احمدينژاد به عراق ميرود
سفير ايران در عراق از سفر محمود احمدينژاد به عراق در چارچوب روابط دوجانبه خبر داد.
حسن داناييفر با اعلام اين مطلب به ايسنا، اظهار كرد: قرار است بهزودي رييسجمهور كشورمان سفري را به عراق داشته باشد كه به احتمال زياد اين سفر پس از برگزاري نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد خواهد بود.
او همچنين درباره خروج آخرين گروه از افراد گروهك تروريستي منافقين از پايگاه اشرف، اظهار كرد: آخرين گروه از اين افراد به پايگاه ليبرتي در بغداد منتقل شدند و به اين ترتيب يكي از مهمترين پايگاههاي منافقين كه عليه جمهوري اسلامي ايران اقدامات تروريستي انجام ميداد برچيده شد.
داناييفر درباره خروج كامل منافقين از عراق، اظهار كرد: پايگاه ليبرتي يك پايگاه موقت است كه از زمان استقرار آخرين گروه از افراد گروهك تروريستي منافقين در آن تا حداقل سه ماه و حداكثر شش ماه بايد اين پايگاه از اين افراد تخليه شود و آنان به كشورهاي مقصد منتقل شوند. فرمهايي در اختيار اين افراد قرار گرفته است تا مقصد خود را مشخص كنند و آنها بهزودي آنجا را ترك ميكنند.
سفير ايران در عراق با اشاره به اقدامات تروريستي برخي افراد برجسته گروهك تروريستي منافقين عليه ملت ايران، تصريح كرد: برخي از اين افراد كه از جمله سركردگان اين گروهك هستند پروندههاي قضايي دارند كه رسيدگي به آنها از طرف مراجع مربوطه عراق در دستور كار قرار گرفته است.
وي خاطرنشان كرد: چون اين افراد در خاك عراق اقداماتي را عليه ملت ايران انجام دادهاند، جمهوري اسلامي ايران عليه آنها به دادگاههاي عراق اقامه دعوي كرده است و از طريق مجاري رسمي به ويژه وزارت خارجه عراق به مراجع قضايي اين كشور درخواست داده شده است. همچنين برخي از اين افراد با توجه به دخالتي كه در انتفاضه شعبانيه داشتهاند و مرتكب قتل مردم عراق شدهاند نيز پروندههايي در دادگاههاي اين كشور دارند.
داناييفر در پاسخ به اين پرسش كه برخي اخبار و گمانهزنيها حاكي از باقي ماندن گروهك تروريستي منافقين در پايگاه ليبرتي براي مدت طولاني است، تصريح كرد: دليلي بر ماندن اين افراد در اين پايگاه براي مدت طولاني وجود ندارد. دولت عراق آنها را گروهي تروريستي ميداند كه پروندههاي قضايي كاملا روشني دارند و همچنين هيچ سابقهاي مبني بر اين كه اين افراد پناهنده و يا حتي پناهجو به عراق هستند وجود ندارد و به طور غيرقانوني به عراق وارد شدهاند. مسوولان عراق بارها عنوان كردهاند كه اين افراد بايد خاك اين كشور را ترك كنند.
سفير كشورمان در بغداد خاطرنشان كرد: حضور اين افراد در عراق مخالف حسن همجواري و تعاملات دوجانبه ايران و عراق است و به روابط دو كشور لطمه ميزند.
وي در پاسخ به سوال ديگر مبني بر اين كه كشورهاي مقصد براي انتقال گروهك تروريستي منافقين مشخص شدهاند، گفت: كميسيارياي عالي پناهندگان اين مساله را پيگيري ميكند و به ما به طور رسمي در اين باره اطلاعي ندادهاند اما در جلساتي كه با نمايندگان سازمان ملل داريم به ما اعلام كردهاند كه با برخي از كشورها براي اين كار مذاكره كردهاند، از جمله كشورهاي اروپايي كه برخي از افراد اين گروهك تروريستي به ويژه سركردگان آنها در آلمان، ايتاليا، فرانسه و ... شهروند اين كشورها محسوب ميشوند.
داناييفر درباره اتهامات مطرح شده مبني بر اين كه ايران از طريق آسمان عراق و هواپيماهاي مسافربري به دولت سوريه كمك نظامي ميرساند، با تكذيب اين مساله تاكيد كرد: شركتهاي هواپيمايي در همه جاي دنيا با يكديگر تعاملات نزديكي دارند همانطور كه عراق از آسمان ايران براي عبور و رسيدن به كشورهاي مختلف استفاده ميكند ما هم متقابلا از آسمان اين كشور استفاده ميكنيم اما چنين ادعاهايي درباره ايران كاملا غيرواقع است. در طول 30 سال گذشته هميشه چنين ادعاهايي درباره ايران مطرح شده است و حرف جديدي نيست.
سفير ايران در عراق در پاسخ به سوالي ديگر مبني بر اين كه عراق متهم به دور زدن تحريمها به ويژه تحريمهاي نفتي درباره ايران است، گفت: عراق آن قدر گرفتاري دارد كه به دنبال افزايش توليد نفت خود است. در حال حاضر ايران فرآوردههاي نفتي را در قالب قراردادهايي دوجانبه به عراق ميفروشد. ايران پس از سقوط صدام براي نيروگاههاي اين كشور با قيمتهاي جهاني فرآوردههاي نفتي را صادر ميكند. اينكه عراق در حال دور زدن تحريمها به نفع ايران است، حرفي است كه از سوي آمريكاييها مطرح ميشود و آنها هيچ وقت مدركي براي اين گفتههاي خود ارائه نكردهاند. معتقدم اين ادعاها در راستاي اعمال فشار به ايران است و آن را تكذيب ميكنم.
داناييفر خاطرنشان كرد: بانكهاي عراق و ايران همكاريهاي سنتي و عادي با يكديگر دارند اما بنا به تحريمهايي كه عليه ايران صورت گرفته است روابط آنها كاهش يافته است.
وي در پاسخ به اين كه گفته ميشود پايگاه اشرف قرار است به يك پايگاه نظامي براي دولت عراق تبديل شود، تصريح كرد: اين مساله درچارچوب اختيارات دولت عراق است. در عين حال پايگاه اشرف از نقاط استراتژيك به لحاظ نظامي است و سابقهي طولاني آن به قبل از سقوط عثماني ميرسد و از قلعههاي قديمي محسوب ميشود.
ارسال کردن دیدگاه جدید