حاشیه‌های سفر «رامنی» به سرزمین‌های اشغالی

 سفر میت رامنی، کاندیدای جمهوری‌خواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به سرزمین‌های اشغالی، در حالی به پایان رسید که حاشیه‌های این سفر و اظهارات غیرمعمول رامنی، توجه بسیاری از رسانه‌ها را به خود جلب کرد؛ از دفاع از استقرار بیت‌المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی گرفته تا اظهارات نژادپرستانه ضدفلسطینی.

به گزارش تابناک، توجه شدید رسانه‌ای به سفر میت رامنی از آنجا جلب شد که وی در دیدارش از بیت‌المقدس و در جریان گفت‌و‌گو با شیمون پرز، رئیس رژیم صهیونیستی، مدعی شد، بیت‌المقدس باید پایتخت رژیم صهیونیستی باشد و اظهار داشت، وی از انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به این شهر حمایت می‌کند.

این در حالی است که ادعای پایتخت بودن بیت‌المقدس که از سوی رژیم صهیونیستی مطرح شده، هیچ ‌گاه مورد پذیرش جامعه جهانی قرار نگرفت.

گفتنی است، یکی از مشکلات اصلی که تاکنون بر سر راه مذاکرات اسرائیل و فلسطین وجود داشته، مربوط به شهرک سازی‌های غیرقانونی رژیم صهیونیستی در شرق بیت‌المقدس بوده است.

دولت آمریکا در دوره اوباما، تلاش داشته با بی‌طرف نشان دادن خود در این موضوع و القای تلاش برای حل بحران در منطقه، ضمن مخالفت با شهرک‌سازی‌های رژیم صهیونیستی در این مناطق، از حمایت از ادعاهای این رژیم درباره پایتخت خودداری کند.

بر همین اساس، سخنان رامنی نه تنها خشم و ناراحتی مقامات فلسطینی را برانگیخت، بلکه در درون آمریکا نیز انتقاداتی جدی را از وی به همراه داشت که اظهارات او را آسیب‌رسان به منافع ملی آمریکا ارزیابی می‌کردند.

اما اظهارات رامنی به همین جا محدود نشده بود. روزنامه «دیلی تلگراف» روز گذشته بخش‌های جالب‌‌تری از سخنان وی را منتشر کرده که موجب شده وی با اتهام نژادپرستی روبه‌رو شود.

به نوشته این روزنامه، رامنی در جمع چهل نفر از سرمایه‌داران یهودی گفته که فرهنگشان، بخشی از آن چیزی است که به آنان اجازه داده در مقایسه با فلسطینی‌ها، از نظر اقتصادی موفق‌تر باشند.

رامنی در این رابطه گفته: «وقتی شما به اینجا می‌آیید و برای نمونه، به تولید ناخالص داخلی نگاه می‌کنید که در اسرائیل حدود ۲۱۰۰۰ دلار است و آن را با تولید ناخالص سرانه در سرزمین‌های فلسطینی مقایسه می‌کنید که نزدیک ۱۰۰۰۰ دلار است، متوجه تفاوتی شدید در پویایی اقتصادی می‌شوید».

رامنی افزود: تاریخ اقتصادی این نظریه را بیان می‌کند که همه تفاوت‌ها ناشی از فرهنگ است. وی اظهار داشته، دستاوردهای اسرائیلی‌ها نشأت گرفته از قدرت فرهنگی آنهاست و عوامل دیگر دخالت کمی در آن دارند.

این اظهارات با واکنش مقامات فلسطینی روبه‌رو شده، به گونه‌ای که «صائب عریقات»، از مقامات ارشد دولت فلسطین در اظهارنظری جالب گفته: «این سخنان نژادپرستانه است و این مرد درک نمی‌کند که دلیل نرسیدن اقتصاد فلسطین به توان بالقوه خود، اشغال [سرزمین‌هایش] توسط اسرائیل است».

عریقات ادامه داده: «به نظر من، این مرد فاقد هر گونه اطلاعات، دانش، بینش و فهم از منطقه و مردم آن است... او درباره خود اسرائیلی‌ها هم دانش کافی ندارد. من نشنیده‌ام که هیچ یک از مقامات اسرائیلی درباره برتری فرهنگی سخن بگویند».

افزون بر این، خود روزنامه «دیلی تلگراف» نیز با تأیید نقش آفرینی موضوع اشغال سرزمین بر کاهش قابلیت‌های اقتصادی فلسطین نوشته: بنا بر اظهارنظرهای پیاپی بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول، اقتصاد فلسطینی تنها در شرایطی رشد خواهد کرد که محدودیت‌های اعمال شده از سوی اسرائیل برداشته شود.

گفتنی است، واکنش‌های منفی به اظهارات رامنی تا اندازه‌ای بوده که کمپین انتخاباتی وی را به واکنش واداشته تا اعلام کنند، سخنان رامنی اشتباه بازتاب داده شده است!

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی