مردم عربستان از رفتار وهابی‌ها دچار اختلالات روانی شده‌اند

 

به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری عربی پرس، روان‌شناسان عربستانی اعلام کردند: تعداد افرادی که از نگرانی‌های ناشی از عملکرد هیئت امر به معروف و نهی از منکر رنج می‌برند، در این کشور رو به افزایش است و سن این بیماران از 15 سال تا 40 سال در زنان و 15 سال تا 30 سال در مردان متغییر است.

اختیارات گسترده عناصر هیئت امر به معروف و نهی از منکر در یورش به منازل و هتل‌ها و حتی هتل‌های پنج ستاره جنجال و نگرانی زیادی در این کشور ایجاد کرده است.

شبکه سی‌ان‌ان با انتشار گزارشی در این‌باره به نقل از "ولید الزهرانی"، متخصص روانشناسی عربستانی نوشت: در 10 سال اخیر شکاف بین جامعه سعودی و عناصر این هیئت به علت اقدامات به غیرانسانی و وحشیانه این هیئت و استفاده از زور و خشونت علیه مردم افزایش پیدا کرده است.

این روانشناس عربستانی تاکید می‌کند که این نگرانی‌ها بیم و هراس‌هایی میان مردم ایجاد کرده که در رده بیم‌های روانی قرار می‌گیرند.

وی تاکید می‌کند که اقدامات خشونت‌آمیز عناصر این هیئت به نقل محافل سعودی تبدیل شده و ترس و نگرانی از این هیئت را افزایش داده است، بگونه‌ای که 7 درصد مراجعه‌کنندگان به مراکز و مطب‌های روانشناسی و روانپزشکی این افراد هستند.

"عبدالعزیز الناصر"، جامعه شناس عربستانی نیز در این‌باره می نویسد که برخورد خشونت‌آمیز برخی از عناصر این هیئت موجب نفرت مردم از آنها شده است.

"راکان الشمری"، دیگر جامعه شناس عربستانی نیز تاکید می‌کند: در حالی‌که ریاض به شهری بتنی و سیمانی تبدیل شده که امکان هیچ فعالیت و تحرکی در آن وجود ندارد، بیشتر جوانان این شهر به روبات‌هایی تبدیل شده‌اند که حتی نمی‌توانند تمایلات خود را در آن مطرح کنند یا از بیم این هیئت لباسی مشخص بپوشند، بگونه‌ای که حتی نفس کشیدن در این شهر هم دشوار می‌نماید.

نفرت مردم عربستان از هیئت امر به معروف سعودی‌ها به حدی است که "نادین البدیر"، نویسنده و فعال رسانه‌ای سرشناس عربستانی طی اظهاراتی افراد هیئت نهی از منکر سعودی را به یک باند و گروهک اراذل و اوباش تشبیه کرد که شهروندان عربستان را مورد اهانت و هتاکی قرار می‌دهند و آنان را در خیابان‌ها به قتل می‌رسانند.

این نویسنده عربستانی در ادامه درباره این هیئت چنین توضیح می‌دهد: این هیئت بسیار ترس‌آور است و رعب و وحشت در دل‌ها بوجود می‌آورد و جنایت‌های بزرگی مرتکب شده است. آنها به دنبال مبارزه با فحشا و منکری که در قرآن بیان شده – مانند مبارزه با فساد و ربا – نیستند، بلکه به دنبال منکری هستند که خودشان تفسیر می‌کنند و آن هم چیزهایی بسیار سطحی است.

البدیر در ادامه توضیحات خود می‌گوید: سطحی‌نگری در تفسیر منکر، از کتاب‌های وهابیت ناشی می‌شود که اهانت به شهروندان را دستور می‌دهد. ساده‌ترین اقدام آنها این است که گروهی به شکل پلیس سیاه‌پوش دینی که سابقا در افغانستان بود، به خیابان‌ها و بازارها ریخته و به مردم هجوم می‌برند و با هر کس که رودر رو شوند،‌ برخورد می‌کنند. آنان به محض اینکه ببینند لباس یا موی کسی بلندتر از حد معمول است، یا تار مویی از روسری زنی بیرون یا عبایش بر شانه افتاده باشد، به سختی به وی حمله کرده و او را کتک می‌زنند.

وی در ادامه می‌افزاید: وقتی در خیابان راه می‌روی، باید تمام هم و غم تو، این باشد که چطور راه بروی تا بدون اهانت و توهین و آزار و اذیّت عناصر هیئت سالم و در امان باشی.

نادین البدیر همچنین می‌گوید: همه مردم عربستان بگونه‌ای مورد اهانت اعضای هیئت امر به معروف سعودی قرار می‌گیرند، حتی اکثر خانواده‌هایی که در پوشش ظاهری سخت‌گیری می‌کنند، به دلیل عدم اطلاع از شیوه پوشش این هیئت مورد اهانت واقع می‌شوند.

این فعال رسانه‌ای عربستانی در ادامه سخنان خود افزود: حمله و برخورد افراد هیئت با مردم مطابق هیچ قاعده و اصلی نیست و در حالی‌که هیچ قانونی آنها را مکلف به این امر نکرده، آنان خود را صاحب تمام اختیارات و صلاحیت‌ها می‌دانند. آنها قدرت دارند بدون قانون بر مردم حکومت و هر ظلمی بخواهند روا کنند. اعضای این هیئت در برخورد با مردم از ناسزا گفتن شروع می‌کنند و کار را تا زد و خورد و چاقو کشی ادامه می‌دهند، مانند آنچه در منطقه "حائل" رخ داد و "عطاء الله الرشیدی"،‌ شهروند سعودی توسط اعضای این هیئت از ناحیه دست و کمر مورد ضربه چاقو قرار گرفت و در نهایت منجر به مرگ او شد. دلیل این مسأله آن است که آن ها، عمق معنای نهی از منکر را درک نکرده اند و فقط آن را مرتبط با ظاهر خارجی می بینند.

 

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی