اعلام مكان مذاكرات آتی ایران و 1+5

وزیر امور خارجه با اشاره به ارسال نامه دبیر شورای عالی امنیت ملی به مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام كرد: از آنجایی كه نظر ما برای انجام مذاكرات استانبول بود و نظر طرف مقابل نیز مثبت است، مذاكرات بعدی در استانبول برگزار می شود.

به گزارش  ایرنا، 'علی اكبر صالحی' بعدازظهر امروز /یكشنبه/ در نشست خبری مشترك با 'ساموئل سانتوز لوپز' همتای نیكاراگوئه ای خود در پاسخ به سوالی در خصوص مكان مذاكرات آتی ایران و 1+5 افزود: پیشنهاد ایران برای این مذاكرات شهر استانبول بود و حدود دو ماه پیش نیز در این رابطه با 'كاترین اشتون' صحبتی داشتیم.

وی افزود: پس از مذاكرات ما، وزیر امور خارجه تركیه نیز اعلام كرد كه این كشور آمادگی میزبانی را دارد و این اعلام آمادگی نیز به مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام شد.

وزیر امور خارجه با بیان این كه در نامه 'سعید جلیلی' دبیر شورای عالی امنیت ملی به مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مورد زمان نوشته شده است، گفت: آقای جلیلی در این نامه خواستار انجام مذاكرات در اسرع وقت هستند و ما در این رابطه منتظر پاسخ طرف مقابل هستیم و علی القاعده مكان مذاكره شهر استانبول است.

صالحی در پاسخ به سوال دیگری درخصوص هدف از انجام مذاكرات اظهارداشت: ما به دنبال مكانیزمی برای برون رفت به صورت برد- برد از موضوع هسته ای هستیم.

وی اظهار داشت: ما وضعیت طرف مقابل را درك می كنیم كه می خواهد به صورت آبرومندانه از وضعیت فعلی خارج شود و آمادگی داریم تا شرایط لازم را برای خروج آبرومندانه آنها فراهم كنیم.

وزیر امور خارجه تاكید كرد: ما با نگاه مثبت و حسن نیت در مذاكرات با گروه 1+5 شركت می كنیم و امیدواریم طرف مقابل هم از خود حسن نیت نشان دهد.

صالحی در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با تعداد سانتریفیوژهای نصب شده در سایت فردو گفت: اطلاعات لازم به اندازه ای كه ضرورت داشته از سوی سازمان انرژی اتمی اعلام شده است.

وی افزود: سانتریفیوژها در این سایت نصب شده و تحت نظارت آژانس قرار دارد.

وزیر امور خارجه تصریح كرد: در گزارش آینده آژانس بین المللی انرژی اتمی كه در ماه مارس منتشر می شود جزییات بیشتری در این رابطه اعلام می شود.

** آیا شورای امنیت صدای مردم بحرین را نمی شنود؟

صالحی در پاسخ به سوالی درمورد قطعنامه ضد سوری سازمان ملل و سكوت در برابر تحولات بحرین این امر را یكی از تناقضات این سازمان دانست و گفت:

آمار رسمی در بحرین نشان می دهد كه تا كنون 62 نفر كشته شده اند در كشوری كه بین 500 تا 600 هزار نفر جمعیت دارد صدها تن دیگر نیز مجروح شده اند و البته این آمار رسمی است كه با آمار واقعی متفاوت است.

وی با انتقاد از موضع گیری سازمان ملل نسبت به سوریه و سكوت این سازمان در برابر حوادث بحرین گفت: آیا شورای امنیت صدای مردم بحرین را نمی شوند؟

وی تاكید كرد: مردم بحرین تنها می گویند هر نفر یك رای و چیزی نمی خواهند و حتی در ابتدا خواستار كنار رفتن حكومت نیز نبودند و فقط بر اصلاحات تاكید می كردند.

وزیر امور خارجه با اشاره به عدم موضع گیری مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل در قبال ترور پنج دانشمند ایرانی به دست عوامل رژیم صهیونیستی اظهار داشت: این موضوع در حالی است كه در مورد ادعای ترور سفیر عربستان، مجمع عمومی بیانیه ای صادر كرد.

صالحی تصریح كرد: این تناقضات در رفتارهای قدرت های استعماری و سازمان ملل موجب بیدار شدن ملت ها می شود، آنها شاهد هستند كه قدرت های استكباری به چه شیوه ای عمل می كنند.

وی افزود: اگر با كشورهای استكباری دوست باشی و در مدار سیاسی آنها حركت كنی هر اقدام غیرانسانی شما و كشتاری كه انجام دهید قابل توجیه است در غیر این صورت از هر بهانه و توطئه ای برای خدشه وارد كردن به آن كشور استفاده می كنند.

وزیر امور خارجه با بیان این كه در جریان جنبش وال استریت یك انفجار اجتماعی در حال رخ دادن است، خاطرنشان كرد: یكی از دلایل این امر رفتارهای ناعادلانه، گستاخانه و منافقانه استكبار جهانی است.

صالحی در ابتدای این نشست خبری نیز محورهای گفت و گو با وزیر خارجه نیكاراگوئه را تشریح كرد.

وی اظهار داشت: در این دیدار بحث های مفصلی در رابطه با مسایل بین المللی و دو جانبه مطرح شد.

وی، گسترش روابط دو جانبه به ویژه در ابعاد تجاری و اقتصادی را مهم ترین محور مذاكرات خود با وزیر خارجه نیكاراگوئه اعلام كرد و افزود: تلاش داریم تا موضوع بدهی این كشور به ایران حل شود.

صالحی با اشاره به سیاست های استقلال طلبانه و فشارهای زیادی كه نیكاراگوئه تحمل كرده است، افزود: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا در زمینه های مختلف به ویژه در ابعاد اقتصادی و تجاری با این كشور همكاری كند.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی