وعده 48 ساعته اسرائیل و جان کندن 18 ساله اش

 «اسرائيل مي خواست 48 ساعته كار لبنان را در سال 1982 يكسره كند اما 18 سال طول كشيد تا بتواند از اين كشور خارج شود. حزب الله از دل آن جنگ پديد آمد و اسرائيل هنوز با پيامدهاي جنگ 30 سال پيش خود مواجه است».

به گزارش کیهان، اين تحليل را روزنامه آلماني «نويس دويچلند» در واكنش به گنده گويي هاي ماه هاي اخير رژيم صهيونيستي عليه ايران منتشر كرده است. روزنامه آلماني مي نويسد: ورود ارتش اسرائيل به بيروت در 30 سال پيش منجر به خروج ياسر عرفات و 11 هزار جنگنده سازمان آزاديبخش فلسطين از لبنان شد. جاي آنها را در جمهوري زيتون سازماني گرفت كه تا امروز نقشي كليدي در بحران خاورميانه بازي مي كند؛ حزب الله.

نويس دويچلند مي افزايد: اينكه سازمان حزب الله وجود دارد مسئولش خود اسرائيل است. ميرداگان رئيس سابق سازمان اطلاعات خارجي اسرائيل موساد و امروز منتقد سرسخت سياست امنيتي اين كشور در يك سخنراني براي داوطلبان افسري گفت «موجوديت حزب الله نتيجه جنگ اول لبنان است. اين نكته بايد به ما ياد بدهد كه قبل از هر جنگ بايد نگاهي فراگير به همه امكان ها داشته باشيم. سياست و سازمان هاي اطلاعاتي بايد همكاري تنگاتنگي داشته باشند.» در هر صورت سي سال پيش اين همكاري وجود نداشت. ورود اسرائيل به پايتخت لبنان (بيروت) و قتل عام آوارگان فلسطيني در صبرا و شتيلا به دست شبه نظاميان و خلايي كه در كشور همسايه اسرائيل (لبنان) به وجود آمد، صعود حزب الله را ممكن ساخت. اينها برنامه ريزي نشده بود.

اين روزنامه با اشاره به اينكه «آن روز شارون خيلي ساده تصميم گرفته كار را در لبنان يكسره كند»، نوشت: قرار بود ظرف 48 ساعت جنگجويان سازمان آزاديبخش فلسطين تا حد ممكن به سمت شمال رانده شوند. امروز مشخص است كه وزير وقت دفاع آريل شارون هدف خاص خود را دنبال مي كرده است. همانطور كه بعدها به كميسيون تحقيق در مورد ماجراي صبرا و شتيلا گفت مي خواسته در لبنان «نظمي نوين» ايجاد كند. قرار بود در لبنان با كمك شبه نظاميان مسيحي دولتي با ثبات و دوست با اسرائيل ايجاد شود. سه هفته بعد رهبر فلسطيني ها عرفات و 11 هزار جنگنده سازمان آزاديبخش فلسطين لبنان را از راه دريا ترك كردند. راه حلي بود مبني بر مصالحه. دولت اسرائيل زير فشار زياد افكارعمومي خود دنبال راه سريعي مي گشت كه مدتها بود جلويش بسته شده بود. جنگ باعث شده بود شبه نظاميان اسلام گرا به هم بپيوندند و حزب الله را به وجود بياورند. در پايان نه 48 ساعت كه 18 سال طول كشيد تا آخرين سربازان اسرائيلي لبنان را ترك كرد.

روزنامه آلماني مي پرسد: اسرائيل درس عبرت گرفته است؟الياهو وينوگراد مي گويد « تا سال 2006 كه نه.» وي نايب رئيس كميسيون تحقيقي بود كه بايد جنگ دوم لبنان در ژوئيه و اوت 2006 را مورد بررسي قرار مي داد؛ «باز هم اشتباهات مشابهي رخ داد. كسي طرحي نداشت، كسي حرف ديگري را نشنيد.»

نويس دويچلند در پايان نوشت: درسي از آن گرفته شد؟ مير داگان در پايان سخنرانيش در پاسخ به پرسش يكي از حاضران به كوتاهي گفت «اميدوارم.» بيشتر هم نيازي نبود كه بگويد. در اين فاصله هر كس در اسرائيل هشدارهايش را نسبت به حمله نظامي عليه ايران شنيده است. به گفته او در زماني كه دور و بر اسرائيل را سازمان هايي گرفته كه مانند كشورها مي جنگند اما نبايد همچون كشورها خود را در برابر جامعه جهاني پاسخگو بدانند، چنين گامي «خودكشي» است.

برخي مقامات رژيم صهيونيستي پيش از اين گفته اند كه درگيري نظامي با ايران دروازه هاي جهنم را به سوي اسرائيل باز مي كند.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی