صعود ايران به رتبه شانزدهم توليد علم جهان

 وزير علوم، تحقيقات و فناوري از صعود ايران به رتبه شانزدهم توليد علم جهان بر اساس تازه‌ترين گزارش پايگاه «اسكوپوس» خبر داد.

به گزارش ايسنا، دكتر كامران دانشجو عصر روز گذشته در نشستي با خبرنگاران در وزارت علوم، تحقيقات و فناوري اظهار كرد: از سال 88 تاكنون تعداد پارك‌هاي علم و فناوري از شش به 31 پارك در كشور رسيده و موفق شده‌ايم با ايجاد 117 مركز رشد و بيش از دو هزار و 700 شركت دانش بنيان 21 هزار شغل ايجاد كنيم و اين در حالي است كه ايجاد شغل وظيفه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري نيست.

وي افزود: نگاه ابزاري به علم، نگاه درستي نبوده و من نيز همواره در سخنان و موضع‌گيري‌هاي خود بر نگاه به علم براي رسيدن به هدف متعالي تاكيد كرده‌ام.

وزير علوم، تحقيقات و فناوري در ادامه، تصريح كرد: فارغ‌ التحصيلان دانشگاهي در كشور از كيفيت علمي مناسبي برخوردارند كه حاصل آن وضعيت قابل قبول ايران در توليد علم است و به گونه‌اي كه در توليد علم و علومي مانند نانو، هوافضا و هسته‌يي توانسته‌ايم به علوم بومي دست پيدا كنيم. اين به همت همين فارغ‌ التحصيلان بومي شده و خوشبختانه ايران كشوري است كه دنيا براي فارغ‌ التحصيلان آن ارزش قائل بوده و مشاهده مي‌‌كنيم كه تيم مذاكره كننده از ايران در برابر تيم مذاكره كننده هسته‌اي روبه‌رو مي‌نشيند و با اقتدار از توانمندي هسته‌يي ايران سخن مي‌گويد. در واقع اگر اقتدار علم و فناوري در كشور وجود نداشت، نمي‌توانستيم در اين مذاكرات با اقتدار خواسته ملت را مطالبه كنيم.

دانشجو با اشاره به تشكيل كارگروه ويژه اقتصاد مقاومتي در وزارت علوم، تحقيقات و فناوري براي بررسي ابعاد علمي اين موضوع، عنوان كرد: تاكنون حدود دو هزار و 500 ميليارد تومان پروژه در قالب طرح هاي كلان ملي در وزارت علوم، تحقيقات و فناوري تعريف شده است كه از سه تا پنج سال آينده اجرايي خواهند شد و در اين طرح ها حدود 50 دانشگاه درگير شده‌ و عمدتا پروژه هاي كلان به صورت كنسرسيومي با حضور چندين دانشگاه پيگيري مي‌شود.

وي گفت: همچنين با وزارت نفت تفاهمنامه‌اي به امضا رسيده كه بر اساس آن كنسرسيومي از دانشگاه‌هاي كشور تشكيل شده تا بتوانيم دانشگاه‌ها را در زمينه مسايل نفت نيز فعال كنيم كه خوشبختانه شاهد بوديم وزير نفت از اين موضوع استقبال كرده و در ادامه كنسرسيومي تشكيل شد كه هيات امناي آن متشكل از شش تا هفت دانشگاه و حدود پنج نفر از وزارت نفت بوده و رياست آن نيز بر عهده وزير نفت است.

دانشجو اظهار اميدواري كرد با تشكيل اين كنسرسيوم پروژه‌هاي نفتي داخل براي دانشگاهيان سامان داده شده و با فعال شدن اين پروژه ها از مهر ماه سال جاري دانشگاه‌ها در اين زمينه حركت كنند. همچنين مهم‌ترين موضوع در اين زمينه ازدياد برداشت بوده، به گونه‌اي كه اگر يك درصد بتوانيم ازدياد برداشت انجام دهيم، 750 ميليارد دلار ارزش افزوده براي صنعت نفت در پي خواهد داشت.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی