اختلاف اعضای شورای امنیت درباره سوریه
شکاف در میان اعضای شورای امنیت در خصوص نحوه رفتار با مسئله سوریه همچنان ادامه دارد.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از تلویزیون العالم، روسیه و چین با موضع غرب در برخورد با پرونده سوریه به خاطر رعایت نکردن بی طرفی مخالفت می کنند.
سوریه اعلام کرده است با تمدید ماموریت ناظران عربی، در صورت درخواست وزرای اتحادیه عرب در نشست آینده این اتحادیه ، موافقت می کند ولی توسعه چارچوب اختیارات این هیئت را نمی پذیرد.
گفتنی است باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا پیشاپیش در اظهاراتی خواستار افزایش فشار اتحادیه عرب بر نظام سوریه شده است.
محمد حسین الموسوی گزارشگر این شبکه در گزارشی گفت: شکاف میان کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل درباره پیش نویس اصلاح شده قطعنامه پیشنهادی روسیه درباره اوضاع سوریه افزایش یافته است.
مسکو بر گفتگو برای حل بحران تاکید می کند و با هرگونه دخالت در امور داخلی این کشور مخالف است همان گونه که با هر تلاشی برای تکرار سناریو لیبی در سوریه مخالفت می کند در حالی که کشورهای غربی بر یک خط ایستاده اند و آن محکومیت رژیم سوریه و تغییر آن است.
سوزان رایس نماینده آمریکا در سازمان ملل قطعنامه پیشنهادی روسیه را صرفا جمع آوری برخی اصلاحات نامید در حالی که فرانسه آن را برای پاسخگویی به واقعیات سوریه نامناسب دانست انگلیس و آلمان هم همین موضع را اتخاذ کرده اند. همزمان با این چند دستگی، دمشق درخواست برخی کشورهای عرب را برای اعزام نیروهای نظامی عربی به خاک خود رد کرده و آن را تلاشی برای درخواست دخالت خارجی محسوب کرده است.
دمشق همچنین از اتحادیه عرب خواسته است تلاش های ملموسی برای متوقف کردن موج تحریک و هجوم رسانه ای به عمل آورند و به جلوگیری از نفوذ افراد مسلح و قاچاق سلاح به خاک سوریه کمک کنند.
جهاد مقدسی سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه سوریه گفت: «ما هیچ توجیهی برای زیر سوال بردن ماموریت اتحادیه عرب نمی بینیم اما در اظهارات برخی ها درباره این ماموریت تناقضاتی را مشاهده می کنیم و این نشان می دهد که برخی تلاش می کنند بدون دلیل مسئله سوریه را بین المللی کنند»
گزارشگر افزود وزراء خارجه اتحادیه عرب چهار روز دیگر برای تصمیم گیری درباره اوضاع سوریه تشکیل جلسه می دهند گرچه هنوز دستور کار این نشست قطعی نیست که آیا اگر پیشنهادی برای اعزام نیروی عربی به سوریه ارائه شود بررسی خواهد شد یا خیر؟
این درحالی است که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا پیشاپیش از این نشست خواسته است تلاش کند فشار بیشتری به سوریه وارد کند.
در عمل ، ناظران عربی به ماموریت خود ادامه می دهند.
سوریه گرچه بار دیگر بر ادامه همکاری با ناظران تاکید کرده است اما مخالفت قطعی خود را با تغییر نوع ماموریت آنها، اعلام کرده است هرچند در قبال تمدید مدت ماموریت ناظران و افزایش تعداد آنها نرمش نشان داده است.
ارسال کردن دیدگاه جدید