روایت رهبر انقلاب از موضوع رابطه با امریکا در انقلاب الجزایر
بعد از شکل گیری هر انقلابی عوامل خارجی با تمام قوا سعی می کنند که مسیر انقلاب را منحرف کرده به نحوی این موج را به نفع خود مصادره کنند از این قبیل اتفاق ها در تاریخ انقلاب ها به وفور دیده می شود.
به گزارش خبرنامه دانشجویان ایران، اخیرا هاشمی رفسنجانی با بیان خاطره ای و با استناد به یک نامه تایپ نشدهی خودش به حضرت امام خمینی(ره) مدعی شده بود که می توان با آمریکا رابطه داشت و این ارتباط فی نفسه خالی از اشکال است.
این سخنان با واکنشهای بسیاری هم از سوی دانشجویان و هم از سوی دیگر کارشناسان مواجه شد با این حال به نظر می رسد ارتباط ایران و آمریکا ماهیتا دچار اشکال باشد.
در انقلاب هایی که در قرون اخیر در سطح جهان رخ داد تنها انقلاب الجزایر بود که بر اساس اسلام شکل گرفت و در ابتدا حقیقتا رنگ و بوبی اسلامی داشت اما بعد از گذشت حدود بیست سال تقریبا چیزی از این انقلاب باقی نماند.
انقلاب الجزایر، انقلاب اسلامی، انقلاب مساجد و انقلاب علمای دین بود. انقلاب از مساجد از مدارس دینی و از حوزه های علمیه شروع شد اما حتی یک روز حکومت دینی در الجزایر به وجود نیامد.
در بررسی این انقلاب به این نکته بر می خوریم که از همان اول فرانسوی ها توانستند هم فرهنگ و اداب خودشان و هم بی اعتقادی به دین را در الجزایر که تحت نفوذشان بود و می رفت تا از یوغ استعمارشان خلاص شود نفوذ دهند، این در حالی بود که در ابتدا مردم الجزایر مواضع انقلابی به معنای موضع مستقلی در مقابل آمریکا و استکبار می گرفتند از مسآله فلسطین دفاع می کردند اما بعد از گذشت چندسال همین هم عوض شد.
در الجزایر دیگر موضوع دفاع از فلسطین مطرح نبود روحیه استکبار ستیزی انقلابیون تغییر کرد و دم از ارتباط با آمریکا می زدند و برای رابطه با آمریکا از هم سبقت می گرفتند .
مقام معظم رهبری درباره انقلاب الجزایر و عوامل شکست انقلاب در 15ام اسفندماه سال 77 می فرمایند: حرفهایی را که آن روز الجزایری ها می گفتند برای اینکه دفاع خودشان از قضیه فلسطین را پس بگیرند و از قضیه فلسطین دفاع نکنند و به خصوص به آمریکا نزدیک شوند خیلی شبیه به حرفهایی است که مرتب رادیوهای بیگانه در شرایط کنونی القا می کنند تا در ذهنیت مسوولین کشور بیاید.
ایشان در ادامه می فرمایند: نوع حرفها همان حرفهایی است که وقتی آدم رادیو بی بی سی، رادیو صدای آمریکا و رادیوی صهیونیستی را می شنود می بیند که آنها می کوشند بلکه بتوانند همان گونه استدلالها و همان حرفها را که آن روزها در زبان الجزایری ها بود در زبان ما هم جاری کنند که خوشبختانه نتوانسته اند و نخواهند توانست.
رهبر انقلاب در تبیین علل شکست انقلاب الجزایر معتقدند: آنها حرفهای بیگانه رادیو را قبول کرده بودند و بیست سال بعد از انقلاب الجزایر دیگر انقلاب اسلامی و دینی نبود! ارزشهای اخلاقی و معنوی مطلقآ وجود نداشت؛ حتی پیشرفت مادی هم نبود.
ایشان در تبیین انقلاب اسلامی ایران در اولین روز از خرداد سال 58 نیز می فرماید: "انقلاب ايران يك انقلاب هويّتاً اسلامي بود. انقلابي بود كه با انگيزه هاي اسلامي و با خطّ مشيّ اسلامي و با رهبري اسلامي و با شعارهاي اسلامي و بالأخره حتّي با تاكتيك هاي اسلامي پيش رفت. در اين مبارزه، ما حتّي از تاكتيك هاي ضدّ اسلامي و غير اسلامي استفاده نكرديم؛ يعني رهبر ما حتّي يك دروغ مصلحتي هم نگفت در طول مبارزه و اين يك شيوه و يك منش اسلامي است. انقلابي هويّتاً اسلامي. چون اين انقلاب هويّتاً اسلامي است دشمن هايش در دنيا مشخّص مي شوند. اين دشمن ها چه كساني هستند؟ اگر يك جنبش و يك انقلاب صرفاً ضدّ امپرياليستي باشد، غارتگران بين المللي با آن انقلاب مبارزه خواهند كرد؛ امّا اگر نه فقط ضدّ غارتگري، بلكه ضدّ هر گونه سلطه جويي بيگانگان باشد؛ يعني سلطه فرهنگي، سلطه سياسي و سلطه اقتصادي، آن وقت نه فقط سياست هاي استعماري و استثماري با او مخالفت خواهند كرد؛ بلكه حتّي فرهنگ ها و ايدئولوژي هاي سلطه طلب هم با آن جنبش مخالفت مي كنند و اين درست چيزي است كه براي جنبش اسلامي ايران پيش آمده و شما اين را مشاهده مي كنيد."
ارسال کردن دیدگاه جدید