تنها ارگانی که رسما دو ماه و نیم تعطیلات دارد مجلس است/ الان که با موضوع تحریم درگیر هستیم چرا باید مجلس به تعطیلات برود!؟

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: الان موضوع اصلی کشور ما تحریم است و تحریم‌های جدید علیه کشور ما اعمال کردند، سوال من این است که آیا نباید مجلس به این موضوع بپردازد؟ اگر می‏خواهد آیا نباید هفته بعد و هفته بعد از آن باز باشد؟ چرا باید تعطیل باشد، واقعا این تعطیلات خسارت دارد و ممکن است که این خسارت جبران ناپذیر باشد.

دکتر محمد سلیمانی در گفت‏وگو با رجانیوز با انتقاد از میزان زیاد تعطیلات و مرخصی‏های نمایندگان گفت: تعطیلات مجلس در مجموع به این‏صورت است که حدود 15 روز عید مجلس تعطیل است و نمایندگان هم تعطیل هستند، تابستان یک ماه تعطیلی تابستانه دارند که به صورت دو تا دو هفته اجرا می شود، در این دو هفته مجلس کاملا تعطیل است و نمایندگان آزاد هستند، یک ماه هم نماینده در طول سال می‏تواند مرخصی بگیرد و عملا یک نماینده می‏تواند از دو ماه و نیم تعطیلی استفاده کند.

وزیر ارتباطات دولت نهم با بیان اینکه بعضی از دوستان نماینده مطرح می‏کنند که ما در مدت نمایندگی مرخصی هم نداریم و در مناطق خود فعالیت و تلاش می کنیم، افزود: اما این به صورت ماموریت از طرف مجلس نیست و هیچ نظارت و کنترلی هم بر آن نیست که واقعا این اتفاق می‏افتد یا نه.

وی با اشاره به مشکل دیگر ناشی از تعطیلات مجلس گفت: بالاخره یکی از ارکان اساسی کشور مجلس است، وقتی مجلس دو هفته تعطیل باشد و در این دو هفته یک موضوع و مشکلی برای کشور پیش بیاید که لازم باشد مجلس در رابطه با آن تصمیم گیری کند، عملا این اتفاق عملی نیست و نمی‏شود در زمان کوتاهی همه را جمع کرد.

به گفته این استاد دانشگاه نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این است که مجلس در هر ماه یک هفته تعطیل است، به این معنا که کار گروهی و جمعی مجلس تعطیل است.

عضو جبهه پایداری، با یادآوری سه رکن مجلس که همان جلسه علنی، کمیسیون‏ها و کمیته‏های آن است، تصریح کرد: این سه رکن در روز شنبه و دوشنبه هیچ کدام تشکیل نمی‏شود، وقتی اینها تشکیل نشود معنی‏اش این است که مجلس تعطیل است چرا که جایی برای تصمیم گیری و کار کارشناسی نیست.

وزیر ارتباطات دولت نهم از زاویه دیگر به مشکلات تعطیلی مجلس اشاره کرد و گفت: هر هفته ما شاهد هستیم که در صحن علنی طرح‏های مختلف اعم از یک فوریتی و دو فوریتی مطرح می‏شود، بسیاری از نمایندگان اصلا در جریان این طرح‏ها نیستند و این طبیعی است.

وی ادامه داد: وقتی من صبح به مجلس می‏روم با یک طرحی روبرو می‏شوم که روی میز ما ( نمایندگان ) گذاشتند و قرار است راجع به آن صحبت و رای گیری شود، من که اصلا در جریان این طرح نیستم و فرصتی هم برای گرفتن اطلاعات و مشاوره و حتی فکر کردن درباره آن را نداشتم، چگونه می‏توانم درباره این طرح تصمیم درستی گرفته و رای صحیح دهم.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه این شیوه تصمیم‏گیری شیوه مناسبی برای یک رکن از ارکان کشور نیست، افزود: در صورتی که در سازمان‏های دیگر وقتی می‏خواهند تصمیماتی بگیرند، کارگروه‏های مختلف کارشناسی می‏کنند و همین طوری سلسله مراتب بالا می‏آید تا تصمیم نهایی گرفته شود.

سلیمانی مشکلات در اجرای برخی از قوانین را ناشی از فقدان عقبه کارشناسی شده آنها دانست و گفت: به همین دلیل انجام نشدن کار کارشناسی، برخی از قوانینی که مجلس تصویب می‏کند در اجرا مشکلاتی دارد که نمونه‏اش آیین‏نامه داخلی مجلس است.

وی ادامه داد: حدود 40 – 50 روزی که ما با این آیین نامه داخلی مجلس کار می‏کنیم هر بار که در مجلس مطرح می‏شود، یک ابهاماتی دارد و جالب است که خود هیات رئیسه این ابهامات را قبول می کند و آخرش هم هیات رئیسه می گوید که من برداشتم این است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: این سخن هیات رئیسه که می‏گوید برداشت من از آیین‏نامه مجلس چنان است، نشان می‏دهد که حتی آیین نامه داخلی مجلس یک آیین نامه کارشناسی شده و شفاف نیست و می‏شود از آن برداشت‏های مختلف کرد یا نکته‏های ساکت زیادی دارد.

وی ضمن تاکید بر لزوم کار کارشناسی بر طرح‏‏ها و لوایح به ارائه راهکار آن پرداخت و گفت: برای آن باید رکن صحن علنی، رکن کمیسیون‏ها و رکن کمیته‏ها باید خوب تلاش کنند اما در شرایط فعلی که در طول هفته هر کمیته‏ای حداکثر یک جلسه دارد و هر کمیسیون نیز دو جلسه دو ساعت تا سه ساعته، نمی‏توان به مقدار لازم بر طرح‏ها و لوایح کار کارشناسی انجام داد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با ذکر مثالی ادامه داد: کمیسیون صنایع با این همه حجم گسترده فعالیت و تنوع از نظر کیفی و کمی در سراسر کشور می‏خواهد با دو تا دو ساعت موضوعات را بررسی کند، معلوم است که این زمان کمی است.

وزیر ارتباطات دولت نهم با تاکید بر اینکه مجلس باید در طول هفته هر روز فعال باشد گفت: منظور از فعال بودن این است که کمیته‏ها و کمیسیون‏ها هر روز جلسه داشته باشند و کار کنند.

سلیمانی خاطرنشان کرد: الان تنها دو روز و نیم به آن اختصاص داده شده است و دور روز نصف دیگر نمایندگان آزاد هستند که فعالیت‏های فردی کنند، فعالیت‌های فردی هم لازم است اما اثرش کم است.

وی با بیان اینکه مجلس محل کار جمعی و کار گروهی است نه کار فردی یادآور شد: حتما هر طرحی اگر بخواهد در مجلس تصویب شود نیازمند رای گیری است و رای گیری یعنی کار جمع، پس نیازمند کار کارشناسی جمعی است، نیاز به جلسات جمعی که همان تشکیل کمیته‏ها و کارگروه‏ها و کمیسیون‏ها است که اینها محور قرار بگیرند وتلاش کنند و مشکلات را بررسی کنند و راهکار ارائه کنند و طرح‏ها و لوایح را پخته کرده و به صحن علنی بفرستند.

سلیمانی با تاکید بر اینکه ساختار مجلس یک ساختار مناسب برای نظام جمهوری اسلامی ایران از نظر فعالیت و تنوع کار نیست، افزود: کشور ما یک کشوری است که رشد و حرکتش الان بسیار بالاست و الان دارد عقب افتادگی 200 – 300 ساله را در زمان‏های کوتاه با راهکارهای میان‏بر جبران می‏کند، قاعدتا باید مجلس این کشور مجلسی باشد که بتواند به این نیاز پاسخ دهد.

این استاد دانشگاه گفت: الان اگر یک موضوعی را به مجلس بدهید، شاید 6 تا 7 ماه و بعضی مواقع چند سال طول می‏کشد تا خروجی آن بیرون بیاید، چه بسا آن موضوع در زمان تصویب مجلس دیگر از موضوعیت افتاده و ضرورت خود را از دست داده باشد که باید به داد این موضوع رسید.

به اعتقاد وزیر ارتباطات دولت نهم عمده حل این مشکلات به اراده هیات رئیسه بر می‏گردد و اگر هیات رئیسه اراده کند که مجلس را نه 7 روز که حد اقل 5 روز در هفته باز کرده و کمیسیون‏ها و کمیته‏ها همه تشکیل شوند، مطمئنا نتایج مطلوبی دارد که البته من این اراده را در هیات رئیسه را ندیدم.

وی با بیان اینکه الان نزدیک به 200 طرح و لایحه از مجلس هشتم مانده که مجلس نهم باید راجع به آن تصمیم گیری کند، خاطر نشان کرد: بالاخره اینها زمان می‏خواهد و وقت می برد و با یک کار اداری روزمره و دو روز در هفته و 7 تا 8 ساعت فعالیت در روز نمی‏شود این بار سنگین را به مقصد رساند، اگر بتوان این بار را از زمین برداشت.

سلیمانی در پاسخ به این ابهام که تعطیلات تابستانه نمایندگان شائبه ویژه‏خواهی را برای وکلای ملت در مقایسه با کارمندان و کارگران ایجاد کرده است، با بیان اینکه از این زاویه این موضوع قابل بررسی است، تصریح کرد: مجلس تنها سازمانی است که در سال نمایندگانش (نه کارمندانش) دوماه و نیم مرخصی دارند، اگر مرخصی نیست چرا اسمش را تعطیلات می‏گذارند؟ اسمش را عوض کنند مثلا بگویند ماموریت کاری.

وزیر ارتباطات دولت نهم با بیان اینکه باید در این موضوع شفاف‌سازی شود، خاطر نشان کرد: الان تنها ارگانی که رسما در کشور دو ماه و نیم تعطیلات دارد مجلس است و نمی‏شود این واقعیات را مخفی نگه داشت و این از مطالبات مردم است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: اساتید دانشگاه در طول سال 45 روز مرخصی دارند در صورتی که نمایندگان الان 75 روز مرخصی دارند، کارمندان عادی دولت غیر از هیات علمی و کارگران، یک ماه در سال مرخصی دارند و اگر بخواهیم به صورت مقایسه‏ای هم انجام دهیم تعطیلی نماینده مجلس از هر کارمندی بیشتر است.

سلیمانی خاطرنشان کرد: وقتی در دولت بودیم برخی بر این نظر بودند فلان اداره که لَختی و ناکارآمدی دارد هر چه تعطیل باشد بهتر است، این استدلال غلط است، بلکه باید آن اداره را فعال و پرکار و پر تحرک کرد، به عبارتی مرض را باید درمان کرد نه اینکه صورت مسئله را پاک کنیم.

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: الان موضوع اصلی کشور ما تحریم است و تحریم‌های جدید علیه کشور ما اعمال کردند، سوال من این است که آیا نباید مجلس به این موضوع بپردازد؟ اگر می‏خواهد آیا نباید هفته بعد و هفته بعد از آن باز باشد؟ چرا باید تعطیل باشد،واقعا این تعطیلات خسارت دارد و ممکن است که این خسارت جبران ناپذیر باشد.

به گفته وزیر ارتباطات دولت نهم برای اینکه نمایندگان به شهرستان بروند و کارهای خود را انجام دهند راهکار هست، نمایندگان هر ماهی یک هفته تعطیل هستند و از آن می‏توانند استفاده کنند.

وی در پایان تصریح کرد: الان در یک شرایط خاصی در کشور ما قرار دارد و به نظر من باید مجلس تمام وقت در همین موضوع تحریم بپردازد، راهکار بدهد، قانون وضع کند و دست دولت را باز کند و حمایت کند تا بتواند این بحران ها را پشت سر بگذارد.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی