سناریو نویسی انگلیس برای دوران پس از ملک عبدا...

به گزارش «ندای انقلاب»، اخبار ضد و نقض در خصوص وضعیت جسمانی ملک عبدا.. نگرانی هایی را در میان حامیان فرامنطقه ای و همسایگان منطقه ای آل سعود به دنبال داشته است.
در شرائط فعلی خاندان آل سعود شرائط را به نفع آمریکا و حامیان رابطه نزدیک با این کشور فراهم کرده است اما به نظر می رسد تشدید اختلافات داخلی ، ضرورت سرمایه گذاری برای آینده عربستان و ایمن ساختن این کشور در مقابل موج بیداری اسلامی مقامات انگلیسی را به فکر طرح ریزی تئوری تغییر در نظام سعودی انداخته است .
از اینرو مقامات انگلیسی با تلاش برای روی کار آوردن سلمان بن عبدالعزیز به جای ملک عبدا... پادشاه این کشور که به گفته پروفسور ویلیام راجر آمریکایی در اثر سکته مغزی به کما رفته شرائط را برای پیاده سازی سیاستهای خود در عربستان تسهیل کنند.
از سوی دیگر نزاع خانوادگی فرزندان ملک عبدا.. بالاخص متعب و عبدالعزیز به همراه التویجری که منتسب به طیف نزدیک به آمریکا هستند با سلمان بن عبدالعزیز ولیعهد کنونی عربستان نشانی دیگر از عمق و شدت شکافها در خاندان سلطنتی آل سعود است.
موضوع اختلافات آمریکا و انگلیس بر سر آینده تحولات عربستان تنها به مسائل داخلی این کشور محدود نمی شوند. چه آنکه اخیرا دولت انگلیس در جریان خروج نام یکی از اعضای مظنون به ارتباط با القاعده و در عین حال، از مخالفان جدی حکومت سعودی از فهرست کمیته تحریم‌های سازمان ملل، تلاشهای فراوانی را مبذول کرده است.
«سعد الفقیه» معارض سعودی که هم‌اکنون ساکن لندن است ، در دسامبر ۲۰۰۴ و چند روز پس از آنکه وزارت خزانه‌داری آمریکا، وی را به اتهام ارتباط با شبکه نظامی القاعده تحریم کرد، در لیست تحریم‌های شورای امنیت قرار گرفت.
فقیه که پیش از این در یکی از دانشگاه‌های عربستان، استاد داروسازی بوده، رهبری «جنبش اصلاح اسلامی در عربستان» را بر عهده دارد و تأکید می‌کند که وی و گروهش پایبند به صلح هستند؛ وی یکی از منتقدان جدی خاندان آل سعود است.
به گزارش رویترز، فقیه در چند سال گذشته در لندن ساکن بوده و دولت انگلیس به مرور، حمایت‌های خود را از وی گسترش داده است، به گونه‌ای که انگلیس به یکی از مهمترین حامیان خروج نام وی از لیست تحریم‌های شورای امنیت تبدیل شده بود.
این در حالی است که به دنبال مخالفت جدی عربستان سعودی با این کار، ایالات متحده نیز از خارج شدن نام فقیه از این لیست حمایت نکرده است.
اما حمایت دولت انگلیس از وی به همین جا محدود نشده، بلکه تا آنجا پیش رفته که حتی با فراهم کردن تریبون برای فقیه، زمینه فعالیت‌های وی علیه آل سعود را فراهم کرده است.
برای نمونه، اوایل سال جاری میلادی، فقیه در سرمقاله‌ای که برای روزنامه معتبر «گاردین» نوشت، پیش‌بینی کرد که امواج انقلاب‌های عربی به عربستان سعودی نیز خواهد رسید.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی