خطبههای حضرت زهرا(س) بايد به زبانی ساده برای جامعه تبيين شود
گروه ادب: قرآنپژوه و مدرس دانشگاه توجه به آثار حضرت زهرا(س) را امری ضروری دانست و افزود: آثار حضرت زهرا(س) به ويژه خطبههايشان را بايد به زبانی ساده برای جامعه تبيين و معرفی كرد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، نشست تخصصی «واكاوی سير الگودهی به مخاطبان در نشر فاطمی» عصر امروز، دوم ارديبهشتماه با حضور لاله افتخاری، رئيس فراكسيون قرآن و عترت و آيتالله سيدمحمد قائممقامی، قرآنپژوه، نويسنده و مدرس حوزه و دانشگاه در سالن اجتماعات خبرگزاری ايكنا برگزار شد.
آيتالله سيدمحمد قائم مقامی در اين نشست با اشاره به ويژگیهای حضرت زهرا(س) اظهار كرد: يكی از ويژگیهای حضرت زهرا(س) اين است كه وجود مبارك ايشان به عنوان كانونی مطرح میشود كه از اين طريق نور اسلام، دين، پيامبر و حقيقت تا ابديت در سطح وسيع جهان گسترده خواهد شد.
وی افزود: از اين رو نام حضرت زهرا(س) را «فاطمه» گذاشتند كه هر نوع ارتباط با ايشان منجر به قطع رابطه با دوزخ و قهر خداوند میشود. جايگاه ايشان به اندازهای والا است كه خداوند محبانشان را از جهنم دور میكند.
اين قرآنپژوه تصريح كرد: اصلیترين ويژگی حضرت زهرا(س)، علم ايشان است و مردم از معرفت آن حضرت منقطع هستند و كسی نمیتواند به آن جايگاه معرفتی كه ايشان قرار دارند برسند. جريان كفر، باطن، شرك و ظلم جهانی با وجود مقدس حضرت زهرا(س) مأيوس و اميدشان قطع میشود.
وی اظهار كرد: از ديگر ويژگیهای اصلی حضرت زهرا(س) آن است كه افراد بر مبنای انسان در صف، گروه و جريانات قرار میگيرند. به اين معنی كه حقيقت آن حضرت میگويد كه ملاك جدايی انسانها از يكديگر چيست؟ در واقع در تقسيمبندی انسانها بازنگری میشود.
آيتالله قائم مقامی تأكيد كرد: ويژگی حضرت زهرا(س) اين است كه مرزبندی جعلی و اصطلاحی ميان افراد كنار زده میشود و صفبندی عمقی خواهد بود. بر مبنای اين تعريف انسانها در دو گروه قرار میگيرند كه يكی از اين گروهها حق است. نماد اين گروه حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) بوده كه انسانها به واسطه نسبيت با اين دو چهره ارزشمند در گروه حق قرار میگيرد. گاهی اوقات ممكن است كه فرد مسلمان بوده اما نسبيتی با آنها نداشته باشد.
وی عنوان كرد: حضرت زهرا(س)، مادر مطلق، مادر هستی و امابيها است. آن حضرت حتی در زمانی كه در شكم مادر بودند، به حضرت زهرا(س) احساس آرامش میدادند و موجب تسلی ايشان بودند.
اين قرآنپژوه تصريح كرد: به نظر میرسد هر انسانی كه نسبيتی با حضرت زهرا(س) برقرار كند، حتی اگر مسيحی باشد میتواند در گروه حق قرار بگيرد و از فرزندان آن حضرت به شمار برود.
وی يادآور شد: حضرت زهرا(س) به لحاظ علمی، نظری، عملی الگوی ابدی برای بانوان و همه عالم هستند. ركن علم، عقل و حجاب و عفاف آن حضرت بايد برای بانوان ما الگودهی شود.
مدرس حوزه و دانشگاه تصريح كرد: پس از حضرت زهرا(س)، بانويی نداريم كه نقش جدی در جامعه داشته باشد چرا كه نقش زنان به مرور كمرنگ شده است. اعتقاد داريم زن در آينده جهانی، نقش پيشوازی را خواهد داشت و انشالله به پيشواز حقيقت خواهد رفت و حقيقت نبوی را درك میكنند.
وی افزود: ويژگی و شخصيت حضرت زهرا(س) بايد به صورت عميق برای جامعه تبيين و به صورت عملياتی اجرايی شود. در جهت الگودهی به مخاطب بايد به عنوان حلقهای واسط عمل كنيم تا اين الگو محقق شود.
آيتالله قائم مقامی اظهار كرد: در رابطه با تبيين شخصيت حضرت زهرا(س) و معرفی ايشان به جهانيان نبايد ترسيد كه موضوعی غير مستند انتقال داده میشود بلكه بايد در جهت ترويج خصوصيات آن حضرت به جهانيان تلاش كنيم.
وی عنوان كرد: يكی از ويژگیهای حضرت زهرا(س)، دين و ولايت است كه انسانها بايد اين ويژگی را به عنوان الگوی اصلی در زندگی قرار دهند.
اين قرآنپژوه اظهار كرد: خطبههای حضرت زهرا(س) در مدينه از جمله آثار ايشان است كه بايد به آن توجه كنيم و آن را با زبانی ساده در اختيار مخاطبان قرار دهيم چرا كه اين درك اين خطبه حتی برای علمایمان دشوار است. خطبههای ايشان درباره تاريخ بشر و آينده است.
در ادامه حجتالاسلام سيدمهدی تقوی، مديرعامل خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با اشاره به جايگاه حضرت زهرا(س) اظهار كرد: جايگاه حضرت زهرا(س) در اسلام نه برای خود و مردم جامعه و نه برای مردم جهان تبيين نشده است.
زمانی كه اسم اسلام مطرح میشود، قرآن، عاشورا و ديگر مباحثی تداعی میشود اما زمانی كه عنوان مسيحيت به ميان میآيد، مهربانی و عطوفت در ذهنها مجسم میشود درحالی كه ما هم میتوانيم به گونهای حضرت زهرا(س) را به عنوان محوریترين فرد اسلام معرفی كنيم تا زمانی كه سخن از اسلام میآيد ويژگیهای آن حضرت مطرح شود.
وی افزود: بايد ويژگیهای حضرت زهرا(س) را به صورت عمقی تبيين و معرفی كنيم و آن حضرت را به عنوان محوری و مركز اسلام مطرح كنيم.
حضرت زهرا(س) را به عنوان محوريت اسلام معرفی كنيم
مديرعامل خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) تصريح كرد: حضرت زهرا(س) مربی جامعه و مربی مربيان جامعه است به اين معنی علاوه بر الگوی زنان، الگوی مردان است.
وی در پايان خاطرنشان كرد: اگر فرهنگ و تمدن حول محور حضرت زهرا(س) باشد و با اين بانو رقم بخورد، مشكلات حل خواهد شد و میتوانيم اسلام را بيش از گذشته به جهان معرفی كنيم؛ اميدواريم بتوانيم فرهنگ اسلامی را جاری و ساری كنيم چرا كه مردم نيازمند چنين فرهنگی هستند.
ارسال کردن دیدگاه جدید