حدادعادل: اگر مسئول صداسیما بودم ...

غلامعلی حداد عادل گفت: اگر من جای مسئولان صدا و سیما بودم در کنار شبکه‌های متعدد، شبکه اختصاصی کتاب ایجاد می‌کردم آنقدر در این شبکه حرف نو و شنیدنی می‌توان گفت که تبدیل به یکی از پربیننده‌ترین شبکه‌ها شود.

به گزارش فارس، غلامعلی حداد عادل امروز در مراسم تجلیل از خیران کتابخانه‌ساز اظهار داشت: همانطور که در سخنان رهبر انقلاب آمده است ملت ایران ملتی نیست که کتاب و کتابخوانی را از غرب گرفته باشد. مردم ایران در طول تاریخ اهل مطالعه بودند و شواهد زیادی در دست است که از چند هزار سال پیش به کتاب و کتابخوانی اهتمام وجود دارد و من برای این سخنم سند دارم که ایران چه قبل و چه بعد از اسلام شاهد شکوفایی در عرصه کتاب بوده است.

حداد عادل گفت: معجزه پیامبر ما کتاب است. اسلام با کتاب معرفی شده است و شما این مطلب را در گسترش مقوله کتاب دست کم نگیرید که دینی معجزه‌اش کتاب باشد.

در ایران اسلامی یکی از جلوه‌های بارز فرهنگ داشتن کتابخانه‌های بزرگ است و استادان علم و فرهنگ ما هم کتابخانه‌های بزرگ با هزاران نسخه کتاب داشته‌اند مثلا من وقتی دقت در کتابخانه شخصی مرحوم آیت‌الله گلپایگانی کردم که از آن 10 هزار نسخه خطی به دست آمده است 209 نوع کتاب را شناسایی کردم که این عظمت تمدن و فرهنگ اسلامی را نشان می دهد که کتاب اینگونه در متن زندگی وارد شده است.

*ما در کشورمان تنها به یک صدم نسخه‌های خطی فارسی دسترسی داریم

وی در ادامه با برشمردن تعداد حیرت‌آور کتابها و نسخ خطی که به خط فارسی باقی مانده است گفت: بیشتر کتابهای خطی ما در اثر هجوم اقوام وحشی از بین رفته است و آنچه مانده یک دهم کتابهای موجود است و از همین یک دهم ما در کشور ایران تنها به یک دهم این مقدار دسترسی داریم و بقیه نسخه‌ها در کشورهای دیگر است مثلا سال گذشته تنها در یک روستای کوچک در پاکستان 1800 نسخه خطی کتاب به زبان فارسی پیدا شد.

وی افزود: کاری که نهاد کتابخانه‌ها می‌کنند از بین بردن فاصله و خدمت به مناطق محروم و شهرهای کوچک است چون در آنجاها کتابخانه به این مفهوم وجود ندارد.

وی در ادامه با بیان اینکه با توجه به اینکه یک دانشجو در دوره تحصیل کارشناسی تقریبا 60 کتاب را در طی 4 سال می‌خواند گفت: اگر ما فرض بگیریم که هر یک از ما در هر سال 30 کتاب بخواند در هر 2 سال به اندازه یک دوره کارشناسی سواد پیدا می‌کنیم.

*تعداد کتابخانه‌های عمومی باید به 20 هزار تا برسد

رئیس کمیسیون فرهنگی در ادامه با اشاره به اینکه فضای کتابخانه‌های عمومی باید افزایش یابد گفت: 2800 کتابخانه موجود حداقل باید به 20 هزار کتابخانه برسد تا ما وضعیت مطلوبی داشته باشیم و این جدای از کتابخانه‌های مدارس و دیگر کتابخانه‌ها است و باید طوری شود که هر کس با 500 متر پیاده‌روی به کتابخانه نزدیک برسد.

حداد عادل گفت: مردم صرفا با گفتن درباره کتاب کتابخوان نمی‌شوند بچه‌ها باید در مدرسه کتابخوان شوند. نظام ما باید طوری باشد که دانش‌آموز را کتابخوان تربیت کند.

*شبکه تلویزیونی کتاب

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در پایان سخنانش دو پیشنهاد را ارائه کرد و گفت: پیشنهاد اولم این است که نهضتی در ایران ایجاد شود که مردم کتابخانه شخصی‌شان را به کتابخانه عمومی اهدا کنند چون کتاب به درد وارث نمی‌خورد و جز بد و بیراه که چرا با پولش دلار و سکه نخریده چیزی نمی‌ماند و من بسیار دیده‌ام که کتابخانه‌های بسیاری از افراد فرهیخته بعد از مرگشان کیلویی فروخته شده و تمام شده است.

وی افزود: پیشنهاد دوم من این است که اگر من جای مسئولان صدا و سیما بودم در کنار شبکه‌های متعدد مثل ورزش، نمایش، پویانمایی و دیگر شبکه‌ها، شبکه اختصاصی کتاب ایجاد می‌کردم آنقدر در این شبکه حرف نو و شنیدنی می‌توان گفت که تبدیل به یکی از پربیننده‌ترین شبکه‌ها شود ما هم در مجلس تا آنجا که بتوانیم وظیفه‌های خود را در حمایت از کتابخوانی انجام می‌دهیم همیشه ما بودجه کتابخانه‌های عمومی را 30 درصد بیشتر از آنچه دولت پیشنهاد کرده عرضه می‌کنیم.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی