وزیر ترک: تحریمهای ضد ایرانی به اقتصاد ترکیه صدمه میزند
وزير اقتصاد ترکيه ميگويد، چندين دور تحريم عليه ايران صادرات ترکيه به اين کشور را کاهش داده و بر قيمت نفت وارداتي ترکیه از ایران افزوده است.
بلومبرگ گزارش داد، ظفر چاغلايان در واشنگتن به خبرنگاران گفت، هزينه اقتصادي را نه فقط ايران بلکه ترکيه نيز متحمل شده است؛ ديگر کشورها نيز درپی این تحریم های ضد ایرانی بها می پردازند.
وزير اقتصاد ترکيه گفت، اين کشور سال گذشته ميلادي ۵۴ ميليارد دلار براي واردات انرژي پرداخت کرد که اين ۴۰ درصد بيش از سال ۲۰۱۰ است.
چاغلايان گفت، ترکيه ملزم نیست همان گونه که از تحریم های سازمان ملل علیه ایران پیروی می کند، با تحریم های یک جانبه امریکا علیه ایران هم سو شود.
بنا بر گزارش وزارت انرژي امريکا، ترکيه با خريد ۱۸۲ هزار بشکه در روز، ششمين وارد کننده نفت خام ايران در نيمه اول سال ۲۰۱۱ ميلادي بود.
بر اساس آمار ارائه شده از سوي دولت امريکا، هفت درصد صادرات نفتي ايران در آن بازه زماني به ترکيه بوده است.
تانر ييلديز، وزير انرژي ترکيه ۱۳ آوريل گفت آنکارا روابط محکم خود در زمينه انرژي را با ايران حفظ ميکند.
ييلديز تاکيد کرد با وجود تحريمهاي غرب عليه صنعت نفت ايران، ترکيه به خريد نفت خام و گاز طبيعي از اين کشور ادامه ميدهد.
وزير انرژي ترکيه با اشاره به تصميم ترکيه مبني بر کاهش واردات نفت از ايران، گفت اين تصميم همسو با تحريمهاي غرب عليه تهران نيست.
وي همچنين گزارشها و گمانه زنيها مبني بر اين که آنکارا اين تصميم را تحت فشار امريکا گرفته است، رد کرد.
ييلديز گفت علت اصلي اين تصميم آغاز واردات نفت از ليبي بود تا به عادي سازي وضعيت در اين کشور آفريقايي کمک شود.
وي افزود: "باز کردن يک دروازه جديد همکاري با ليبي که در مسير عادي شدن است، ضروري بود و توپراس -شرکت پالايشگاههاي نفت ترکيه- قراردادي را براي واردات يک ميليون تن نفت خام از ليبي امضا کرده است."
طبق گزارشها، اين تصميم بعد از اين گرفته شد که فرانسيس ريکارديون، سفير امريکا در ترکيه از آنکارا خواست واردات نفت از ايران را کاهش دهد.
این موضوع گمانه زنيهايي را مبني بر اين که ترکيه اين تصميم را تحت فشار امريکا گرفته است، رقم زد.
ارسال کردن دیدگاه جدید