خشم و محكوميت مسلمانان جهان از توليد و اكران فيلم آمريكايي در اهانت به ساحت پيامبر اكرم(ص)

اعتراض‌ها و تظاهرات مسلمانان جهان عليه فيلم موهن آمريكايي به كارگرداني و تهيه‌كنندگي سام باسيل يهودي ادامه دارد.

و با ادامه اين خشم و اعتراض، واشنگتن تدابیر امنیتی اطراف سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های خود در نقاط مختلف دنیا را به شدت افزایش داده است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از پايگاه اينترنتي شبكه خبري الجزيره، دولت مصر در نشست خود از آمريكا خواست تا موضعي تعيين‌كننده در قبال سازندگان اين فيلم كه طي آن به ساحت پيامبر اكرم(ص) توهين مي‌شود، داشته باشد.

دولت مصر اين فيلم را از پست‌ترين اقدامات اخلاقي و به دور از تمام ارزش‌ها و قوانين انساني دانست.

هشام قندیل، نخست وزیر مصر در بیانیه‌ای از دولت آمریکا خواست در رابطه با این فیلم و تهیه‌کنندگانش برمبنای قوانین حقوق بشر، که از جمله توهین نژادی و دینی را رد می کند، موضع‌گیری کند.

در همين راستا محمد مرسي، رئيس‌جمهوري مصر از سفارتخانه مصر در واشنگتن خواست تا تدابير قانوني را در آمريكا عليه سازندگان اين فيلم اتخاذ كند.

مسيحيان مصر نيز در اعتراض به اين فيلم كه توهين به اديان توصيف شده خواهان تجمع در مقابل سفارتخانه آمريكا در قاهره شدند.

از سوي ديگر اخوان‌المسلمین که محمد مرسی رئیس‌جمهور مصر نیز عضو آن است، مردم مصر را به شرکت در یک تظاهرات بزرگ در اعتراض به اين فيلم در روز جمعه دعوت کرده است.

درگیری بین نیروهای امنیتی و مردم معترض براي سومين شب متوالي اطراف خیابان‌های سفارتخانه آمریکا در قاهره موجب مجروح شدن شماری از مردم شده، تظاهرکنندگان در واکنش به حملات نیروهای امنیتی یکی از خودروهای آنها را به آتش کشیدند.

تظاهرکنندگان مصری در شعارهای خود خواستار اخراج سفیر آمریکا و تحریم کالاهای این کشور شدند.

حزب‌الله لبنان: بالاترين سطح دشمني عليه باارزش‌ترين حقوق مردمي

حزب‌الله لبنان اين فيلم را اقدامي غير اخلاقي بر شمرد و در بيانيه‌اي اعلام كرد: اين فيلم نشانگر بالاترين سطح دشمني عليه باارزش‌ترين حقوق مردمي يعني احترام به مقدساتشان است.

حزب‌الله لبنان اعلام كرد: هدف اين فيلم برافروختن آتش ناآرامي و فتنه ميان مسلمانان و مسيحيان است.

در مراكش مسلمانان خشمگين اطراف كنسولگري آمريكا تجمع كرده و شعار "مرگ بر اوباما" سر دادند.

صدها تن خارطوم، پايتخت سودان تجمع كردند. ده‌ها فلسطيني نيز در مقابل مقر آمريكا در غزه تجمع كرده و پرچم آمريكا و عكس‌هايي از تري جونز، كشيش آمريكايي را كه با سوزاندن قرآن در آمريكا جنجالي را برانگيخت، آتش زدند. در پایتخت تونس نیز نیروهای امنیتی برای متفرق کردن مردم از مقابل سفارت آمریکا به سوی مردم گاز اشک آور و گلوله های پلاستیکی شلیک کردند؛ مردم تونس قصد داشتند سفارت آمریکا را تسخیر کنند.

تظاهرکنندگان خشمگین تونسی پس مواجهه با نیروهای امنیتی، پرچم آمریکا را مقابل سفارت این کشور آتش زدند.

عمر البلاني، سخنگوي وزارت خارجه الجزاير نيز با تاسف از اكران و توليد چنين فيلمي اعلام داشت: اهانت به مقدسات ديني نمي‌تواند مطمئنا ناآرامي ايجاد مي كند. در یمن نیز مردم استان صعده در شمال این کشور در تظاهراتی گسترده، خشم خود را از توهین فیلم آمریکایی به پیامبر اسلام (ص) و تجاوزهای مکرر این کشور به یمن ابراز داشتند.

دولت بحرين نيز توليد و اكران اين فيلم را به شدت محكوم كرد.

وزارت خارجه بحرين با صدور بيانيه‌اي اعلام كرد: اين فيلم بي‌احترامي به اصول مذهبي، اخلاقي و ارزش‌هاي اسلامي است.

در اين بيانيه از سازمان همكاري‌هاي اسلامي و كشورهاي اسلامي خواسته شده است تا عليه اينگونه اقدامات تحريك‌آميز اقدامي جدي و قاطع انجام داده و تدابير لازم براي متوقف كردن توليد و پخش اين فيلم اتخاذ شود و مسئولان توليد و انتشار اين فيلم مجازات شوند.

وزارت خارجه بحرين همچنين حمله به كنسولگري آمريكا در بنغازي و حمله به سفارت آمريكا در مصر را محكوم كرده و اين حملات را غير قابل قبول و مغاير با ارزش‌ها و قوانين بين‌المللي دانسته است.

دولت افغانستان نيز فيلم غيرانساني و توهين‌كننده با ساحت پيامبر (ص)‌ را محكوم كرده و آن را توهين به اسلام دانسته است.

دولت افغانستان در بيانيه‌اي اين فيلم را هتك حرمت به مسلمانان خوانده و خواستار اقدامات جدي براي ممانعت از انتشار اين فيلم شده و توليدكننده اين فيلم و كشيش آمريكايي را محكوم كرده است.

در اين بيانيه آمده است: در اين فيلم به ارزش‌هاي يك و نيم ميليارد مسلمان در سراسر جهان توهين شده و بر همزيستي مسالمت‌آميز ميان جوامع بشري تاثيرات مخرب خواهد گذاشت.

اين اقدام خبيثانه خشم و عصبانيت را در ميان انسان‌هاي صلح دوستي كه از ايده همزيستي مسالمت‌آميز حمايت مي‌كنند، موجب مي‌شود.

دولت افغانستان همچنين اعلام كرد كه يوتيوپ را براي ممانعت از پخش اين فيلم در افغانستان مي‌بندد.

پاكستان نيز با محكوم كردن توليد و اكران اين فيلم آن را اقدامي زشت برشمرد و اعلام كرد كه اين قبيل اقدامات كينه، اختلافات و دشمني را ميان مردم و اديان مختلف برمي‌انگيزد.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی