همدان زلزله شد؛ قمی ها احساس خسارت کردند
در روزی که همدانی ها صبحگاهش را شاهد زمین لرزه طبیعی 6/4 ریشتر بودند، این تن مردم و نخبگان شهر مذهبی قم بود که به لرزه افتاد.
به گزارش سرویس سیاسی بی باک، اگرچه زمین لرزه طبیعی همدان و لرزش های سیاسی در قم تا کنون هیچ خسارت جانی در پی نداشته است اما قطعا این نوع تصمیم گیریهای غیرکارشناسانه و بدون مشورت با نخبگان یک شهر می تواند خدمات قبلی دولت را تحت الشعاع قرار دهد.
حجت الاسلام موسی پور اگرچه همچون همه مدیران اشکالات و نواقصی داشت، اما منش اخلاقی و برخی پیگیریهای مضاعف و در حد توان وی برای پیشرفت و عمران و آبادانی قم باعث گردید تا وی جایگاه بالایی در بین مردم ، مسئولین و نخبگان استان قم پیدا کند.
اینکه موسی پور را مهره لاریجانی و تحمیل شده بر دولت دهم بخوانیم یا نخوانیم ؛ قطعا چیزی را عوض نمی کند و مردم قم در دوران استانداری وی شاهد تحولات اساسی در پیشرفت و آبادانی شهرشان بوده اند و این موضوع باعث شده که عموم مردم و نخبگان از رفتن استاندارشان ابراز ناراحتی کنند و در عوض برخی همدانی ها از تغییر استاندارشان بساط جشن و سرور براه اندازند.
گزارشات حاکی است که با انتشار خبر تغییرات در برخی استانداری ها، تعدادی از همدانی ها چند ساعت بعد از زمین لرزه آن شهر، جشن و شادی به پا کردند و در عوض قمی ها از این عزل و انتصاب علاوه بر تنشان، اعصابشان هم به لرزه افتاد.
گفتنی است؛ در جلسه اخیر هیات دولت که به ریاست محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری برگزار شد ضمن قدردانی از زحمات و خدمات استانداران قبلی به ترتیب آقایان کرم رضا پیریایی و محمود احمدی بیغش به عنوان استانداران جدید استانهای قم و خراسان شمالی تعیین شدند.
پیریایی کیست؟
18 بهمن 1388(يکشنبه) هيات وزيران کرمرضا پيريايي را به عنوان استاندار همدان تعيين کرد.
پيريايي پيش از آن در صدا و سيما، آموزش و پرورش، وزارت کشور، مجلس شوراي اسلامي و نهاد رياستجمهوري عهدهدار مسئوليتهاي مختلفي بوده است.
فرماندار شهرستانهاي درهشهر و آبادانان، قروه و دهگلان و بانه، مديرکل اجتماعي و انتخابات استانداري، مديرکل صدا و سيما در استانهاي ايلام و کردستان، مشاور رييس سازمان صدا و سيما و رييس مرکز موسيقي و سرود و معاون هماهنگي معاونت حقوقي رييسجمهور از جمله سوابق پيرايي است.
پيريايي متولد 1339 و اهل لرستان است.
مجله جریان به صاحب امتیازی کرم رضا پیریائی منتشر شده است
اعتراض امیرآبادی به تغییر استاندار قم
احمد امیرآبادی فراهانی در حاشیه همایش فعالان اقتصادی استان در گفتوگو با خبرنگاران با بیان اینکه برخی قوانین بهویژه در شهرداریها مانع سرمایهگذاری شده است، اظهار کرد: انشاءالله نمایندگان خانه ملت این قوانین را اصلاح یا تغییر جدی خواهند داد.
وی با اشاره به اینکه اگر تثبیت مدیریت نداشته باشیم قطعا سرمایهگذاران از فعالیت در عرصه سرمایهگذاری خودداری میکنند، تصریح کرد: مهمترین مشکل مانع سرمایهگذاری عمر کوتاه و عدم تثبیت مدیران است.
نماینده مردم قم در خانه ملت مصداق تغییر مدیران کشور و استانی را در دولت نهم و دهم تغییر چند استاندار قم دانست و خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر جذب سرمایهگذاری خوبی در قم صورت گرفته است.
امیرآبادی فراهانی با اشاره به اینکه مجمع نمایندگان استان روی مسئله تثبیت مدیران تاکید دارد، اضافه کرد: درست است که موضوع تغییر مدیران از اختیارات دولت است و ارتباط قانونی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی ندارد اما در بحث تعامل، عرف این است که به نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی اطلاع داده میشد ولی ما هم از طریق رسانههای گروهی متوجه این مصوبه دولت شدیم.
وی با انتقاد شدید از تغییر استاندار قم در آخرین سال خدمتگزاری دولت اظهار کرد: از پایان دولت دهم فقط یک سال باقی مانده است و حجتالاسلام موسیپور در استان پروژههایی را آغاز کرده بود و موضوع پروژههای مهر ماندگار لازم بود پیگیری شود و مجمع نمایندگان استان نگران این است که خدماترسانی به مردم متوقف شده یا دچار افت شود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه با این تصمیم به شدت مخالف بوده و هستیم، اضافه کرد: نگرانیهای خود را در قبال تغییر استاندار قم با مسئولان مربوطه در میان گذاشتهایم.
امیرآبادی فراهانی با اشاره به اینکه قم ویژگیهای خاص خود را دارد، اضافه کرد: این استان شهر ملی و فراکشوری است و مسئولان باید به دقت مدیران جدید را انتخاب میکردند که این کار صورت نپذیرفته است.
وی با تاکید بر اینکه با این تغییر استاندار قم و انتصاب مدیران جدید قطعا مشکل خواهیم داشت، اضافه کرد: کاش دولت در این مسئله خویشتنداری میکرد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هیچ دلیلی تاکنون از طرف دولت برای تغییر استاندار قم اعلام نشده است، افزود: در تماس تلفنی که با استاندار داشتم وی از دلایل تغییر خود اعلام بیخبری کرد و گفت پس از تصویب در هیئت دولت از این مسئله اطلاع پیدا کرده است.
امیرآبادی فراهانی با تاکید بر اینکه متاسفانه جریانی در داخل دولت با تغییر استاندار قم در پی افزایش فاصله میان ارتباط دولت و مرجعیت است تصریح کرد: مراجع عظام تقلید و حوزه علمیه قم از ارکان نظام جمهوری اسلامی هستند و این صحیح نیست اختلاف فاصله افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه انتصاب صورت گرفته اصلا به نفع دولت نخواهد بود، اضافه کرد: دولت باید از حاشیهها پرهیز کرده و وظیفه خود را که خدمت به مردم و انقلاب است، انجام دهد.
نماینده مردم قم در خانه ملت تاکید کرد: اگر ارزشهای انقلاب اسلامی با بعضی تغییرات زیر سئوال برود سکوت نخواهیم کرد.
تولیت آستان حضرت معصومه(س): مردم قم از این قدام ناگهانی ناراحت هستند
اعتراض به تغییر استاندار قم به نماز جمعه این شهر هم کشیده شد.
بعد از آنکه دولت یک باره دست به تغییر استاندار قم زد، این امر با واکنش در نماز جمعه قم روبرو شد و موجب شد حجت الاسلام سید محمد سعیدی در خطبههای این هفته نماز جمعه قم تصریح کند که «از طرف مردم شریف قم و علما خواستار تداوم مأموریت استاندار در قم هستیم.»
امام جمعه موقت قم در خطبه های نماز جمعه این شهر از تغییر استاندار روحانی این استان به عنوان اقدامی «ناگهانی» یاد کرده است، و افزود: مردم قم از طریق رسانهها اطلاع پیدا کردند که دولت درپی تغییر استاندار است که این امر موجب«ناراحتی» مردم شده است.
دلیل این ناراحتی آن است که به گفته سعیدی دولت بعد از 33 سال از انقلاب برای اولین بار یک «استاندار روحانی» در کشور و آن هم در قم بر سر کار آورد که ارتباطش با «حوزه و مردم» بسیار مطلوب بود.
تولیت آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) با تجلیل از خدمات حجت الاسلام موسی پور در استان قم، اظهار داشت: وی انسان فاضل، دور اندیش و با کفایت و دارای آرامانهای بلند برای توسعه و عمران استان قم بود و در این دوره نیز طرحهای خوبی را آغاز و به سرانجام رساند.
سعیدی با بیان اینکه نگاه استاندار قم به طرحهای زیربنایی و همچنین توجه به مناطق محروم استان از نقاط قوت عملکرد وی بوده، افزود: تغییر حجت الاسلام موسیپور در این شرایط به هیچ وجه مورد حمایت مردم نیست.
آشتیانی: دولت در تغییر استاندار تجدیدنظر کند
حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا آشتیانی امروز در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه قم با تسلیت ایام شهادت شهدای هفتم تیر و آیتالله دکتر بهشتی گفت: امروز شهید زنده حضرت حجتالاسلام والمسلمین باغانی که از حاضران در جریان هفت تیر بودند شرایط آن زمان را تبیین کردند و و خداوند عنایتی داشت که عدهای باقی مانده و جریاناتی که در آن روز اتفاق افتاد را به اطلاع مردم برسانند.
وی با اشاره به تغییر استاندار قم گفت: استاندار در یک استان نماینده تام دولت و مدیر ارشد استان به شمار میرود و معمولا اگر او در ارتباط با مردم، مسائل فرهنگی، سیاسی و...خوب عمل کند تابلوی دولت به شمار میرود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه استاندار به عنوان مدیر ارشد در استان نقش بسزایی میتواند داشته باشد، گفت: مردم به صورت مستقیم با خود دولت ارتباط ندارند و آنچه میبینند از طریق مدیر ارشد و استاندار بوده و وقتی تلاشها، فعالیتها و مواضع را مشاهده میکنند موجب اعتماد ایشان به دولت میشود.
وی با اشاره به اینکه زمانی دریادار محتاج استاندار قم بود، افزود: ایشان چون قمی بود تعصب خاصی نسبت به قم داشت و در آن دو سالی که در این استان عهدهدار مسئولیت بود تلاشهای فراوانی انجام داد و پس از آن در وزارت کشور مشغول خدمت شد.
آشتیانی با اشاره به خدمات دکتر ناظمی اردکانی در زمان تصدی استانداری قم تاکید کرد: بعد از ایشان حجتالاسلام والمسلمین موسیپور به عنوان استاندار قم انتخاب شد.
وی با اشاره به اینکه قم مرکز مرجعیت و حوزههای علمیه است، افزود: انتخاب یک روحانی پرورش یافته حوزه به عنوان استاندار قم کاری ارزشمند بود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه حجتالاسلام موسیپور دارای سابقه فرهنگی بود، افزود: او به عنوان یک چهره فرهنگی با ائمه جماعت، ائمه جمعه، مساجد، گروههای فرهنگی، کانونهای فرهنگی، دفتر تبلیغات، سازمان تبلیغات، دفتر مراجع تقلید و خود ایشان ارتباط خوبی داشت.
وی اضافه کرد: ایشان از طرفی چهره سیاسی بود و چهار سال به عنوان معاون پارلمانی وزارت کشور فعالیت کرده بود و به همین دلیل از روز نخست تصدی مسئولیت کار را به دست گرفت.
آشتیانی با اشاره به موفقیت استاندار قم در کارهای عمرانی افزود: اگر مقایسهای بین زمان مدیریت ایشان با دورههای قبل شود حجم به ثمر رسیدن کارهای عمرانی عقب افتاده و فسیل شده قابل مشاهده است.
وی با اشاره به اینکه سه راهی خرمشهر به یک پروژه خسته کننده تبدیل شده بود، خاطرنشان کرد: با پیگیری ایشان این پروژه به سرانجام رسید و امروز پروژههای عظیم مترو و منوریل نیز حرکت پرشتاب خود را طی میکنند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم احداث تقاطع 72 تن را مورد توجه قرار داد و گفت: سابقه ندارد پروژه عمرانی در استان قم به این سرعت در طول یک سال به سرانجام برسد.
وی با اشاره به پیگیریهای صورت گرفته در زمینه به سرانجام رسیدن پروژه انتقال آب از سرشاخههای دز و بلوار پیامبر اعظم خاطرنشان کرد: از طرف اصناف و گروههای مختلف خواستند که امروز حرکتی داشته و در مقابل استانداری تجمع کنند.
آشتیانی با اشاره به اینکه قم خاستگاه انقلاب حوزه و مراجع تقلید است، گفت: اگر در چنین شهری بخواهد تغییری صورت گیرد شأن مردم قم این است که در زمینه این تغییر با آنان مشورت شود.
وی با اشاره به اینکه کمکهایی که در سالهای اخیر به قم شده و اعتبارات اختصاص داده شده از اول انقلاب بیسابقه بوده است، گفت: قم حرم اهل بیت، مرکز مرجعیت و حوزه است و مردم قم برای انقلاب زحمات زیادی کشیدند، نباید با برخی تصمیمات این پیشرفت شبانه روزی قم متوقف شود.
نماینده مردم قم با اشاره به اینکه باید جلوی این رنجیدگی خاطر مردم قم که در تاریخ ماندگار خواهد شد گرفته شود، گفت: مراجع تقلید تاکید کردهاند که این جریان به صورت معقول منطقی دنبال شود، ما همیشه در کنار دولت بودیم،هستیم و خواهیم بود ولی مصلحت قم چیز دیگری است و قطعا باید در این تصمیم تجدید نظر شود.
رسانه همدانی: پیریایی بنا به هزار و یک دلیل موفق نبود
یک رسانه استانی در همدان در تیتر یک خود نوشت:
نظارهگر رفتن مردی باشیم که قرار بود مربی فوتبالی باشد که جشنواره گل و شادی راه بیندازد و موتور محرکه توسعه استان باشد، اما خواسته یا ناخواسته به تحلیل برخی صاحب نظران تبدیل به مانعی برای توسعه شد و بسیاری از گفتههایش محقق نشد تا ثابت شود که هنر مدیریت در آن است که باید همه جنبههای کاری و روانی را در نظر گرفت.
پیریایی پس از قریب به 30 ماه حضور در استان در سمت مشابهای به استان قم رفت تا شاید تجربههای تلخ همدان توشه موفقیت وی در مرکز علما و مراجع تقلیدی باشد که قطعا از امضای نامه مشهور به 13 استاندار خبر داشته و رئیس مجلس فعلی نماینده مردمان آن دیار است.
اگرچه پس از انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی و اتحاد 6 نماینده استان در مجلس برای تغییر پیریایی با محوریت خجسته آهنگ تغییر پرشتاب شد، اما زمزمههای روزهای اخیر و حضور مکرر پیریایی در جمع گروههای مختلفی از برخی اقشار جامعه تلاشهایی بود تا به ظاهر فضای روانی حاکم بر استان را فضای کار و تلاش و دیدار با مردم نشان دهد. غافل از اینکه موثقین از حکم تغییر وی مطلع بودند و فقط باید منتظر گذر چند صباحی میشدند تا بسیاری از حقیقتها رخنمایی کند.
امروز اگر بپذیریم که پیریایی هر آنچه در توان داشت به کار بست، اما بنا به هزار و یک دلیل موفق نبود. باید مراقبت کنیم که این اتفاق برای پیریاییهای بعدی در استان رخ ندهد که نه به صلاح این افراد است و نه به صلاح مردم استان.
و کلام آخر اینکه اگر با یک چشم خندان از رفتن پیریایی و ایجاد فضای جدید کاری و پایان اوضاع کاری فشل در استان باشیم باید با چشم دیگر اندوهگین و غمناک که چه فرصتهای فراوانی که از دست دادیم و چه سرمایههای عظیمی که از کف رفت و مردم بازنده اصلی آن شدند و چه حاشیهها که بر استان نگذشت و چه اصلهایی که فراموش شد.
به هر حال یادآوری مثل معروف "ماهی رو هر وقت از آب بگیری تازه است" به امید روزهای آتی بهتر و پویاتر روزشماری میکنیم و با ابراز خرسندی از رفتن پیریایی از استان و آرزوی موفقیت برای وی، چشم به راه استاندار جدید مینشینیم که گفته میشود وی به اوضاع استان اشراف کامل داشته و از تمامی وقایع اخیر در استان طلاع کامل دارد.
ارسال کردن دیدگاه جدید