سخنرانی احمدي‌نژاد در دانشگاه هاوانا

رييس‌جمهور كشورمان با تاكيد بر اينكه نظام سرمايه‌داري در عمل شكست خورده و در عرصه‌هاي مختلف اقتصادي، سياسي و فرهنگي به بن‌بست رسيده است، گفت: البته ممكن است نظام سرمايه‌داري در انتهاي راه خود به اقدامات خشني متوسل شود اما عمر تاريخي انديشه سرمايه‌داري به پايان راه خود رسيده و موج انسان‌هاي عالم و عاشق بساط سرمايه‌داري را از جهان بر خواهد چيد.

به گزارش ايسنا محمود احمدي‌نژاد بعد از ظهر چهارشنبه به وقت محلي طي سخناني در جمع اساتيد و دانشجويان دانشگاه تاريخي هاوانا با بيان اينكه انسان مهم‌ترين موضوع هستي است، تصريح كرد: هيچ موجودي بالاتر و مهم‌تر از انسان خلق نشده است. همه عالم هستي در خدمت انسان است و انسان بايد با تلاش و كار مستمر به سعادت برسد.

وي ادامه داد: رسيدن به سعادت، صلح، امنيت، احترام و كرامت انساني آرزوي همه انسان‌ها در طول تاريخ بوده و امروز نيز خلاصه مطالبه همه انسان‌ها رسيدن به سعادت و كرامت انساني است.

رييس‌جمهور با بيان اينكه رسيدن به سعادت، صلح و امنيت پايدار نيازمند عوامل گوناگوني است، علم را يكي از مهم‌ترين اين عوامل دانست و افزود: انسان منهاي علم با ساير موجودات تفاوتي ندارد. حقيقتي كه به انسان هويت انساني مي‌بخشد، علم است. علم چراغ راه است و به انسان قدرت آگاهي و شناخت را هديه مي‌كند.

احمدي‌نژاد با بيان اينكه علمي مفيد است كه در خدمت انسان و جامعه بشري و ارزش‌هاي انساني باشد، اظهار كرد: نمي‌توان علم كساني را كه بمب مي‌سازند و با استفاده از آن انسان‌ها را مي‌كشند و يا كساني كه پيچيده‌ترين سلاح‌هاي كشتار جمعي را توليد مي‌كنند و يا در حوزه علوم سياسي راهكارهايي را طراحي مي‌كنند كه ملت‌ها را زير سلطه خود بكشند، علم مفيد دانست. اين‌گونه علم‌ها ارزشي ندارد.

وي خاطرنشان كرد: امروز در بسياري از كشورهاي دنيا، علوم اقتصاد سرمايه‌داري تدريس مي‌شود و بسياري از مديران اقتصادي دنيا از معادلات و فرضيه‌هاي سرمايه‌داري استفاده مي‌كنند. اين در حالي است كه نتيجه علم اقتصاد سرمايه‌داري بيش از سه ميليارد فقير، گرسنه و ايجاد فاصله طبقاتي بسيار گسترده و روزافزون است.

رييس قوه مجريه يادآور شد: نظام سرمايه‌داري با طراحي ساز و كارهاي اقتصادي، ثروت ملت‌ها را به طور سيستماتيك و مستمر غارت مي‌كند.

احمدي‌نژاد در عين حال با بيان اينكه بايد توجه داشت علوم مورد نياز انسان براي رسيدن به سعادت فقط علوم مادي و اقتصادي نيست، اضافه كرد: انسان از دو وجه مادي و معنوي برخوردار است و شناخت حقيقت انسان و استعدادهاي الهي او از ملزومات رسيدن به كمال است.

وي عدالت را از ديگر عوامل رسيدن انسان به سعادت و كمال دانست و گفت: بدون عدالت محال است بشريت به سعادت برسد. اگر عدالت نباشد سخن از امنيت، سعادت و صلح بي‌فايده است. عدالت بدين معناست كه همه انسان‌ها فرصت زندگي و رسيدن به سعادت پيدا كنند و به طور عادلانه از امكانات بهره‌مند باشند.

رييس‌جمهور تصريح كرد: ريشه همه جنگ‌ها و تجاوزگري‌هاي تاريخي و همه ناامني‌ها در جهان، بي‌عدالتي است.

احمدي‌نژاد عدالت را ضامن امنيت و صلح پايدار دانست و ادامه داد: البته بايد توجه داشت كه وقتي عده قليلي همه قدرت و ثروت جهان را در اختيار گرفته‌اند و به طور يك‌جانبه از آن استفاده مي‌كنند، سخن از صلح و عدالت بي‌معناست.

وي افزود: مهم‌ترين ماموريت انسان براي رسيدن به سعادت، اجراي عدالت است و البته بزرگ‌ترين دشمني‌ها در طول تاريخ نيز عليه عدالت شكل گرفته است. اينكه ملت‌ ايران، كوبا و ملت‌هاي آمريكاي لاتين مورد بغض نظام سرمايه‌داري هستند و سنگين‌ترين دشمني از ناحيه سرمايه‌داري جهاني نيز عليه ملت‌هاي ما سازماندهي مي‌شود، ناشي از آن است كه ملت‌هاي اين منطقه آرمان عدالت‌طلبي را دنبال مي‌كنند.

رييس‌جمهور، عشق و محبت را از ديگر عوامل رسيدن به سعادت و كمال انساني برشمرد و اظهار كرد: سعادت انسان‌ها در سايه مهر و محبت نسبت به ديگران است و صلح و سعادت منهاي مهرورزي معنا و مفهومي ندارد. اگر محبت نباشد اصل حيات انساني نيز به خطر خواهد افتاد. كساني كه به افغانستان حمله كردند و صدها هزار انسان را در اين كشور به خاك و خون كشيدند، دل‌هايشان از عشق و محبت انساني خالي است. نظام سرمايه‌داري در عراق نيز براي تسلط بر منابع نفتي اين كشور تا امروز بيش از يك ميليون نفر را كشته يا زخمي كرده است.

احمدي‌نژاد خاطرنشان كرد: كساني كه به خاطر برنده شدن در انتخابات رياست جمهوري جنگ به راه انداخته و بيش از يك ميليون انسان را مي‌كشند، بويي از عشق و محبت نبرده‌اند.

وي يادآور شد: انسان براي رسيدن به سعادت نيازمند علم مفيد، عشق و محبت است و نظام سرمايه‌داري فاقد اين سه ويژگي است و هر انديشه و نظامي كه از اين سه عنصر تهي باشد، نتيجه‌اي جز فاصله طبقاتي، ظلم و تجاوزگري نخواهد داشت.

رييس‌جمهور با بيان اينكه نظام سرمايه‌داري به پايان راه رسيده و در عرصه‌هاي سياسي، اقتصادي و فرهنگي حرف جديدي براي بشريت ندارد، اضافه كرد: امروز نظام سرمايه‌داري كه در عرصه منطق حرفي براي ارائه ندارد، بلافاصله به اسلحه و تهديد متوسل مي‌شود و مي‌توان گفت كه نظام سرمايه‌داري جز سلاح، منطقي در اختيار ندارد.

احمدي‌نژاد با بيان اينكه جهان نيازمند انديشه جديدي مبتني بر عدالت، عشق و محبت است، گفت: امروز همه ملت‌ها، به‌خصوص دانشگاهيان ماموريت دارند كه در طراحي نظم جديد انساني آينده مشاركت داشته باشند؛ نظمي كه متعلق به همه انسان‌ها باشد و تمامي ملت‌ها در مديريت آن نقش داشته باشند.

وي تاكيد كرد: بدون ترديد همه صالحان، دانشمندان و دوستداران انسانيت، بايد دست در دست هم در مسير طراحي نظام انساني آينده، حركت كنند.

رييس‌جمهور افزود: بايد هوشيار بود كه اگر نظام آينده جهاني را طراحي نكنيم چه بسا همان سرمايه‌داران، استعمارگران و برده‌داران سابق، نظم جديد ضدانساني را طراحي و مجددا بر ملت‌ها تحميل خواهند كرد.

احمدي‌نژاد اظهار كرد: امپرياليسم و سرمايه‌داري و هر انديشه ضد انساني، رفتني است و عشق، صلح، عدالت و انسانيت خواهد آمد.

وي در بخش ابتدايي سخنان خود با قدرداني از مسئولان دانشگاه هاوانا در اعطاي دكتراي افتخاري به او خاطرنشان كرد: اعطاي اين درجه علمي را نشانه همبستگي و همراهي دو ملت ايران و كوبا براي نيل به اهداف بزرگ انساني تلقي مي‌كنم و مطمئن هستم دانشگاه‌هاي دو كشور در كنار هم مي‌توانند نظم انساني و عدالت‌محور آينده را طراحي و به بشريت معرفي كنند.

بر اساس اين گزارش، علاوه بر رييس دانشگاه هاوانا، معاون رييس جمهور كوبا نيز در جلسه سخنراني رييس‌جمهور كشورمان حضور داشت و احمدي‌نژاد دفتر يادبود دانشگاه هاوانا را نيز امضا كرد.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی