کشف بمب های جاسازی شده در تجهیزات سایت های هسته ای ایران

رئیس کمیسیون امنیت ملی ایران گفته که، مسئولان امنیتی موفق به شناسایی دستگاه‌های مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای شدند که در آن مواد منفجره کار گذاشته شده بود. وی این دستگاه ها را ساخت شرکت آلمانی «زیمنس» اعلام کرده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه خبری فاطر، مجتمع هسته ای شهید علیمحمدی -فردو- یکی از مراکز هسته ای راهبردی جمهوری اسلامی ایران در برخورداری از چرخه تولید و بکارگیری فناوری هسته ای است.

سایت هسته ای فردو در سال ۱۳۸۸ رسماً رونمایی شده است. براساس آنچه که منابع خبری منتشر کرده اند، این سایت گنجایش ۳۰۰۰ ماشین سانتریفیوژ را دارد.

طبق گزارشی که سال گذشته سایت «ایران هسته ای» منتشر کرده بود، حداقل دو آبشار ۱۷۴ تایی از ماشین های سانتریفیوژ نسل اول (یعنی ۳۴۸ ماشین) در فردو در حال انجام غنی سازی است.

آژانس بین المللی انرژی اتمی در ۲۱ سپتامبر سال گذشته میلادی نامه ای از ایران دریافت کرده بود که در آن اعلام شد، «در این تأسیسات -فوردو- نیز مانند تاسیسات نطنز، اورانیوم تنها تا ۵ درصد غنی سازی خواهد شد.»

دکتر فریدون عباسی۶ روز پیش در پنجاه و ششمین نشست مجمع عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی طی سخنانی از وقوع چند خرابکاری در تأسیسات هسته ای ایران خبر داده بود.

آقای عباسی گفته بود، «روز جمعه ۲۷ مرداد ۱۳۹۱ هجری شمسی مطابق با ۱۷ آگوست ۲۰۱۲، با استفاده از مواد منفجره کابل‌های برق در مسیر شهر قم به مجموعة فوردو قطع می شوند. یادآوری می شود قطع برق یکی از راه های آسیب رساندن به ماشین های سانتریفیوژ است. در اولین ساعات صبح روز، بعد بازرسان آژانس تقاضای بازرسی سرزده از آن مجموعه می کنند. آیا این بازدید ارتباطی با آن انفجار ندارد؟ چه کسی غیر از بازرسان آژانس می تواند در این زمان کوتاه به داخل مجموعه دسترسی داشته‌باشد و آمار خرابی ها را ثبت و گزارش نماید؟”

پیشتر، علی اصغر سلطانیه سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در حاشیه اجلاس تهران و در یک نشست خبری گفته بود که “وقتی برای بازدید از یک معدن به جنوب کشور رفتیم، بازرسان عکسی را نشان داده و گفتند که ماهواره ها دو سال است که نسبت به وجود اورانیوم در فلان منطقه به ما سند می دهند و ساختمانی را نشان می دهند که مشکوک است. وقتی رفتیم سر آن ساختمان، معلوم شد که ماهواره های آمریکا دو سال است که به یک توالت مشکوک شده و عکس آن را به عنوان یک مرکز غنی سازی به بازرسان داده اند.”

حالا با گذشت ۳ سال از آغاز به کار رسمی سایت هسته ای فوردو، این سایت به یکی از مهمترین مراکز هسته ای ایران تبدیل شده است.

اما مقامات ایران بارها نسبت به نشت اطلاعات از آژانس و سوء استفاده اطلاعات انتشار یافته به مسئولان آژانس بین المللی انرژی اتمی هشدار داده و خواستار جلوگیری از نشت اطلاعات شده اند. در آخرین مورد، رئیس سازمان انرژی اتمی در نشست مجمع عمومی آژانس گفته بود، «در ۲۰ می ۲۰۱۲ ایران یک تجهیز که در آن مواد منفجره کار گذاشته شده بود را به شخص مدیرکل و دو معاون ایشان در تهران نشان داد و ما از وی خواستیم از تکرار انتشار گزارش‌های منعکس کننده اطلاعات محرمانه ایران، خود داری کند. اما متأسفانه در گزارش اخیر مدیرکل محترم نیز جزئیات دقیق‌تری نوشته شده است.»

علاء الدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس معقتد است که، تاکنون آژانس از همه ابزارها برای ایجاد خدشه در فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران بهره گرفته است.

آقای بروجردی که با رسانه های داخل ایران مصاحبه کرده، گفته که «مسئولان ذی‌ربط اطلاعاتی- امنیتی ما موفق به شناسایی دستگاه‌هایی که برای فعالیت‌های هسته‌ای به ما عرضه و در آن مواد منفجره کار گذاشته شده بود شدند؛ قرار بود این دستگاه‌ها در زمان بکارگیری منفجر و تمام سیستم را مختل کند اما در نهایت با هوشمندی متخصصان داخلی این توطئه دشمنان خنثی شد.»

وی می گوید، جاسازی مواد منفجره در تجهیزات ارائه شده به ایران در شرکت «زیمنس آلمان» انجام شده است، خواستار پاسخگویی این شرکت زیمنس شده است.

زیمنس بزرگترین شرکت چند ملیتی جهان است که مقر آن در مونیخ، قرار دارد. این شرکت بزرگترین شرکت تولید تجهیزات مدرن الکترونیکی در اروپا محسوب می شود. ارنست زیمنس این شرکت را در سال ۱۸۴۷ در برلین، تاسیس کرده است.

غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل ایران اوایل سال گذشته گفته بود، کمپانی زیمنس باید توضیح دهد که چگونه و چرا این کمپانی به دشمنان (ایران) اطلاعاتی درباره کدهای سیستم SCADA داده و به همین ترتیب حمله سیایبری علیه ما را امکان پذیر کرده است. آقای جلالی این اظهارات همزمان با انتشار ویوروس استاکس نت در نیروگاه اتمی بوشهر بیان کرده بود.

حالا، شرکت زیمنس پس از اینکه به دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی غربی در انتشار ویوروس رایانه ای استاکس نت کمک کرد، این بار مقامات ایرانی می گویند که این شرکت آلمانی باید به خاطر تجهیزاتی که قرار بود در داخل سایت فوردو منفجر شود، پاسخگو باشد.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی