راهی جز عذرخواهی رسمی آمریکایی‌ها از ایران باقی نمانده است

روزنامه مصری الاهرام با بیان این‌که برای بازگرداندن پهپاد جاسوسی آمریکا راهی جز عذرخواهی رسمی برای کاخ سفید از ایرانی‌ها وجود ندارد، تاکید کرد که این اقدام تفوق تکنولوژیکی ایرانی ها در جنگ الکترونیک بر امریکا را ثابت کرد.

به گزارش تبيين به نقل از فارس، به دنبال سرنگونی پهپاد جاسوسی آمریکا بواسطه پدافند هوایی جمهوری اسلامی ایران، تهران از آمریکا خواست به خاطر تجاوز به حریم هوایی‌اش عذرخواهی کند، این درحالی است که "باراک اوباما"، رئیس جمهوری آمریکا نیز از ایران درخواست کرد، هواپیمای جاسوسی سرنگون شده را به این کشور باز گرداند.

* درخواست ایران جهت عذرخواهی رسمی آمریکا

روزنامه مصری از الاهرام در این‌باره می‌نویسد: به نظر می‌رسد، آمریکایی‌ها بار دیگر مجبور شوند، آشکارا و صریحا از ایران عذرخواهی خواهی کنند تا شاید ایرانی‌ها راضی به بازگرداندن هواپیمای جاسوسی RQ-170 آمریکایی‌ها شوند که پدافند هوایی ایران آن را سرنگون کرد.

* اثبات تفوق تکنولوژیکی ایران

الاهرام در ادامه می‌نویسد: ایرانی‌ها در واقع با سرنگون کردن این هواپیما یا به عبارت بهتر بر زمین نشاندن آن به‌گونه‌ای که کمترین آسیب را به آن وارد کنند، عملا توانمندی و تفوق تکنولوژیکی خود را به اثبات رساندند، آن‌ هم در شرایطی که تهران به خاطر عدم صرف نظر کردن از برنامه هسته‌ای خود به شدت توسط آمریکا و اسرائیل تهدید به حمله نظامی می‌شد.
به همین دلیل این روزنامه مصری تاکید می‌کند که در این شرایط بسیار ساده‌لوحانه است، اگر آمریکایی‌ها تصور کنند که ایران بدون عذرخواهی رسمی کاخ سفید به دلیل نقض حریم هوایی ایران و جاسوسی علیه تاسیسات هسته‌ای و نظامی این کشور اقدام به تحویل هواپیما نمایند.

* حمایت روسیه و چین و تقویت موضع ایران

الاهرام در ادامه می‌نویسد: آنچه در این میان این موضع ایران را تقویت می‌کند، حمایت بی‌سابقه‌ روسیه و چین از تهران است که حتی با سیاست تشدید مجازات‌ها علیه ایران مخالفت کرده‌اند،‌ بگونه‌ای که چین را واداشت تا رسما اعلام کند،‌ سیاست تحمیل مجازات علیه ایران را رد می‌کند، حتی اگر این موضوع به جنگ جهانی سوم منجر شود.

* سقوط پهپاد جاسوسی آمریکا حدی برای عملیات جاسوسی آمریکا قائل شد

الاهرام در ادامه تاکید می‌کند که سرنگونی پهپاد جاسوسی امریکا در خاک ایران و بواسطه پدافند هوایی ایران رویدادی بسیار مهم در جنگ‌های تکنولوژیک است، بویژه آن که آمریکا عادت کرده تا از نیروی دریایی خود آزادانه و هرگونه که بخواهد، جهت جاسوسی و جمع‌آوری اطلاعات از کشورهای دیگر جهان استفاده کند و در این راه تنها و تنها بر تفوق تکنولوژیک خود استناد می‌جوید تا با تکیه بر این تکنولوژی تمام قوانین و عرف‌های بین المللی را زیر پابگذارد و با استفاده از ماهواره‌ها و تلسکوب‌های و دوربین‌های بسیار دقیق و انواع هواپیماهای جاسوسی از هر کشور و هر منطقه در جهان اطلاعات مورد نظر خود را به دست آورد و اقدام به جاسوسی علیه آن نماید.
این روزنامه مصری در ادامه تاکیدات خود می‌نویسد: سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط پدافند هوایی جمهوری اسلامی ایران در واقع حد و حدودی برای ماموریت‌های جاسوسی و اطلاعاتی آمریکا در کشورهای دیگر قائل شد و با قدرت بر این نکته تاکید کرد که آمریکا حتی به صورت موقت هم شده مجبور است، در استفاده ماموریت‌های تجسسی و اطلاعاتی خود تجدید نظر کرده و حد و حدودی برای آنها قائل شود.

* تشابه حادثه با سرنگونی دو هواپیمای جاسوسی آمریکا در چین

الاهرام معتقد است: سرنگونی پهپاد جاسوسی آمریکا در ایران تداعی کننده واقعه سرنگونی دو هواپیمای جاسوسی EP-3E آمریکا در یکم آوریل 2001 در چین است که با این‌که موجب بروز بحرانی بزرگ میان پکن و واشنگتن شد، اما با مذاکره دو طرف و عذرخواهی رسمی "جرج بوش" پسر و برخی از مقامات بلند پایه کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا از چین همراه بود تا پکن راضی به بازگرداندن دو هواپیمای امریکایی پس از استفاده از اسرار تکنولوژیکی و اطلاعاتی آن شود.
الاهرام می‌افزاید: با این تفاوت که در حادثه اول عرض اندام میان دو قدرت بزرگ جهان به نام آمریکا و چین بود، ‌در حالی‌که در حادثه دوم اگرچه عرض اندام میان یک قدرت جهانی به نام آمریکا و یک قدرت منطقه‌ای یزگ به نام ایران است، اما ایران موفق شد، پس از آن‌که تفوق تکنولوژیکی خود را بر آمریکا تحمیل نماید، با سرنگون کردن پهپاد جاسوسی آمریکا شکست این کشور در جنگ الکترونیک را رقم بزند.

* سرنگونی پهپاد جاسوسی آمریکا و دستاوردهای آن برای ایران

این درحالی است که الاهرام می‌نویسد: روسیه و چین نیز تلاش بسیار می‌کنند، تا از اطلاعات و تکنولوژی بکار رفته در پهپاد جاسوسی آمریکا استفاده کنند و این عملا برگ برنده‌ای در دست تهران است تا از آن هر آن‌گونه که بخواهد استفاده کند، افزون بر این‌که علاقه روسیه و چین برای دستیابی به اطلاعات و تکنولوژی بکار رفته در این هواپیما موجب می‌شود تا این نزاع از نزاع میان آمریکا و ایران فراتر رفته و به نزاعی بین المللی تبدیل شود که شاید تغییر موازانه قوای بین المللی و تجدید نظر در نظام بین المللی و بازگرداندن مجدد نظام چند قطبی به جای نظام یک قبطی در جهان را به همراه داشته باشد.
اما روزنامه مصری الاهرام در پایان تاکید می‌کند که اگر آمریکا درپی باز گرداندن هواپیمای جاسوسی خویش است، راهی جز عذرخواهی از ایران را ندارد که این دستاوردهای بسیاری برای ایران به همراه دارد.
 

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی