رسانه‌های ماخیلی ‏خوب توانستند انتخابات ۸۸ ایران را زیرسوال ببرند

«انتخابات در ایران دزدیده شده است» این جمله شاه کلید رسانه‌های غربی به ویژه آمریکا برای توصیف انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ بود و مانور تبلیغاتی شدیدی بر روی آن صورت گرفت تا ضمن توجیه آشوب‌های بعد از اعلام نتایج، بتوانند ایران را کشوری غیردموکراتیک و دیکتاتوری معرفی کنند.

بر مبنای همین استراتژی، تمرکز رسانه‌ای شدیدی روی ایران صورت گرفت؛ تا جایی که گفته شد فیلم کشته شدن مشکوک ندا آقاسلطان در یکی از کوچه‌های تهران به یکی از پربازدید‌ترین فیلم ها در شبکه های اجتماعی تبدیل شده است؛ موضوعی که بر تشکیک بیشتر بر این مساله و نحوه قتل وی می‌افزاید.

اما نقش تکنولوژی‌های رسانه‌های جدید را نباید در حوادث پیش و پس از انتخابات نادیده گرفت. شبکه‌های اجتماعی مانند توئیتر، فیس بوک و وبلاگ‌ها راهی ارتباطی را عوض کرد. از تصاویر برداشته شده توسط موبایل که بقیه رسانه‌ها نمی‌توانستند پوشش دهند تا فید‌های توئی‌تر برای سازماندهی آشوبگری و اغتشاشات گروهی، همه و همه خوارکی مناسب برای تبلیغات علیه انتخابات سال ۸۸ و وقایع پس از آن بود.

اما این تنها یک فرضیه از سوی نگارنده این مطلب نیست؛ بلکه در روزهای اخیر یکی از بزرگ‌ترین فعالان رسانه‌ای آمریکا هم تایید کرده که رسانه‌های غربی در ماجرای انتخابات سال ۸۸ ایران «عالی» کار کردند و توانستند یک انتخابات سالم با نتایج شفاف را به گونه‌ای دیگر جلوه دهند.

آقای «ادوارد هرمان» نام شناخته‌ شده‌ای در عرصه «تحلیل رسانه» است و به نوشته وبلاگ بامدادی، تالیفات متعددی دارد که شاید شناخته‌شده‌ترین آن‌ها تالیف مشترکی باشد که با آقای نوآم چامسکی انجام داده است به نام «تولید رضایت» (Manufacturing Consent). او اخیرا در مصاحبه با یک شبکه خبری، درباره تحقیقات خود در این زمینه صحبت کرده و به صراحت اعلام کرده که رسانه‌های غربی، واقعیت موجود در ایران را به نفع خود تحریف کردند.

او در بخشی از این مصاحبه کوتاه گفته است: «در واقع من فکر می‌کنم که ما خیلی خیلی خوب نشان دادیم که انتخابات (۱۳۸۸) ایران اگر چه خیلی ایراد‌ها داشت، اما یک انتخابات دزدیده شده نبود. و من فکر می‌کنم دلایل خیلی قابل قبولی وجود داشت که [آقای] احمدی‌نژاد واقعا در انتخابات پیروز شد و در هر حالتی برنده می‌شد. و بعد کاری که ما کردیم این بود که نشان دادیم که چطور لیبرال‌ها و چپ در آمریکا سوار قطار (نوعی پروپاگاندا) شدند درست مانند دولت‌های آمریکا و اسرائیل که در تلاش برای تغییر رژیم در ایران بودند و می‌خواستند از ایران هیولا بسازند در همه سطوح.»

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی