من مثل شاه ايران نيستم

رئيس‌جمهوري سوريه تاکيد کرد هدف از بازي بزرگي که سوريه را مورد هدف قرار داد تجزيه سوريه و ايجاد جنگ داخلي است.

بشار اسد، رئيس جمهوري سوريه در گفت‌وگو با روزنامه جمهوريت ترکيه اظهار کرد: همگان انتظار داشتند که من در زماني تعيين شده سرنگون شوم. اما همه آنها در محاسباتشان اشتباه کردند.

وي با تاکيد بر اينکه سوريه هم اکنون مورد حمله افراط‌گرايان مورد حمايت کشورهاي عربي دشمن دمشق قرار گرفته تصريح کرد: بازي بزرگي که سوريه را مورد هدف قرار داد بزرگتر از آن چيزي بود که پيش بيني مي‌کرديم. هدف از اين بازي تجزيه سوريه و ايجاد جنگ داخلي است. جنگ عليه تروريسم با شدت هرچه تمام‌تر ادامه خواهد يافت و در نهايت ما بر تروريسم پيروز خواهيم شد.

بشار اسد با مقايسه وضعيت خود با شاه ايران اظهار کرد: شاه ايران مهمترين کشور منطقه را رهبري مي‌کرد. ارتشي قدرتمند داشت و مورد حمايت همه کشورهاي جهان بود اما نتوانست در برابر خواست ملتش ايستادگي کند. اگر من در وضعيت وي به سر مي‌بردم و ملت سوريه در کنار من نبود سرنگون مي‌شدم. من با پشتيباني ملت سوريه ايستادگي مي‌کنم.

وي با تاکيد بر اينکه هيچ قدرتي در جهان نمي‌تواند انقلاب واقعي يک ملت را شکست دهد، افزود: ما هم اکنون جنگي عليه گروه‌هاي تروريستي به راه انداخته‌ايم نه عليه ملت سوريه و اين جنگ را ادامه خواهيم داد چرا که بايد از خود و ملت سوريه دفاع کنيم.

رئيس جمهوري سوريه با تمسخر ديدگاه برخي‌ مبني بر اينکه ملت سوريه خواستار خروج وي از کشور است، اظهار کرد: به وضعيت کنوني نگاه کنيد. آمريکا، کشورهاي غربي و برخي کشورهاي منطقه دشمنان من هستند اما من به ياري ملت سوريه همچنان مقاومت مي‌کنم. دليلي ندارد ملتي که در کنار من ايستاده را به قتل برسانم. بشار اسد 46 ساله تاکيد کرد که بخش اعظم بحران کنوني سوريه از کشورهاي خارجي سرچشمه مي‌گيرد و دليل آن حضور گروه‌هاي مسلح عرب و افراطي در سوريه، حمايت مالي کشورهاي خارجي از اين گروه‌ها و اسلحه پيشرفته‌اي است که از طريق مرزها قاچاق مي‌شود.رئيس جمهوري سوريه در پاسخ به سوالي در مورد پشيماني وي از سرکوب اولين تظاهرات مسالمت آميز ملت سوريه در سال گذشته اظهار کرد در هر حالي درصدي اشتباه وجود دارد اين يک چيز مسلم است ما انسان هستيم و اشتباه مي‌کنيم اما بايد ميان اشتباهاتي که در داخل سوريه انجام مي‌شود و عناصر خارجي تفاوت قائل شويم.

وي با متهم کردن بخش اعظمي از تظاهرکنندگان سوري به دريافت پول از کشورهاي خارجي تاکيد کرد که قيمت هر تظاهرکننده براساس منطقه‌اي که در آن زندگي مي‌کنند از 10 دلار تا 50 دلار و يا 100 دلار در نوسان است.

بشار اسد افزود: آنها زماني که در آن مرحله شکست خوردند به ايجاد مناطقي در سوريه روي آوردند که گروه‌هاي مسلح بر آن تسلط داشته باشند. همانند آنچه که در شهر بنغازي ليبي اتفاق افتاد. اما ارتش اين تلاش آنها را مورد هدف قرار داد و در ماه مارس گذشته مرحله دوم طرح آنها را با شکست مواجه کرد.

رئيس جمهوري سوريه در مورد مرحله سوم طرح بحران سوريه اظهار کرد: مرحله سوم عبارت است از عمليات ترور شخصيت‌ها و قتل‌عام غير نظاميان و همچنين حمله به نهادهاي حکومت با استفاده از مواد منفجره. وي تاکيد کرد که تظاهرات همچنان در مناطقي از سوريه برگزار مي‌شود اما شرکت کنندگان در اين تظاهرات‌ها بسيار کمتر از تظاهرات گذشته هستند و اکثريت شرکت‌کنندگان پول دريافت کردند.

اسد با اشاره به قطعنامه اخير شوراي حقوق بشر که ارتش سوريه را مسئول خون‌ريزي‌ها در اين کشور دانست، سازمان‌هاي بين‌‌المللي را به پيروي از دولت آمريکا متهم کرد. رئيس‌جمهور سوريه اردوغان را به داشتن مواضع متناقض نسبت به بحران‌هاي منطقه‌اي متهم کرد و با بيان اينکه نخست‌وزير ترکيه اهداف فرقه‌اي دارد و روابط برادرانه را به دخالت در امور سوريه تبديل کرده، گفت: ترکيه از تروريست‌هاي سوريه حمايت لجستيک مي‌کند. بشار اسد ترکيه را که خواستار کنار رفتن وي از قدرت شده به عدم دخالت در امور داخلي کشورش فراخواند و گفت: تمايل ترکيه به تلاش براي دخالت در امور داخلي سوريه متاسفانه اين کشور را در موضعي قرار داده است که ترکيه اکنون يک طرف دخيل در همه اقدامات خونين (سوريه) شده است. وي تاکيد کرد: ترکيه همه نوع حمايت لجستيک را از تروريست‌هايي که مردم مرا کشتند، کرده است. وي در پاسخ به اين سوال که آيا سرنگوني هواپيماي ترکيه توسط پدافند هوايي سوريه مي‌تواند به رويارويي بين دو کشور منجر شود؟ گفت: در حال حاضر، وضعيت منطقه بسيار متشنج و متحول و مشابه وقايع 100 سال پيش است که در جريان آن، امپراتوري عثماني تضعيف شد و سقوط کرد، در آن زمان هم يکي از عوامل تضعيف امپراتوري عثماني، اختلاف بين اعراب و ترک‌ها بود.

سوريه، بيانيه نشست ژنو را پذيرفت

چند روز پس از اينکه نشست «گروه اقدام سوريه» در ژنو براي حل بحران در اين کشور، با درخواست از دو طرف براي تشکيل يک دولت وحدت ملي به پايان رسيد، دولت سوريه به طور رسمي حمايت خود را از اين طرح اعلام کرده و خواهان اجراي آن شده است. وزارت خارجه سوريه اعلام کرده دولت اين کشور بيانيه پاياني نشست ژنو، به ويژه نکات اصلي آن درباره احترام به حق حاکميت، استقلال، امنيت و تماميت ارضي اين کشور را به طور کامل قبول دارد. علاوه بر اين، سخنگوي وزارت خارجه اين کشور طي سخناني از به جريان انداختن روند سياسي با شرکت همه نيروهاي فعال در کشور به منظور ايجاد نظام دموکراتيک چندحزبي استقبال کرده است. اين سخنان وي، اشاره‌اي به طرح تشکيل دولت وحدت ملي با مشارکت همه گروه هاي سياسي در سوريه است که در نشست ژنو به تأييد طرفين رسيد.درهمين حال،كنفرانس «دوستان سوريه» در پاريس كه پس از كنفرانس‌هاي استانبول و تونس سومين كنفرانس از اين نوع به شمار مي‌آيد، ديروز با حضور نبيل العربي، دبيركل اتحاديه عرب، كاترين آشتون، مسئول سياست خارجه اتحاديه اروپا، ناصر قدوه، نماينده كوفي عنان، وزراي امور خارجه آمريكا، انگليس، فرانسه، آلمان، اسپانيا، بلژيك، كانادا، استراليا، امارات، قطر، كويت، مصر، الجزاير، تونس، مراكش، ژاپن، معاون وزير خارجه عربستان و نمايندگان 100کشور آغاز شد. در تحول ديگري،يك منبع بلندپايه سوريه اعلام كرد كه پسر وزير دفاع سابق اين كشور پس از افشاي ارتباطش با كشورهاي خارجي و فرماندهي عمليات تروريستي در سوريه به تركيه فرار كرده است. سرهنگ مناف طلاس، پسر مصطفي طلاس، وزير دفاع سابق سوريه به تركيه فرار كرده است.به گفته اين مسئول سوري مناف طلاس كه فرماندهي تيپ 105 گارد رياست جمهوري اين كشور را برعهده داشته از سوي نيروهاي اطلاعاتي اين كشور تحت نظر بوده و اگر اين نيروها مي‌خواستند وي را دستگير كنند توانايي اين كار را داشتند.مسئول بلندپايه سوريه تاكيد كرد كه پسر وزير دفاع سابق پس از آنكه مطمئن شد نيروهاي اطلاعاتي جزئيات ارتباط وي با كشورهاي خارجي و رهبري عمليات تروريستي در خاك سوريه را در دست دارند فرار كرده است.طلاس يك سال بود كه فعاليتش در رهبري گارد رياست جمهوري سوريه به حالت تعليق درآمده بود. خود وي گفته بود كه بشار اسد به وي دستور داده در دفترش بماند و در امور نيروهاي گارد رياست جمهوري دخالت نكند.
 

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی