سود 10 میلیارد دلاری تحریم در جیب ایران

فارس: بیش از یک ماه از تصویب قانون جدید اتحادیه اروپا برای تحریم نفت ایران می گذرد. زمانی که اتحادیه اروپا تصمیم گرفت نفت ایران را تحریم کند، بسیاری از کارشناسان انرژی بین المللی این تصمیم را غیر کارشناسی، به ضرر اروپا و نفع ایران ارزیابی کردند، شاید در آن زمان حتی مسئولان و کارشناسان داخلی نیز این تحلیل را باور نمی کردند ولی گذشت زمان این تحلیل را به اثبات رساند.

مجموع نفت وارداتی اتحادیه اروپا از ایران 18 درصد کل نفت صادراتی ایران را تشکیل می دهد. در حالی اتحادیه اروپا مقرر کرده بود که پس از شش ماه خرید نفت ایران را متوقف کند، مسئولان جمهوری اسلامی ایران با هماهنگی کامل بین دولت و مجلس تصمیم گرفتند، در مساله تحریم نفت پیش دستی کرده و صادرات نفت به برخی کشورهای اروپایی را از هم اکنون متوقف کنند.

در همین زمینه در قدم اول تصمیم گرفته شد تا صادرات نفت ایران به دو کشور اروپایی شامل انگلیس و فرانسه متوقف شود و در قدم های بعدی دیگر کشورهای اروپایی نیز در فهرست توقف صادرات نفت قرار دارند. در همین زمینه ایران تحویل محموله 500 هزار بشکه ای نفت به پالایشگاه یونانی را متوقف کرده است تا عزم و اراده خود را در تحریم زودهنگام اروپا نشان دهد و ثابت کند که اگر اتحادیه اروپا از همین امروز تصمیم به توقف واردات 18 درصدی نفت ایران بگیرد، نه تنها هیچ خللی در کشور ایجاد نمی شود بلکه اتفاقات دیگری که رخ خواهد داد، نتیجه بازی را به نفع ایران رقم خواهد زد.

یکی از مهمترین اتفاقاتی که پس از تصویب قانون تحریم نفت ایران توسط اتحادیه اروپا رخ داد و اکثر کارشناسان بین المللی نیز پیش بینی می کردند، افزایش قیمت جهانی نفت بود. قیمت نفت برنت دریای شمال حدود یک ماه پیش و قبل از تصویب قانون تحریم اتحادیه اروپا حدود 107 دلار در هر بشکه بود که این رقم در حال حاضر به بیش از 126 دلار رسید و در برخی مواقع رکورد 128 دلار را هم زد که حدود 20 دلار افزایش را نشان می دهد.

قیمت نفت ایران نیز در روزهای اخیر با بیش از 20 دلار افزایش طی یک ماه گذشته رکورد 125 دلار در هر بشکه را زد و پیش بینی می شود که در ماههای آینده قیمت از این ارقام نیز بالاتر رود.

افزایش حدود 20 دلاری قیمت نفت طی یک ماه گذشته در حالی رخ داد که هنوز تحریم نفت ایران عملی نشده است و تنها در حد یک تهدید عملی نشده باقی مانده است. حال اگر اقدامات پیش دستانه ایران به توقف فروش نفت به فرانسه و انگلیس ختم نشود و دیگر کشورهای اروپایی از جمله یونان و ایتالیا را هم دربر بگیرد، مطمئنا قیمت نفت طی ماههای آینده روند صعودی خود را بیش از پیش طی خواهد کرد و شاهد افزایش بیشتر قیمت نفت خواهیم بود.

با این شرایط اگر فرض کنیم افزایش قیمت نفت در همین سطح کنونی متوقف شود و شاهد رشد بیشتر قیمت نفت نباشیم، متوسط رشد 20 دلاری قیمت نفت طی شش ماهی که اتحادیه اروپا مهلت برای تحریم نفت ایران تعیین کرده است، با این فرض که روزانه دو میلیون و 400 هزار بشکه نفت صادر شود، حدود 10 میلیارد دلار بر درآمد نفتی ایران طی این شش ماه اضافه می کند و این یعنی بازی برنده ایران در تحریم نفتی.

بنابراین در شرایطی ایران افزایش حدود 10 میلیارد دلاری درآمد نفتی در شش ماه آینده و 20 میلیارد دلاری در درآمد سالانه را تجربه می کند که هنوز صادرات 18 درصدی نفت به اروپا نیز پابرجاست و اگر غرب بخواهد تحریم نفت ایران را عملی کند مطمئناً قیمت نفت ارقام بالاتری را ثبت خواهد کرد و درآمد نفتی ایران نیز به مراتب بیش از این ارقام افزایش خواهد یافت.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی