BBC از زلزله آذربایجان چه می خواهد؟

شبکه بی بی سی فارسی (BBCPersian) با تمام توان کوشش می کند که از زلزله مناطق شمال غرب کشور در جهت دامن زدن به اختلافات قومی بهره برداری کند.

به عنوان نمونه، مجری برنامه "نوبت شما" یکشنبه 22مرداد (August.12) مدعی شد: «دیروز که خبر زلزله در آذربایجان آمد، خیلی ها در شبکه های اجتماعی کشتی را نگاه می کردند. کم کم از خبرگزاری ها خبر زلزله منتشر شد و صفحات فیس بوک و توییتر ایرانی ها تغییر شکل داد اما صداوسیمای ایران و رسانه های داخلی ایران این خبر را پوشش ندادند و انتظار مردم را برآورده نکردند.»

در شیطنتی دیگر، "حسین باستانی" تحلیلگر این شبکه انگلیسی گفت: «چیزی که بیشتر از همه انتقاد برانگیز شده، پوشش صداوسیما بود. این فقط بحث شبکه های اجتماعی نیست؛ بلکه به سایت های رسمی داخلی و برخی نمایندگان مجلس -که انگار مردم اینها را نماینده حکومت در مناطق زلزله زده می دانند- نیز کشیده شده است. در نتیجه آن ها و صداوسیما باید پاسخگو باشند.»

وی همچنین اظهار داشت: «البته صداوسیما در دفاع از خودش می تواند به این استناد کند که در ساعات مختلف این خبر را پوشش داده، اما این پوشش متناسب با فاجعه نبوده؛ صداوسیمای ایران غالب تمرکزش روی مراسم شب احیا بود و اگر هم خبری از زلزله داده باشد، بیننده آن را در لابلای پوشش مراسم احیا ندیده و همین مسأله، انتقادات را برانگیخته است.»

تحلیلگر بی بی سی ادامه می دهد: «چطور برای درگذشت یک روحانی مانند آقای مشکینی [ره] در سراسر کشور عزای عمومی اعلام می کنند اما برای مردم آذربایجان فقط عزای منطقه ای از طرف دولت اعلام می شود؟»
یادآوری چند نکته لازم به نظر می رسد؛

اول: رهبر معظم انقلاب(مدظله) که اصالت آذربایجانی داشته و آذری زبان هستند، در پیامی از این حادثه دردناک ابراز تأسف کرده و نهایت مساعی مسؤولین امر در جهت کاهش آلام آسیب دیدگان زلزله را خواستار شده اند.

دوم: تشکیل جلسه هیأت وزیران در آذربایجان و انتقال کابینه به تبریز، نشان دهنده تمرکز و توجه ویژه رئیس جمهور و مجموعه دولت بر رفع مشکلات و تبعات زلزله آذربایجان است.

سوم: مرحوم آیت الله مشکینی(ره) خود آذری بوده اند.

چهارم: تکریم شخصیت های ملی امری نیست که مشمول تبعیض قرار بگیرد؛ کمااینکه شخصیت های ملی آذربایجانی نیز همواره از جانب ملت و نظام و نهادهای وابسته به جمهوری اسلامی گرامی داشته شده اند. در نزدیکترین موارد، شاهد احترام و ارج فوق العاده برای پهلوانان ملی پوش آذربایجانی از جمله "سجاد انوشیروانی" بودیم که موفقیت وی در المپیک با پوشش رسانه ای فراگیر همراه بود و حتی دوربین های تلویزیونی تا منزل پدری او رفتند و درخشش جهانی اش را بازتاب دادند. پهلوان "حسین رضازاده" نیز همواره از ارج و قرب برخوردار بوده و سکان هدایت فدراسیون وزنه برداری ایران نیز به شایستگی به وی سپرده شده است.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی