روايات هرگز خاموش نميشود كسي كه فكر حضور اين همه جمعيت را نميكرد در واقع ايراني را نشناخته بود مردم ما مومناند و توهين به عاشورا و حضرت سيدالشهد را هرگز برنميتابند مردم ميخواستند با حضور خود بگويند قضيه عاشورا، سيدالشهدا، ولايتفقيه، كليت نظام چيزي نيست كه با موضعگيريهاي انتخاباتي بتوان آن را متزلزل كرد. من جمعيت بسيار ديدهام، جمعيت كلان طي دوران انقلاب و جنگ بسيار بودند و مطمئن هستم آن بخشي از مردم كه به خيابانها آمده بودند اگر امكانات پوشش برنامه از قبيل صوت و تصوير بهتر بود بيشتر هم ميشد.
«خبرگزاري دانشجو»؛ پيام اين حضور براي دشمنان ملت ايران چه بود؟ فكر ميكنيد آنها پيشبيني چنين حضوري را داشتند؟
حداديان: آنهايي كه با نظام اسلامي در افتادند يك چيزي را متوجه نشدند و آن اين است كه آسمان و زمين پاي كلمةالله ايستادهاند، پاي سيدالشهد ايستادهاند اين مسئله بارها و بارها براي ما ثابت شده است در زمان امام (ره) يك عده روشنفكر مأبانه جلسات مذهبي و روضهخواني را تمام شده ميدانستند اما امام عنوان كردند همه بايد روضه بخوانند مختصر هم نه زياد.روضه سيدالشهدا افضلالاعمال است و محرم و صفر است كه اسلام را زنده نگه ميدارد ما ملت گريه سياسي هستيم و .... با اين سخنان فضليت اين مسئله و تاثير آن را براي مردم جا انداختند.
در يكصد سال اخير هر انقلاب ريشهداري كه در راس آن يك متفكر بزرگ وجود دارد ارادت و الگوپذيري آن از حضرت سيدالشهدا است اشخاصي مانند گاندي ارادت خاصي به ايشان داشتند، حتي اگر در مبارزات خود دچار اشكالاتي هم بودند. هر صاحب خرد و عاطفياي كه حضرت سيدالشهدا را دوست دارد مسير خود را تعيين ميكند.
نفوس ملت ايران آماده پذيرش ولايت است اما دشمن ازريابياش در اين مسئله غلط است. مردم در روز 9 دي كه از قضيه عاشوراي 88 منبعث شده بود نشان دادند كه نگاه ويژه اي به رابطه با روحانيون و به خصوص شخص ولايتفقيه و رهبر انقلاب كه در اوج قله است دارند و همچنان آنها را نجاتبخش خود در مسير انقلاب اسلامي ميدانند.
«خبرگزاري دانشجو»؛ به عنوان سوال بعدي مديريت رهبر انقلاب را در حادثه 9 دي چگونه ارزيابي ميكنيد؟
حداديان: به طور قطع عملكرد برخي از مسئولان و موضعگيريهاي آنها دچار اشكالاتي بود و همين مسئله باعث شد حضرت آقا خود پاي ميدان بيايند و مديريت كنند. 13 ميليون رايدهندهاي كه معتقد بودند در انتخابات تقلب شده است پس از روشنگري مرحلهاي حضرت آقا تعدادشان كم و كمتر شد از طرف ديگر مديريت آقا در اين بين به نوعي بود كه ايشان توانستند از آراي برتر دفاع كنند زيرا در يك بازي كسي كه ضرر مي كند هميشه سر و صدا راه مياندازد و شخصي كه نتيجه را به نفع خود ميداند شكايت نميكند.
كسي كه شعارش «حسبناالله و نعم الوكيل» است و از خود تهي است به طور قطع مي تواند از امتحاناتي چون فتنه عبور كند.
در آن زمان 13 ميليون معتقد بودند بايد نتيجه انتخابات دوباره تكرار شود اگراين مسئله صورت ميگرفت 25 ميليون نفري كه راي برتر را داشتند اينبار اعتراض ميكردند اما حضرت آقا كه وظيفهشان دفاع از راي مردم است و در حالي كه هيچ مدركي دال بر تقلب به دست نيامد با دفاع از اين آرا اجازه ندادند اشخاصي با نگاههاي تحزبي به آرا پشت برخي از اين جبههها قرار بگيرند و با شعار هدف وسيله را توجيه ميكند از وضعيت موجود سوءاستفاده كنند.
مديريت آقا باعث شد چنين مسائلي در فتنه به وجود نيايد و با شفافسازي در صدد حل آن برآيد البته من از مديريت ايشان تعجب نميكنم دنيا متعجب از مديريت ايشان شد چون فردي كه از خود تهي است و شعار حسبناالله و نعم الوكيل در دوران فتنه سر ميدهد به طور قطع ميتواند از فتنههايي به اين شكل به راحتي عبور كند و با حلم و انعطافي كه در شخصيت ايشان وجود داشت و ما قبلا از اين جنس صبر را در سخنان امام (ره) پس از قطعنامه 598 ديديم از فتنه عبور كرديم.
«خبرگزاري دانشجو»؛ به نظر شما چه محوري از حماسه 9 دي طي اين سالها مورد غفلت قرار گرفته است؟
حداديان: فصلالخطاب در اين زمينه سخنان اخير رهبر معظم انقلاب در جمع ستاد بزرگداشت 9 دي است. 9 دي امروز نبايد ايجاد كننده چالش باشد و عليه اشخاص و يا افرادي عنوان شود. 9 دي نشاندهنده كليت نظام زير پرچم حضرت سيدالشهداست ما قبلا چند اعتراض داشتيم از جمله نداشتن ميدان يا خياباني با عنوان 9 دي كه شكر خدا امروز آن نيز برطرف شده است.
«خبرگزاري دانشجو»؛ در آن زمان بحث مطالبه محاكمه سران فتنه جزو يكي از شعارهاي اصلي مردم بود با گذشت دو سال اين مطالبه چندان محقق نشد، فكر مي كند اين شعار همچنان بايد بيان شود؟
حداديان: فتنه گناه اعظم و اكبر است و گناهكار بايد محاكمه شود مطالبه ما محاكمه فتنهگران بوده است و امروز هم هست. اين كه چه اشخاصي در آن دست داشتهاند مسئلهاي است كه همه نسبت به آن حساسيت دارند و انتظاري است كه همواره از دستگاه قضا ميرود اما گاهي وقتها رهبري ميآيد به نيابت از همه مردم از يك مسئلهاي گذشت ميكند اما مطالبه بايد عنوان شود بهاي خون ريخته شدهاي كه در دو طرف قضيه وجود داشت بايد پرداخته شود.
بهاي خون ريخته شدهاي كه در دو طرف قضيه وجود داشت بايد پرداخته شود.
من براي همه آن خونها احترام قائل ام هر چند معتقدم برخي از افراد كه پاي ركاب وليفقيهشان كشته شدند شهيد محسوب ميشوند و مهمتر از اين خونهاي ريخته شده ظلم كساني است كه باعث شدند انتخاباتي كه ميتوانست در عرصه جهاني اقتدار چندين ساله را براي ما به ارمغان آورد و همه مسائل جهاني در برابر ايران را تحتالشعاع قرار دهد دچار خدشه شد.
معتقديم اگر آن روز برخي از سران فتنه كشته و يا زنداني ميشدند امروز تبديل به قهرمانان كشور بودند در حالي كه مديريت حضرت آقا و نظام اجازه نداد آنها قهرمان شوند و زنداني شدن و محاكمه آنها به خواست مردم تبديل شد و همين مسئله باعث ريزش بيشتر طرفدارن آنها شد.
«خبرگزاري دانشجو»؛ به عنوان سوال آخر اگر بخواهيد حماسه 9 دي را در يك كلمه و يك جمله و يك پاراگراف توصيف كنيد چه ميگوييد؟
حداديان: در يك كلمه ميگويم «يا حسين»، در يك جمله ميگويم «ايران مملكت امام حسين است» و در يك پاراگراف ميتوان جملههاي گوهربار امام خميني مبني بر اينكه پشتيبان ولي فقيه باشيد تا به مملكت شما آسيب نرسد و اين خون سيدالشهداست كه در خون شهدا به جوش آمده است و محرم و صفر است كه اسلام را زنده نگه داشته است، عنوان شود.
ارسال کردن دیدگاه جدید