تعارضات و تناقضات گفتاری و رفتاری دولت یازدهم
تبیین: یکی از بدیهیترین اصول در منطق؛ محال بودن اصل اجتماع و ارتفاع نَقیضیْن و ضدّیْن است؛ بدین معنا که جمع دو نقیض و دو ضد مُحال است و امکان ندارد در زمان واحد و مکان واحد؛ شب و روز یا سیاه و سفید؛ وجود داشته باشند. امکان ندارد در یک زمان هم شب باشد هم روز؛ هم سیاه باشد هم سفید؛ هم موجود باشد هم معدوم. این اصل؛ اصلی عقلی و از بدیهیترین اصول در منطق است؛ فصلالخطاب بسیاری از استدلالات؛ مناظرهها و مجادلههاست. بهطوریکه هر استدلال و مباحثهای که به اصل بدیهی اجتماع نقیضین منتهی شود؛ طرف مقابل را تسلیم کرده و سکوت اختیار میکند. حتی تجربهگرایان پوزیتیویست هم که (هر چه تجربی باشند؛ آن را علمی؛ حقیقی و واقعی میدانند) در مقابل این اصل بدیهی؛ سر تسلیم فرود آورده و پاسخی برای این اصل غیر تجربی ندارند؛ که اصلی علمی؛ واقعی و حقیقی است؛ بهوسیله اصل اجتماع و ارتفاع نقیضین؛ انحصار علوم در روش تجربی شکسته شده و یکی از راههای اثبات واقعیت و حقیقت غیرتجربی؛ ارائه اصل بدیهی و عقلی اجتماع و ارتفاع نَقیضیْن و ضدّیْن است.
این اصل بدیهی؛ عقلی و مادامالعمری است که از أزل تا أبد از محالات محسوب میگردد؛ بطور معجزهآسائی توسط دولت یازدهم؛ از بدیهی بودن خارج و به قلمرو ممکنات وارد شد. چگونه این دولت؛ توانست؛ محالی را ممکن سازد و قاعده عقلی و منطقی؛ اجتماع و ارتفاع دو نقیض را فرو ریزد؛ چگونه؟
دولت یازدهم؛ معجزات زیادی از خود نشان داد و محالات زیادی را ممکن ساخت و مشکلات را آنگونه حل نمود؛ که قند در آب؛ از حل شدنش عاجز است. چگونه میشود در 100 روز؛ مشکلات کشور را حل کرد در حالی که همه آن مشکلات سر جایشان هستند. مگر میشود هنگام امضای برجام همه تحریمها؛ یکجا و همزمان برداشته شود. در حالی که؛ همه تحریم ها سر جای خود هستند و تکان نخوردند. این دولت توانست با تلاش مستمر؛ شبانهروزی و معجزهآسا؛ سوئیفت هم باز باشد هم بسته. یعنی محالی ممکن شده است؛ هم وجود؛ هم عدم. این دولت بود که اعلام کرد از رکود عبور کردهایم و همچنان در رکود بهسر میبریم. البته بعضی میگویند اینجا وحدت مکانی نیست؛ چون دولت محترم؛ در کرمانشاه اعلام رکود اقتصادی میکنند و در یاسوج از رشد 5 درصدی سخن میگویند!! میشود هم تورم باشد هم نباشد؛ هم معضل اشتغال و بیکاری حل شود؛ هم با بحران بیکاری مواجه بود. ازدواج جوانان و مسکن جوانان؛ هم حل شده است و هم؛ همچنان باقی است. میشود هم به آمریکا اعتماد کرد و هم به آنها بدبین بود. هم هستهای داریم هم دیگر هستهای نداریم. میشود نگاه به عکس مقام معظم رهبری کرد و برعکس منویّات ایشان عمل نمود. میشود صاحبان فیشهای نجومی را هم خائن دانست هم خادم و امانتدار؛ هم آنها را از کار اخراج کرد؛ هم همچنان در پُست و مسئولیتشان؛ مشغول خدمتگزاریند. جالب است هم حقوقهای نجومی غارتگران بیتالمال؛ به بیتالمال برگشت داده شده است؛ هم همچنان اموال برگشت داده نشده است؛ میتواند دولت راستگویان؛ دروغ هم بگوید؛ میشود هم عزت را به پاسپورت ایرانی برگرداند؛ هم با چند رتبه اُفت؛ پاسپورت ایرانی؛ بیأرزشتر شود. دولت اخلاق محور، با بداخلاقی؛ منتقدین خود را ترسو؛ بُزدل؛ بهجهنم؛ دلواپس؛ بیسواد و ..... بخواند. اقلام مصرفی بعد از برجام میتواند هم از آمریکا وارد شود؛ هم ورود اقلام آمریکایی تکذیب شود. دولت سادهزیست؛ میتواند؛ أشرافیت هم داشته باشد و چند وزیر هزار میلیاردی داشته باشد. دولت میتواند دم از کوخ نشینی بزند؛ ولی منزلش باید سونا و جکوزی و ... داشته باشد. میتوان به آمریکا بدبین بود و به مذاکرات با او خوشبین؛ میتواند دولتی دم از استکبار ستیزی بزند و بگوید؛ نمیشود که همیشه با دنیا قهر کرد؛ باید یک زمانی هم آشتی کرد و دهها بلکه صدها تناقض و تعارض دیگر؛ که با حرکت معجزهآسای دولت یازدهم رَتق و فَتْق شده است.
ولی در یک کلام باید گفت؛ اصل اجتماع دو نقیض یا دو ضد؛ اصل بدیهی و عقلی است که از أزل تا أبد محال است و هیچکس قادر نیست؛ محال عقلی را ممکن نماید؛ اما آنچه گفته شد بیشتر؛ تعارض و تناقض در گفتار و رفتار است. ممکن است دولت؛ گفتاردرمانی کند به جای رفتار درمانی؛ یعنی حرف و عمل با هم ناسازگارند. در سخن؛ مصاحبه؛ نام زیبای مقام معظم رهبری را میبرند ولی در عمل نافرمانی میکنند. میگویند در برجام بر اساس منویّات و دستورات مقام معظم رهبری عمل شد ولی خطوط قرمز ترسیم شده؛ از ناحیه مقام معظم رهبری شکسته میشود. دم از تبعیت از ولایت میزنند اما بر خلاف نظر رهبر معظم با آمریکاییها خوشوبش میکنند و با جانکری دوستانه قدم میزنند و تلفنی با شیطان بزرگ صحبت میکنند. بنابراین باید گفت:
در تناقض هشت وحدت شرط دان وحدت موضوع و محمول و مکان
خلاصه ممکن است دولت در یک استان خبر از رکود اقتصادی بدهد و در استان دیگر خبر از رشد 4/4 درصدی. یا در تبلیغات انتخاباتی خبر از رفع مشکلات در 100 روز بگوید؛ اما پس از انتخابات چیز دگر؛ ممکن است شبها به عکس شهدا نگاه کنند و روزها بر عکس شهدا عمل کنند. لذا شب و روز با هم جمع نشده است. اینجا وحدت زمان که نیست بلکه وحدت مکان هم نیست. پس اصول عقلی و بدیهی؛ امتناع و اجتماع نقیضین؛ همچنان محال هستند و هیچ مورد نقضی نمیتوان پیدا کرد. اما تعارض و تناقض موارد فوق و صدها مورد دیگر که از ذکر آنها معذوریم؛ در رفتار و گفتار دولت یازدهم وجود دارد؛ حال که دولت نتوانست اصل اجتماع نقیضین را ممکن سازد؛ مناسب است؛ برای این دوگانگیهای گفتاری و رفتاری؛ چارهای بیندیشد تا مردم را از حیرت و سر در گُمی نجات دهد و اعتماد از دسترفته را برگرداند.
والسلام / حسین جلالی
ارسال کردن دیدگاه جدید