مهاجراني جلوي فيلمم را گرفت/ اگر لبخند مردم خود را با کف زدن جشنواره‌های خارجی معامله کنيم، بازنده خواهيم بود

مسعود جعفری جوزانی: فیلمسازان ما اگر لبخند رضایت مردم خود را با کف زدن جشنواره‌های خارجی معامله کنند، بازنده خواهند بود/ 'هنر شخصی' و 'هنر برای هنر' را قبول ندارم و معتقدم هنر باید در خدمت ارزش‌‌های مردم باشد/ عدم وحدت مدیریت فرهنگی از آسیب‌‌های حوزه فرهنگی ماست.

به گزارش نسیم، این کارگردان و چهره ماندگار سینمای ایران شب گذشته در برنامه پارک ملت شبکه یک سیما با بیان این مطلب اظهار داشت:

- مردم ایران یک روح ملی دارند که در مواقع بحرلان و فشار خود را نشان می‌دهد و بهترین کارها را انجام می‌دهد.

- ما باید یاد بگیریم که کارهای تیمی را خوب انجام دهیم و موفقیت در بازی‌ها و کارهای تیمی نشانگر رشد جامعه است.

- در زمان شاه مردم دوست ندشتند ایران با اسرائیل مسابقه فوتبال برگزار کند ولی وقتی به اجبار این مسابقه برگزار شد همه دوست داشتند ما اسرائیل را ببریم که بردیم و مردم از این پیروزی شاد شدند.

- جونان امروز ما جهان‌بینی دارند و شاید ظاهری متفاوت داشته باشند ولی قطعا اگر تهاجمی به کشور انجام شود بهتر از جوانان اول انقلاب عمل خواهند کرد.

- سینما ابزاری است که می‌توان با آن جهان را بهتر ساخت و ذهن‌ها را به هم نزدیک کرد.

- برای هر نظامی شرم‌آور است که درآن کودکان زیر 18 سال که باید درس بخوانند، مجبور باشند کار کنند و هر حکوومتی موظف است این کودکان را تامین کند تا به مدرسه بروند و در حکومت ما این وظیفه دینی هم هست.

- کار کردن کودکان 12 ساله را که می‌بینم، اذیت می‌شوم و این مساله در هر زمانی ناراحت کننده است.

- هالییود دارد برای مردم دنیا رویا می‌سازد، رویا ساختن برای مردم شاید بد نباشد ولی من "هنر شخصی" و "هنر برای هنر" را قبول ندارم و معتقدم سینما و هنر باید در خدمت ارزش‌‌های مردم باشد. سینما و هنری که نتواند به مردم خود چیزی بدهد ارزشی ندارد. اگر کسی می‌خواهد هنر شخصی داشته باشد، برود در خانه خود برای خود و خانواده‌اش بسازد. من آن را نفی نمی‌کنم ولی شخصا بینده آن نخواهم بود.

- در سال 57 در کشور ما اتفاقی فتاد که یک بیداری روی داد و آن بیداری هنوز ادامه دارد و تاثیراتش در جهان پیداست.

- ملت ایران می خواهد روی پای خودش راه برود و خودش تصمیم بگیرد و آقا بالاسر نداشته باشد و این افتخار است که البته این راه رفتن، زمین خوردن و هزینه هم دارد.

- پیشرفتهای امروز جوانان ما در عرصه های مختلف برایمان افتخار است و ملت ما همیشه پیش رو است و گام های بلندی در تاریخ برداشته است.

- فیلمسازان ما اگر لبخند رضایت مردم، خود را با کف زدن جشنواره‌های خارجی معامله کنند، بازنده خواهند بود.

- سینمای ایران در بعد از انقلاب راه بدی نرفته است. اسکاری هم که گرفته شد، فیلم خوبی بود. یادمان باشد که این فیلم را خودمان فرستادیم و خودمان پیش از آن در جشنواره فجر به آن جایزه دادیم. نمی‌دانم چرا الان سیاست‌زده می‌شویم و آن را فیلم اپوزیسیون می‌کنیم و این بحث‌ها را راه می‌اندازیم. این فیلم، زندگی طبقه متوسط را نشان می‌دهد. حرف‌هایی که گفته می شود کاملا در این فیلم مصداق ندارد چرا دروغ نگفتن خانم مذهبی و چادری در این فیلم را کسی نمی‌بیند و نمی‌گوید؟ این اسکار حق این فیلم بود البته پیش از آن ما جایزه داده بودیم و جشنواره ما کم از اسکار ندارد.

- در سینمای ایران خیلی راحت به فیلمسازهای جوان میدان داده می شود، این بد نیست ولی این باعث یک آفتی شده که تهیه کننده‌ها به دنبال فیلمسازان جوان هستند تا بودجه ها را جذب کنند و معمولا هم کتارگردان‌های جوان ایده‌های خاصی ندارند و کارهایی می‌سازند که حرفی هم ندارد و به نوعی "سینمای چرت" گرایش پیدا کرده اند. هیچ جای دنیا اینگونه راحت فیلم تولید نمی‌کنند.

- سیاست حمایت از فیلمسازان جوان که در اوایل انقلاب برای راه اندازی سینمای انقلاب ایجاد شد الان باید بازنگری شود.

- سینما زمانی زنده می‌ماند که نان خود را از دست مردم بخورد ولی در کشور ما ارگان‌ها که پول فرهنگی دستشان است مسابقه بودجه حرام کردن گذاشته اند و برای آمار دادن فیلم تولید می‌کنند.

- در کشور حس اپوزیسیون گرفتن مد شده است که بعد از هر جشنواره‌ای عده ای بیایند و بگویند فلان اثر نادیده گرفته شد. اینها حرف‌هایی برای جذابیت در رسانه‌ها است که لازم است ولی اگر بیش از حد جدی گرفته شود درست نیست.

- اینکه برخی مدام می‌گویند سینمای دولتی و از این دست شعارها را قبول ندارم. اینها خود هرکدام زمانی که همفکران خود در دول بودند برای کار خود از دولت پول می‌گرفتند الان هم از جای دیگری می‌گیرند. این حرفها معنا ندارد. پول از دولت گرفتن، دولتی بودن سینما نیست. اینکه چند نفر را دولت تعییین کند که فیلم فرهنگی و فاخر را تشخیص دهند و بر اساس آن ب.ودجه تعیین کنند و بودجه تخصیص دهند در حالی که تخصص و توان شناخت فیلم و سینما ندارند اشتباه است.

- مهاجرانی که امروز در لندن، دموکرات شده در وزارت ارشاد دولت خاتمی جلوی فیلم مرا گرفت و گفت این فیلم مشکل دارد.

- پول نفت امانت مردم در دست دولت است که باید برای فرهنگ هزینه کند. و ورود بنیاد سینمایی فارابی و سایر ارگانها به رقابت فیلمسازی اشتباه است.

- اینکه سیاستمداران از سینما انتظار داشتند باشند و بگویند که سینما برای انقلاب و دفاع مقدس چه کرده، اشتباه نیست این حرف کار سیاست‌مدار است ولی اینکه مدیران فرهنگی با این حرف سیاستمداران باعث شوند عده‌ای فرصت طلب بیایند و بودجه ها را بگیرند و سوئ‌استفاده کنند و حرف‌های خوب را با بدترین صدا بزنند بد است.

- مسئول فرهنگی باید بتواند حرف سیاستمدار را به حوزه فرهنگ منتقل کند نه اینکه فیلم‌های فرصت‌طلبانه ساخته شود.

- عدم وحدت مدیریت فرهنگی از آسیب‌‌های حوزه فرهنگی ماست.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی