بررسی چالشهای انتخابات نهمین دوره مجلس از قبل تا بعد انتخابات
بولتن نیوز- جریانها و گروه های سیاسی مخالف جمهوری اسلامی قبل از انتخابات مجلس نهم و برای تحت تأثیر قرار دادن اراده مردم جهت شرکت در انتخابات، به شکل همه جانبه تلاش میکردند تا در اراده جمعی تزلزل ایجاد کرده و مردم را به عدم مشارکت در انتخایات و تحریم آن ترغیب کنند. اما مشارکت گسترده مردم انقلابی ایران در 12 اسفند ماه و حضور 64 درصدی آنها در پای صندوقهای رای تمام تلاشهای معاندین با نظام را با شکست روبرو کرد و هزینه های چند میلیارد دلاری انها را برای راه انداختن سناریوی دیگری مانند فتنه 88 بر باد داد. حضور میلیونی انقلابیون ایرانی معتقد به نظام جمهوری اسلامی ایران تا به انجا شوک آور بود که رسانه های خارج از ایران و نمایندگان آنها هرگز نتوانستند در مقابل آن سکوت کنند! و همگی تحیر خود را از حماسه 12 اسفند ازعان داشتند. حماسه ای که به عنوان برگ زرینی در تاریخ انقلاب اسلامی ایران و در تاریخ نگار جهان ثبت خواهد ماند.
حضور گسترده مردم ایران اسلامی در انتخابات آتی مجلس جمهوری اسلامی ایران تا به اندازه ای تاثیر گذار بود که نه تنها زبان معاندین نظام را در دم فروبست بلکه برخی سران فتنه و گروهی از فتنه گران 88 را که دم از تحریم انتخابات می زدند وادار با عقب نشینی و حضور در پای صندوقهای رای گرد. عملی که به تعبیر برخی برای استفاده از فرصتهای آتی، مصلحت بود و به تعبیر بسیاری شکست سنگینی بود برای رهبران فتنه 88 .
بولتن نیوز در هفته های قبل از انتخابات مجلس نهم و تا 12 اسفند، ماه هر هفته با انتشار و تحلیل اخبار رسانه های معاند با نظام و وابسته به بیگانه سعی بر آن کرد مهمترین محورها و ترفندهایی که رسانه های بیگانه برای تحت تاثیر قرار دادن و کاهش مشارکت مردم به کار می گرفتند را مورد بررسی و تحلیل قرار داد تا هشیاری های لازم مورد توجه مردم و رسانه های معتقد به مشارکت در انتخابات قرار گیرد. براین اساس، برخی اخبار مهم مندرج در سایتها و رسانههای وابسته به گروههای اپوزیسیون و جریان فتنه درباره انتخابات توسط بولتن نیوز منعکس شد و مورد نقد و بررسی قرار گرفت که از آن جمله می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
بولتن نیوز تا روز انتخابات،.
در سری نخست که مربوط به تحلیل های رسانه ها در نیمه دوم آذرماه 90 بود، بررسی رسانه های بیگانه و تحلیل فتنه گران و مخالفان نظام، در تاریخ 7 دی ماه1390 با عنوان "تردید در حضور اصلاح طلبان در انتخابات " در بولتن نیوز منتشر شد .
در سری دوم بررسی رسانه ها مربوط به دوره شانزده روزه، روزهای 29 آذر تا 14 دی ماه 1390 چهار گزارش منتشر شد. بخش نخست با عنوان " كف مطالبات طرد شدگان از سوی ملت کجاست؟" و "هر کس باما نباشد اصلاح طلب نیست!" به بررسی نقطه نظرات شبکه بی بی سی فارسی و در بخش دوم به بررسی مطالب رادیو فردا، جرس، صدای آمریکا و تلویزیون پارس پرداختیم.در قسمت سوم نیز بیانیه حزب کومله در خصوص تحریم انتخابات مورد توجه قرار گرفت و در بخش چهارم هم به موضوع " نگرانی رسانه های بیگانه و اپوزیسیون از مشارکت مردم در انتخابات پرداخته شد .
در سری سوم بررسی رسانه های بیگانه در دوره 13 تا 20 دی ماه 1390 به موضوعات انتخابات پیش روی مجلس پرداختیم. در قسمت اول موضوع مهندسی افکار عمومی توسط فتنه گران با عنوان "مهندسي انتخابات يا مهندسي افكار عمومي توسط فتنهگران؟"و در قسمت دوم موضوع «نه»ي بزرگ اصلاحطلبان به اپوزيسيون خارجنشين مورد توجه قرار گرفت.
در سری چهارم ، که مربوط به تحلیل های رسانه های بیگانه در تاریخ 20 دی تا اوایل بهمن ماه است، در قسمت اول موضوع بررسی تحلیل این رسانه ها در مورد رد صلاحیت برخی نامزدهای نمایندگی مجلس مورد توجه قرار گرفته و در قسمت دوم موضوع تحريك مردم به عدم شركت در انتخابات مجلس و در بخش سوم از سری چهارم بیشتر به هاشمی رفسنجانی و سیاست های در پیش گرفته شده از سوی ایشان در انتخابات مجلس آتی پرداخته شده است. در بخش چهارم از سری چهارم بررسی تحلیل رسانه های بیگانه، بولتن نیوز به بررسی بیشتر حرکتهای اغتشاش گرانی که هنوز درپی ضربه زدن به نظام هستند می پردازد .
در آخرین سری تحلیل رسانه ها و در بخش اول، که مربوط به تحلیل رسانه های بیگانه در روزهای 3 تا 14 بهمن ماه 1390 است. در قسمت نخست به بررسی تحلیل رسانه ها در مورد تحریم انتخابات و مقایسه ماهیت انتخابات در ایران و کشورهای مدعی دموکراسی پرداخته شده است . و در قسمت دوم از این بخش به اشتباه محاسباتی اپوزسیون در شناخت مردم ایران و همچنین سکوت شیرین عبادی در مواجه با اعتراضات والستریت پرداخته شده است. در بخش سوم از سری پنجم تحلیل رسانه های بیگانه به موضوع اختلاف شدید امریکا و اسراییل و استفاده از اپوزسیون برای ضربه زدن به نظام پرداختیم.
چنان که از نوشته های فوق نیز به سادگی قابل برداشت است می توان تصویری کاملا روشن از آنچه معاندین با نظام در پی، پی ریزی ان برای انتخابات دوره نهم مجلس شورای اسلامی و نظام جمهوری اسلامی بودند را به وضوح به نظاره نشست. حرکتی از روی ناچاری و یاس که از سوی مقابله کنندگان با حکومت اسلامی ایران طرح ریزی شد ولی در آخر و با مشارکت 64 درصدی و یک پارچه مردم همیشه در صحنه ایران با شکست مواجه شد و همه نقشه های فتنه گران و زیاده خواهان داخل نشین و خارج نشین و خارجی را نقش بر آب کرد و همانگونه که خداوند هم وعده داده مکر مکاران را به خود آنان باز گرداند.
بازتاب رسانههای خارجی از انتخابات مجلس در روز انتخابات
با وجود فضاسازی پردامنه محافل و رسانه های بیگانه و جریان فتنه علیه انتخابات نهم مجلس شورای اسلامی، حضور گسترده مردم در شعب اخذ رای، سردرگمی آشکاری را در جبهه مخالفان جمهوری اسلامی ایجاد کرد.
انتظار جریان فتنه و تحریم کنندگان انتخابات مجلس این بود که دست کم بخشی قابل توجهی از مردم به درخواست های مکرر آنان توجه کنند اما آنچنان اتفاق افتاد تنها یک حماسه بود. حماسه ای با جضور تمامی آنان که قلبشان تنها برای ایران می تپد و سربلندی آن.
اقشار مختلف ایرانیان از صبح روز 12 اسفند ماه تا پایان وقت و زمان رای گیری در صف های اغلب طویل رای به پای صندوق های رای رفتند تا به گفته خود هم سیلی محکمی بر صورت استکبار بزنند و هم آینده کشور خود را بسازند.
اهمیت انتخابات 12 اسفند ماه به اندازه ای بود که 350 خبرنگار خارجی از 174 رسانه بینالمللی را به ایران کشاند تا به همراه 1300 خبرنگار داخلی، اخبار و تصویر نهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی را برای همه دنیا گزارش کنند.
روزی که اکثر خبرنگاران خارجی بویژه غربی ها، که منتظر یک انتخابات کم رونق و سرد در ایران بودند، یا مشاهده صف های طولانی رای دهندگان و نشاط انتخاباتی مردم، شگفت زده شده اند.
هرچند برخی از آنان مجبور بودند خط دیکته شده مدیران رسانه متبوعشان را در گزارش ها دخالت دهند اما با این وجود به حضور پرشور مردم در انتخابات هم اذعان کردند.
رسانه های مختلف جهان در این روز بزرگ و افتخار آفرین نوشتند:
روزنامه لسآنجلس تايمز: تحليلگران احتمال اينكه انتخابات روز جمعه به تغييري اساسي در موضع ايران در زمينه مسايل مختلف از جمله تعهدش به تداوم برنامه هستهيي تهران كه به گفته دولت ايران منحصرا براي مقاصد صلحآميز است ختم شود، بسيار كم است. يكي از راي دهندگان به اين روزنامه گفته است: من به كانديداهايي راي ميدهم كه بيشتر از سايرين ضدآمريكايي باشد.
” یکی از ویژگیهای مردم ایران غیرقابل پیشبینی بودن است... بر خلاف انتقادهایی که دارند ناگهان حضوری غیرمنتظره از خود نشان میدهند. "
گاردين: حضورگسترده مردم در انتخابات نشاندهنده حمايت مردمي از نظام حاكم خواهد بود و به ايران اجازه ميدهد در مناقشه با غرب درباره برنامه هستهيياش پابرجا بايستد.
پایگاه عربستانی 'ایلاف': با توجه به شرکت مردم ایران در انتخابات پارلمانی این کشور، انتظار میرود ساعت عادی در نظر گرفته شده برای فعالیت حوزههای اخذ رأی تمدید شود.
شبکه روسی 'راشاتودی': روند انتخابات مجلس ایران بدون هیچ مشکلی ادامه دارد و حضور مردم در حوزههای اخذ بسیار گسترده است.
'حبیب فیاض'، کارشناس سیاسی لبنانی در گفتگو با شبکه 'المنار': در حالی که مشارکت 50 درصدی در جهان، میزان بسیار بالایی محسوب میشود، نظرسنجیها نشان میدهد میزان مشارکت در انتخابات امروز ایران بیش از 60درصد خواهد بود.
خبرگزاری 'رویترز' با اشاره به آغاز نهمین دوره انتخابات مجلس: مردم مرکز و جنوب تهران از ساعات اولیه صبح امروز برای شرکت در انتخابات در شعبههای اخذ رأی صف کشیدهاند. رویترز نوشت: رهبر ایران حضور گسترده مردم در انتخابات مجلس این کشور را 'سیلی محکمی بر صورت دشمنان انقلاب اسلامی' توصیف کرد.
مفسر شبکه تلویزیونی 'سیانبیسی' با ارائه تحلیلی پیرامون انتخابات امروز گفت: در ایران، انتخابات وضعیت پویا و دینامیکی دارد و به همین دلیل، هماکنون نمیتوان به طور قاطع گفت که چه جناحی برنده خواهد شد.
روزنامه مصری 'الوسط': در حالیکه تنش میان غرب و تهران بر سر برنامه هستهای ایران افزایش یافته است، انتخابات پارلمانی امروز این کشور میتواند میزان محبوبیت نظام در میان مردم را مشخص کند.
كانال دوم تلویزیون دولتی روسیه: ایرانیان با حضور باشكوه در پای صندوق های رای بار دیگر بر مشروعیت نظام سیاسی حاكم بر كشور خود مهر تایید زدند.
' ژان میشل ورنوشه ' كارشناس نام آشنای فرانسوی و صاحب نظر مسایل
” كانال دوم تلویزیون دولتی روسیه: ایرانیان با حضور باشكوه در پای صندوق های رای بار دیگر بر مشروعیت نظام سیاسی حاكم بر كشور خود مهر تایید زدند. "
خاورمیانه: ایران به عنوان یك كشور پیشرو ، از جمله معدود كشورهای دمكراتیك در زمینه برگزاری انتخابات در منطقه محسوب می شود.
شبكه الجزیره قطر روز جمعه در گزارشی از برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی ، اعلام كرد استقبال مردم از انتخابات پارلمانی ایران خوب است.
آسوشیتدپرس، خبرگزاری مشهور آمریکایی ضمن انعکاس خبر آغاز انتخابات مجلس شورای اسلامی، اعتراف کرد که قدرت مجلس در ایران از دیگر کشورهای خاورمیانه بیشتر است.
خبرگزاری آلمان ضمن گزارشی از آغاز انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی اذعان کرد که این انتخابات ممکن است تا ۴ ساعت نیز نسبت به زمان قانونی خود تمدید شود.
خبرگزاری "شینهوا" با انتشار خبر حضور مقام معظم رهبری در پای صندوق رای لحظاتی بعد از آغاز رای گیری نوشت: تهدید و فشار غرب علیه ایران میزان مشارکت در انتخابات را بالا خواهد برد.
بنگاه خبرپراکنی رژیم سلطنتی انگلیس: مردم مرکز و جنوب تهران برای رای دادن صف کشیدهاند.
روزنامه الرأی کویت: یکی از ویژگیهای مردم ایران غیرقابل پیشبینی بودن است... بر خلاف انتقادهایی که دارند ناگهان حضوری غیرمنتظره از خود نشان میدهند.
شبکه 'سیانان' با انتشار مصاحبه دو عابر پیاده در شهر تهران که گفته بودند 'در انتخابات شرکت نمیکنند'، نتیجه گرفت؛ مردم ایران در انتخابات امروز حاضر نشدهاند!
پايگاه عرب زبان 'ميدل ايست آنلاين': ميزان مشارکت مردمي در انتخابات امروز ايران بيش از 60 درصد خواهد بود. به نوشته این رسانه "اصولگرايان همانند انتخابات دوره گذشته، اکثريت کرسي هاي مجلس را به دست خواهند گرفت."
پایگاه ایتالیایی 'ریستداک': مشارکت مردم در اولین انتخابات پس ناآرامیهای 2009 ایران، 'رفراندومی' برای حکومت این کشور است.
شبکه 'فرانس 24': مردم ایران با وجود اختلافنظر در انتخاب افراد حاضر در انتخابات پارلمانی در موضوع هستهای و تحریمهای غرب، مواضعی واحد دارند.
شبکه تلویزیونی 'یورو نیوز': بسیاری از مردم ایران موضوع حضور در انتخابات را فراتر از دل مشغولیهای روزمره خود میدانند.
خبرگزاری رویترز: با وجود تشدید تحریمهای غرب علیه ایران، مردم این کشور در انتخابات پارلمانی امروز شرکت کردهاند.
بازتاب رسانههای خارجی از انتخابات مجلس در فردای انتخابات
روزنامه "نیویورک تایمز" از حضور گسترده مردم در انتخابات روز جمعه در ایران خبر داد و آن را نشانه وفاداری مردم به حکومت معرفی کرد.
براساس این گزارش، در اولین انتخابات ملی بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹ و حوادث مرتبط با آن، تصاویر تلویزیونی و تصاویر خبری منتشر شده نشان از ازدحام حضور رای دهندگان در محلهای رای گیری بود و افرادی که انگشتان رنگ شده خود را به علامت شرکت در انتخابات به خبرنگاران نشان میدادند.
نیویورک تایمز، برگزاری انتخابات پارلمانی و شرایط حاکم بر آن را باعث افزایش اقتدار "آیت الله خامنهای" رهبر ایران برشمرد.
وزارت کشور ایران نیز از افزایش ۸ تا ۹ درصدی میزان مشارکت نسبت به انتخابات پارلمانی سال ۲۰۰۸ خبر داد.
سی ان ان: واقعیت انتخابات ایران افزایش مشروعیت حکومت است
براساس این گزارش، در مساجد که مراکزی برای اخذ رای از مردم بود، رای دهندگان در صفهای طولانی منتظر انداختن آراء خود به صندوقها بودند. بعضی از این مساجد نیز با بنرهای بزرگی از دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران مزین شده بودند.
حدود ۳۴۰۰ کاندیدا برای تصاحب ۲۹۰ کرسی مجلس ایران در روز جمعه به رقابت پرداختند.
روزنامه "سخن جدید" افغانستان تحت عنوان حضور گسترده مردم ایران در انتخابات مجلس، نوشته است: این انتخابات روز گذشته در حالی برگزار شد که هزاران تن از شهروندان ایرانی برای شرکت در انتخابات مجلس نهم این کشور به پای صندوقهای رأی رفته و بر اساس اظهارات مسئولان انتخابات، حضور مردم در این دور نسبت به دوره های پیشین گسترده تر بوده است.
به نوشته سخن جدید، بسیاری از شهروندان ایران شرکت در این انتخابات را یک وظیفه ملی و دینی دانسته و بر شرکت پرشور مردم تأکید داشته اند.
شبکه تلویزیونی "نور"، در خبری اعلام کرد: انتخابات پارلمانی در ایران، در 47 هزار محل اخدذ رای، برگزار شد.
بر اساس این خبر، رأیگیری انتخابات مجلس شورای اسلامی ایران که از صبح روز گذشته آغاز شده بود، در برخی از مراکز رای گیری، تا ساعت 23 شب گذشته ادامه داشت.
همچنین شبکه "تمدن" با تیتر "انتخابات نهمین دور مجلس شورای اسلامی ایران روز گذشته برگزار شد" اعلام کرد: رهبر جمهوری اسلامی، انتخابات در ایران را برای همیشه سرنوشت ساز خواند.
این شبکه تلویزیونی افزود: گزارشها حاکی از آن است که در این دور از انتخابات، حضور مردم بسیار چشمگیر بوده و رسانهها آن را بسیار گسترده توصیف کرده اند.
شبکه "طلوع" افغانستان نیز در خبری اعلام کرد که انتخابات مجلس شورای اسلامی ایران ساعت 23 شب گذشته پایان یافت و شمارش آرا پس از پایان رأیگیری آغاز شده است.
بر اساس گزارش این شبکه تلویزیونی، هر چند چهرههای اصلی اصلاح طلبان، این انتخابات را تحریم کرده بودند اما "محمد خاتمی" رئیس جمهور پیشین و از رهبران اصلاح طلب ایران، در این انتخابات شرکت کرد و این کار وی با انتقاد برخی از رهبران روبرو شده است.
تلویزیون "یک" افغانستان نیز در خبری از پایان یافتن انتخابات خبر داد و ادعا کرد که مخالفان دولت ایران از طرفداران خود خواسته بودند تا در این انتخابات شرکت نکنند.
این شبکه در عین حال پیام رهبر انقلاب که مردم را به شرکت در انتخابات فرا خوانده بود انعکاس داد.
شبکه تلویزیونی "آرزو" از حضور مردم در پای صندوقهای رأی خبر داد و اعلام کرد که شهروندان ایرانی روز گذشته برای انتخاب 290 نماینده پارلمان، پای صندوق های رأی رفتند.
بر اساس گزارش این شبکه، رسانههای دولتی ایران گزارش دادند که 64 درصد واجدان شرایط رأی دهی در این انتخابات شرکت کردند.
این شبکه افزود: ناظران پیشبینی میکنند که بیشترین برندگان انتخابات پارلمانی در ایران، طرفداران آیت الله خامنه ای خواهند بود.
روزنامه مصری الاهرام که باید آن را مهمترین و برجستهترین روزنامه مصر و جهان عرب برشمرد، در گزارشی مفصل و مشروح به پوشش حضور میلیونی مردم ایران در انتخابات مجلس شورای اسلامی پرداخت.
الاهرام که گزارش خود را با تصاویر متعدد از مشارکت مقام معظم رهبری، ریاست جمهوری و مردم همراه کرده بود، نوشت: روز گذشته مردم ایران به شکلی گسترده و وسیع به پای صندوقهای اخذ رای در 47 هزار حوزه اعلام شده رفتند تا نمایندگان خود در پارلمان نهم را انتخاب کنند.
الاهرام در ادامه این گزارش نوشت: مشارکت گسترده و پرشور مردم ایران در انتخابات پارلمانی این کشور در حالی صورت میگیرد که روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی به علت نحوه تعامل با برنامه هستهای ایران اشکارا متشنج شده است.
این روزنامه برجسته مصری مینویسد: "آیت الله خامنهای" پس از انداختن رای خود به صندوق فرمودند که استقبال مردم از انتخابات پاسخ روشنی به تهدیدات قدرتهای استکباری و استعمارگر علیه ایران است.
الاهرام در ادامه بازتاب حضور پرشور مردم ایران در نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی را به سفر قریب الوقوع "بنیامین نتانیاهو"، نخست وزیر رژیم صهیونیستی به آمریکا و دیدار روز دوشنبه آینده وی با "باراک اوباما"، رئیس جمهور آمریکا مرتبط کرد و نوشت: در میان اختلافات تلآویو – واشنگتن در نحوه تعامل با پرونده هستهای ایران، مقامات اسرائیلی اعتقاد دارند نتانیاهو تلاش خواهد کرد، بر موضع اوباما در قبال موضوع هستهای ایران تاثیر بگذارد.
رای دادن خاتمی و ماله کشی بر شکست اپوزسیون
در ادامه اینکه قدرت نمایی های پی درپی جمهوری اسلامی ایران و حضور حماسی و ده ها میلیونی مردم در این قدرت نمایی ها که حماسه های 22 بهمن و 12 اسفند امسال تازه ترین آنهاست، به فتنه گران و به خصوص به سران آنها فهمانده که طی چند سال گذشته، تنها آب در هاون کوبیده اند و تمامی سرمایه ای را که در بستر نظام اسلامی اندوخته بودند به پای دشمنان نظام ریخته و از دست داده اند و از سوی دیگر در داخل کشور نیز تا آنجا افول کرده اند که حتی نزدیکترین یارانشان نیز به فراخوانها برای تحریم انتخابات کمترین توجهی نمی کنند.
از این روست که به زعم اغلب تحلیلگران، شرکت افرادی چون خاتمی در انتخاباتی که خود آن را تحریم! کرده بودند از یکسو نشانه غیرقابل تردیدی از آن است که اینها به بن بست رسیده اند و از سوی دیگر حکایت از آن دارد که آنها رسیدن به بن بست را باور کرده و در پی یافتن راه خروج از آن هستند.
عصبانیت شدید گروه ها و محافل ضد انقلاب از خاتمی و فحاشی پی درپی به او نشان می دهد که آنها نیز از شرکت غیرمنتظره خاتمی در انتخابات همین برداشت را دارند و در حالی که به پرچمداری او در فتنه های احتمالی بعدی دل بسته بودند، خاتمی را رفیق نیمه راه و خود را در میانه میدان تنها یافته اند!
در واكنش به اقدام غيرمترقبه خاتمي، تحليل هاي مختلفي از سوي محافل مدعي اصلاح طلبي و رسانه هاي همسو با فتنه سبز منتشر شده كه در نوع خود قابل تأمل است.
عباس عبدي عضو مستعفي حزب مشاركت دراين باره به بي بي سي گفت: رأي آقاي خاتمي دو جنبه اخلاقي و سياسي دارد. به لحاظ اخلاقي كار آقاي خاتمي مورد سوال است كه انتظاراتي را در جمعي به وجود آورد و بدون هيچ پيش زمينه اي خلاف آنرا اجرا كرد. عبدي اضافه كرد: «محمد خاتمي» پيش از اين نشان داده كه با فشار اطرافيان تصميماتش قابل تغييرند و اين فشارها، غيراخلاقي است. من پيش از اين نيز توصيه كردم كه به ايشان فشار نياورند تا خودشان با مشورت به يك جمع بندي برسند. آقاي خاتمي با اين راي، مواضع چندماه گذشته اش را اصلاح كرد و خاتمي تغيير ماهيت داد.
عبدي همچنين گفت: قضاوت من اين است كه آقاي خاتمي مشي درستي از لحاظ سياسي انتخاب كرد ولي تا حالا سه چهار بار اين اشتباه را كرده است و به نظر من آقاي خاتمي بايد با مشورت تصميم بگيرد و نه تحت فشار دوستانش رفتارهايي چون خروج از حاكميت با دعوا بر او القاء شود.
اما ليلي پورزند (دختر سيامك پورزند و مقيم تورنتو كانادا) با بيان اينكه خانواده ضد انقلاب وي براي اولين بار در طول پس از انقلاب، در سال 76 در انتخابات شركت كرده و اميدوارانه به خاتمي رأي دادند، نوشت: از آن روز حدود 15 سال مي گذرد و اصلاحات تنها يك پروژه شكست خورده و پرهزينه است كه رد داغ آن هنوز بر پيشاني سرنوشت سياسي ما خودنمايي مي كند. آقاي خاتمي! ديروز كه خواندم در انتخابات يا انتصابات مجلس شركت كرده ايد، دچار احساسات متضاد شدم. احساساتي از قبيل حيرت، شرم و البته خوشحالي، متحير شدم كه چگونه توانستيد براي چندمين بار پشت كنيد. البته شايد اگر احساسات را كنار مي گذاشتم و لحظه اي منطقي مي انديشيدم جايي براي حيرت برايم باقي نمي ماند. چرا كه شما همان كانديداي اصلاح طلب بوديد كه در سال هفتم اعلام نموديد تنها يك تداركاتچي هستيد... با شنيدن خبر رأي دادن شما احساس شرم هم كردم از همه آنها كه در بازداشت به سر مي برند، واقعا دوست دارم بدانم در دلتان چه گذشت آنگاه كه پا به يك حوزه دور افتاده انتخاباتي گذاشتيد و فكر كرديد دور از چشم دوربين هاي رسانه اي در خفا رأي خود را به صندوق مي اندازيد؟ از كاري شرم داشتيد كه از رسانه ها گريزان بوديد؟ آيا تصور كرديد اگر خودتان مانند كبك سرتان را زير برف كنيد و ديگران را نبينيد، ديگران هم شما را نمي بينند؟
اكبر گنجي نيز در سايت بي بي سي فارسي اين گونه رأي دادن خاتمي را تحليل كرده است: به گمان خاتمي حداقل بخشي از نظام قصد دارد او و اصلاح طلبان را به مخالفان برانداز مبدل سازد، اما او به روش هاي گوناگون مي خواهد پنجره اي به سوي گفت وگو با حاكميت بگشايد. نهاد انتخابات با همه اشكالاتي كه دارد، مهم است و برخي ظرفيت ها را در هر صورت بروز مي دهد. كساني كه مورد حمايت هاي قوي بودند در همين انتخابات اخير راي نياوردند... تحريم انتخابات تاكنون جواب نداده و نظام هميشه توانسته است بالاي پنجاه درصد مردم را پاي صندوق هاي رأي بياورد. اين ميزان رأي، حتي از آرايي كه در نظام دموكراتيكي چون آمريكا به صندوق ها ريخته مي شود، بيشتر است. با عدم شركت در انتخابات، خود را از فرايند سياسي نظامي كه خود ساخته ايم، حذف مي كنيم. نظام متعلق به خود ماست. او دوباره به جمهوري اسلامي رأي داده است؛ منتها جمهوري اسلامي به روايت خاتمي.
از سوي ديگر مرتضي كاظميان از اعضاي گروهك ملي- مذهبي (مقيم پاريس) در روز آن لاين تأكيد كرد: اعتراف مي كنم از شنيدن خبر دچار شوك شدم. نه دليل قانع كننده براي مشاركت آقاي خاتمي مي يابم و نه از چگونگي اش سر در مي آورم و بس بعيد مي دانم توضيحات جناب خاتمي نيز بتواند گره گشاي دو پرسش و ابهام من باشد.
وي در عين حال تأكيد كرده كه اپوزيسيون نبايد نخبه كشي كند و بيش از آنچه اكنون وجود دارد به يأس و نا اميدي دامن بزند.
شبكه بالاترين نيز اين تحليل ها را منتشر كرده است:
- بالاخره خاتمي را گوشه رينگ گير آورديم كه هيچ جور راه در رو نداشت. رأي دادني كه هر جور نگاه كني قابل گذشت نيست. مي توانيم جاي او را له كنيم و از زاويه سياسي هم مي شود تابوت اصلاح طلبي را تا دم گور بدرقه كرد. ما خائن را با اصرار به صحنه مي كشانيم، به او رأي مي دهيم و نهايتاً سنگسارش مي كنيم. ما سخت فراموشكاريم. شهامت نداريم باور كنيم كه او نماينده همه بزدلي هاي خود ما بوده و هست. ما چه گلي به سر موسوي و كروبي زديم كه مثل خاتمي نبودند؟ قرار نبود در صورت دستگيري شان ايران قيامت بشه؟ پس چي شد؟ در هر فراخوان چرتكه مي اندازيم و به اين نتيجه مي رسيم كه الان وقت قيامت نيست! دست بردار رفيق!
- خاتمي را ببخشيم؟ من تنها يك سري سؤال دارم كه بي پاسخ مانده است 1- چرا خاتمي در تهران رأي نداد؟ 2- چرا خاتمي راي داد؟ 3- اگر خاتمي به انتخابات اعتقاد داشت چرا مردم را تشويق به اينكار نكرد؟ 4- يك رأي خاتمي چه اثري داشته در حالي كه او طرفداران خود را از راي دادن بازداشته است؟ 5- آيا خاتمي فكر مي كرد رأي او از همه مخفي مي ماند؟
- خاتمي پايان يك توهم بود.
- آن قدر دروغ گفت كه روح چوپان دروغگو هم در حضورش لنگ انداخت. اولش گفت پيش شرط هايي دارد كه كيهان نشينان خنديدند و گفتند اصلاً تو چه كاره اي كه حالا شرط مي گذاري. آخرش هم انگشتش آبي شد.
صديقه بيهقي هم در جرس نوشت: خاتمي پس از انتخابات سال 88 كوشيده در صف اول جنبش سبز نقش آفريني كند و پرچم در دست بگيرد. شايد او هنوز نمي داند ما چه مي خواهيم و چه سختي هايي در پيش است من به عنوان يك دوست به خاتمي مي گويم كه بفرماييد ته صف!
به هر حال بولتن نیوز امیدوار است تمامی کسانی که به دامان معاندین نظام پناه جسته اند با دیدن شکستهای پی در پی دشمنان نظام روزی به دامان جمهوری اسلامی ایران بازگشته و خود را با باورهای اسلامی مردم این مرزو بوم هماهنگ سازند.
ارسال کردن دیدگاه جدید