نقدی بر فضاسازی بازی ویدیویی آمریکا علیه فرمانده سپاه قدس

یک کارشناس بازی‌های ویدئویی به نقد و بررسی بازی‌ ویدئویی "میدان نبرد 3" پرداخته و پرده از برخی از اهداف سیاسی پشت پرده این بازی برداشته، بازی رایانه‌ای ضد ایرانی که خاصا به مقوله سپاه قدس و سردار سلیمانی فرمانده این نیرو پرداخته است.

به گزارش فارس، مدتی است که بازی رایانه‌ای "بتل‌فیلد 3" (میدان نبرد 3) در بازارهای سراسر جهان منتشر شده است. هر چند که نقدهای بسیار زیادی از این بازی منتشر شده اما در این مقاله سعی می‌شود به نکاتی پرداخته شود که در سایر تحلیل‌ها یا بدان اشاره نشده یا مورد بی توجهی قرار گرفته است.

- بازی بتل‌فیلد 3:
بازی «بتل‌فیلد ۳» یا «میدان نبرد ۳» یک بازی ویدئویی اکشن از مجموعه بازی‌های بتل‌فیلد است که توسط شرکت سوئدی DICE تولید و توسط شرکت الکترونیک آرتز برای پلی‌استیشن ۳، ایکس‌باکس ۳۶۰ و ویندوز منتشر شده است.

- داستان بازی:

سال ۲۰۱۴، گروهبان دوم «بلکبرن» از اعضا نیروی دریایی آمریکا به منظور مبارزه و مقابله با عملیات‌های تروریستی گروه نظامی با عنوان " People's Liberation and Resistance " به معنای «گروه آزادی و مقاومت مردمی» که در بازی با عنوان PLR یاد می‌شود به سلیمانیه عراق اعزام می‌شوند. پس از آن گروهبان «بلکبرن» و تیمش برای دستگیری «البشیر» (Al-Bashir) به سمت «تهران» می‌روند. در خزانه بانکی در تهران که مملو از دلارهای آمریکایی است! در می‌یابند که «پی ال آر» به تجهیزات هسته‌ای قابل حمل روسی دست یافته‌اند و اینکه ۲ دستگاه از این تجهیزات مفقود شده است.
«بلکبرن» درخواست پشتیبانی می‌کند و کاروان نظامی «ام ۱ آبرامز» که به وسیله سرجوخه «میلر» برای کمک به گروه «بلکبرن» آمده ولی سرجوخه میلر توسط PLR اسیر می‌شود. و گلوی سرجوخه «میلر» توسط «سلیمان» در یک اقدام تروریستی بسیار شبیه به اقدامات القاعده در مقابل دوربین بریده می‌شود.

طی عملیاتی در تهران البشیر دستگیر می‌شود و در آخرین جملات قبل از مرگ، از قصد سلیمان مبنی بر انفجار دو سلاح هسته‌ای در نیویورک و پاریس سخن به میان می‌آورد.

اما پس از مدتی بمب هسته‌ای در پاریس منفجر می‌شود و 80 هزار نفر کشته می‌شوند؛ و بالاخره پس از درگیری‌های فراوان سلیمان توسط بلکبرن کشته می‌شود و بلکبرن سلاحی را که قرار است در نیویورک منفجر شود در اختیار می‌گیرد.

- «پی ال آر»
بازی‌هایی که اخیرا توسط شرکت‌های معروف و بزرگ علیه جهان اسلام ساخته شده‌اند به منظور انحراف افکار مخاطبین و توجیه اقدامات خود در کنار کدها و نشانه‌های واقعی از نشانه‌های انحرافی و یا دو پهلو نیز استفاده می‌کنند تا اهداف اصلی و واقعی را پشت هدف‌های دم دستی مخفی کنند و یا حتی با قرار دادن چند نماد و نشانه از چند موضوع مختلف در یک نماد یا کاراکتر همزمان به چند موضوع اشاره کنند. یکی از ابهامات در خصوص «گروه آزادی و مقاومت مردمی» است. واقعا نظامیان «پی ال آر» چه کسانی هستند؟ کدها و نشانه‌هایی در بازی باعث شده تا بسیاری فکر کنند این گروه اشاره به پژاک یا حتی منافقین دارد!؟ با بازخوانی نمادهایی از این نظامیان سعی در شناسایی این گروه در عالم واقعیت داریم.

- ملیت نظامیان «پی ال آر»
«پی ال آر» نظامیان ایرانی معرفی شده‌اند، گروه تروریستی که به زبان فارسی صحبت می‌کنند و فحش‌های رکیک آنها به آمریکاییان حاکی از اوج تنفر آنها از نظامیان آمریکایی است. (فرهنگ فحاشی به این گروه نظامی منتسب شده امری است که بیشتر در نظامیان آمریکا دیده می‌شود تا ایرانیان). جالب‌تر اینکه در شهر به اصطلاح سلیمانیه، با افرادی مواجه می‌شوید که به زبان فارسی صحبت می‌کنند و پلاک ماشین‌ها، ایرانی است؛ و البته در یکی از پلاک‌های ماشین‌ها بجای شماره نوشته شده «نشانه تهران». آیا واقعا قابل باور است که این استفاده از این نمادها، توسط آمریکایی‌ها پس از سال‌ها اشغال عراق و حضور نظامی در منطقه، کاملا به صورت اشتباهی و سهوی باشد یا واقعا هدفی در پشت آن نهفته است؟

- منطقه عملیاتی نظامیان «پی ال آر»
نظامیان «پی ال آر» گروهی ایرانی معرفی شده که فعالیت‌های نظامی و تروریستی در داخل و خارج مرزهای ایران از تهران گرفته تا سلیمانیه و پاریس و نیویورک و... دارند. نقطه قابل توجه در مورد اولین عملیات این بازی یعنی عملیات در سلیمانیه عراق این است که هر چند در بازی اعلام می‌شود که شما در سلیمانیه عراق عملیات انجام می‌دهید که تاکید بر این اسم به منظور دیگری گنجانده شده، اما در حقیقت وقتی در ابتدای بازی شما توجیه عملیاتی می‌شوید بالای نقشه عبارت البصره نقش بسته است، یعنی عملیات در شهر بصره انجام می‌شود! رابطه سلیمانیه در شمال عراق با بصره در جنوب عراق چیست. یعنی حتی سازندگان بازی دسترسی به نقشه عراق نداشته‌اند و این اختلاف چند صد کیلومتری می‌تواند تصادفی باشد؟

همانطور که می‌دانید پیروان مسلمان شهر بصره عمدتاً اعضای فرقه شیعه جعفری هستند. (همانند شیعیان ایران) و در حقیقت «پی ال آر» گروه نظامی اسلامی و خاصا پیرو مکتب شیعه هستند و به همین منظور پایگاهشان در عراق را شهر بصره انتخاب کرده‌اند.

- سلاح‌های نظامی «پی ال آر»
در بازی با نظامیان «پی ال آر» متوجه می‌شویم که مسلح به سلاح‌هایی چون کلاشینکف و ژ 3 هستند، سلاح‌هایی که به ترتیب سلاح سازمانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران است. هر چند شاید این امر را بتوان به بازار سیاه فروش سلاح منتسب کرد چرا که به عنوان مثال سلاح کلاشینکف سلاحی است که در درگیری‌های بسیاری از کشورها از خاورمیانه گرفته تا آفریقا مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما نکته جالب‌تر اینکه یکی دیگر از سلاح‌های این گروه نظامی سلاح خیبر 2002 است. به نظر شما سلاح خیبر ساخت صنایع دفاعی ایران در دست نظامیان گروه «پی ال آر» چه توجیهی دارد؟ آیا هدف از این کار ارتباط دادن تروریسم بین‌المللی با نیروهای نظامی ایران نیست؟ و با توجه به اینکه در زمان حمله به تهران شما با سازمان‌های نظامی ایران چون سپاه و ارتش مواجه نمی‌شوید، بلکه صرفا با «پی ال آر» در گیر می‌شوید، گروهی که به ادوات نظامی چون سلاح‌های سازمانی نظامیان ایران، تانک، بالگرد، هواپیما، خودروهای نظامی و... مجهز هستند آیا برداشت شما غیر از این است که «پی ال آر» نه یک گروهک نظامی تروریستی بلکه در حقیقت سازمان رسمی نیروهای نظامی ایران است؟

- سلیمان کیست؟

کدهای مختلفی در بازی در خصوص سلیمان مطرح می‌شود، کدهای ضد و نقیضی که نیاز به بررسی و پالایش دارد. دوست و متحد «فرخ البشیر» رهبر کودتاچیان اسلامی در ایران، خائن به فرخ البشیر و سوء استفاده از قدرت و سرمایه او به منظور تهیه بمب هسته ای از روس‌ها، مامور نفوذی وزارت امنیت داخلی آمریکا به منظور جاسوسی از البشیر و یا تروریست مسلمان ضد آمریکایی یا ...؟ راستی اگر سلیمان را یک مامور آمریکایی بدانیم: چرا وی پس از سرقت بمب‌های هسته ای آن‌ها را به آمریکا تحویل نداد؟ چرا بمب هسته ای در پاریس منفجر می‌شود؟ چرا گلوی میلر سرباز آمریکایی توسط سلیمان در مقابل دوربین بریده می‌شود؟ چرا سلیمان قصد انفجار بمب هسته‌ای در نیویورک را دارد؟ سلیمان؟ سلیمان!

- گویا همه چیز در این بازی حول شخصیتی به نام سلیمان می‌چرخد

فرد نظامی که محدود به مرزهای جغرافیایی ایران نیست و حوزه عمل او در عراق، فرانسه، آمریکا و ... است و به همین دلیل بسیار سفر می‌کند، شخصی با هوش که حتی توانایی فریب و جلب اعتماد بخشی از نیروهای امنیتی آمریکا داشته، اما در عین حال تفکرات ضد غربی و خاصا ضد آمریکایی دارد و به همین منظور قصد عملیات تروریستی و انفجار بمب هسته ای در آمریکا را دارد و با توجه به اینکه با وجود تمام کوشش‌ها برای مقابله با او، بمب هسته ای را در پاریس منفجر می‌کند بالطبع از قدرت و توانایی‌های بالای مدیریتی و نظامی در سطح بین‌الملل برخوردار است.
شاید شما هم با خواندن توضیحات فوق حدس‌هایی در باره شخصیت سلیمان داشته باشید اما پذیرش این موضوع و حتی در بیان آن تردید کنید به همین منظور موضوع دیگر یعنی تاریخ انتشار بازی را مورد بررسی قرار می‌دهیم.
بازی با عملیاتی از سلیمانیه عراق شروع می‌شود به منظور از بین بردن گروه اسلام‌گرای شیعه «پی ال آر» که در حقیقت نظامیان ایران بوده و در پایان بازی (تک کاربره) آن با قتل سلیمان در نیویورک و جلوگیری از انفجار بمب هسته‌ای به اتمام می‌رسد. بازی «میدان نبرد ۳» در ۲۵ اکتبر ۲۰۱۱ در آمریکای شمالی، ۲۸ اکتبر ۲۰۱۱ در اروپا و ۲ نوامبر ۲۰۱۱ در ژاپن منتشر شد. راز و ارتباط تاکید بر سلیمان و اوایل ماه نوامبر 2011 در چیست؟ اگر سری به آرشیو اخبار در اینترنت بزنید پی به این راز می‌برید.

رازی که سایت صدای آمریکا نیز بر آن تاکید کرده و ناخواسته آن را فاش می‌کند، این سایت در خبر مربوط به واکنش جوانان ایرانی به این بازی رایانه‌ای را چنین آغاز کرد: «بازی» بتل‌فیلد ۳ در ادامه بازی اینترنتی «بتل‌فیلد 2» هم زمان با آغاز تنش‌ها بین آمریکا و ایران در رابطه با توطئه ترور سفیر عربستان سعودی در واشنگتن منتشر شد.

بله پس از سناریو از پیش طراحی شده ترور سفیر عربستان سعودی در آمریکا، بازی میدان نبرد 3 منتشر و دقیقا پس از آن جنجال رسانه‌ای غرب علیه سردار سلیمانی فرمانده سپاه قدس آغاز شد و خبرگزاری‌ها با انتشار خبری از احتمال ترور وی توسط دولت آمریکا پرده بر داشتند. طبق این خبر «جک کین» فرمانده سابق نیروی زمینی ارتش آمریکا که در کنگره حضور داشت با اشاره به طرح ترور مقامات ایرانی به ویژه مقامات ارشد سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران، گفت: چرا آنها را به قتل نرسانیم؟ ... چرا ما عامدانه آنها را ترور نکنیم؟ نمی‌گویم که اقدام نظامی انجام دهیم، من پیشنهاد می‌دهم عملیات محرمانه انجام دهیم.

همچنین «رویل مارک گریچ» از کارشناسان موسسه دفاع از دموکراسی اظهار داشت: فکر نمی‌کنم بتوانید بدون به قتل رساندن یکی از آنها، مرعوبشان کنید. قاسم سلیمانی خیلی زیاد سفر می‌کند، بروید او را دستگیر کنید یا به قتل برسانید! آیا هیچ عقل سلیمی باور می‌کند وقوع این اتفاقات با این توالی زمانی می‌تواند کاملا تصادفی و این تحلیل مبتنی بر توهم توطئه باشد؟
در این بازی به نکات دیگر نیز اشاره شده است. یکی از آنها نگهداری از بمب اتمی در خزانه بانکی در پایتخت ایران است. بانکی که در آن اثری از ریال نیست و فقط دلار دیده می‌شود. دلار، تروریسم، بمب هسته ای، بانک ایرانی. بهانه حمایت مالی از نهادهای تروریستی و مجری در فعالیت‌های هسته‌ای که در سابق منجر به تحریم برخی از بانک‌ها شد و اخیرا نیز از یک سو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در یک اقدام کاملا سیاسی گزارشی علیه فعالیت‌های هسته‌ای ایران منتشر کرد و از سوی دیگر تحریم بانک مرکزی ایران به منظور تضعیف صادرات نفت ایران و منع دستیابی ایران به منابع مالی برای برنامه هسته‌ای و نیز اتهام پول‌شویی توسط بانک مرکزی مطرح شد.

البته نکته اقتصادی دیگر بازی بتل‌فیلد 3 در تهران نمایش صندوق صدقات با دقت و گرافیک بالا به گونه ای که هر مخاطبی متوجه آن می‌شود. نکته قابل توجه در صندوق صدقات این است که روی این صندوق‌ها نمادی از آنارشی (هرج و مرج) حک شده که دلالت بر استفاده از پول این صندوق‌ها برای ایجاد هرج و مرج در سراسر دنیا دارد! به همین دلیل دشمن سعی کرده این سمبل و نماد را در اذهان عمومی دنیا به عنوان منابع مالی تروریست‌ها مطرح کند، آیا در آینده نزدیک یا دور بعد از نهادهای مالی چون بانک‌ها و نهادهای نظامی چون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی باید منتظر حملات رسانه ای غرب علیه کمیته امداد امام خمینی (ره) باشیم!؟

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی