اوباما: کسانی که توهین به پیامبر اسلام را محکوم کردند باید انکار هولوکاست را هم محکوم کنند
رییس جمهور آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: قوانین آزادی بیان در آمریکا نمی گذارد که فیلم موهن به پیامبر اسلام را حذف کنیم.
به گزارش خبرگزاری رسا، باراک اوباما رییس جمهور ایالات متحده آمریکا روز گذشته با سخنرانی در شصت و هفتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد به موضوعاتی چون مسأله هسته ای ایران، فیلم موهن به پیامبر اسلام، تحولات شمال آفریقا و خاور میانه و حوادث سوریه اشاره کرد که گزیده آن را مشاهده می کنید.
ایران با سلاح هسته ای تهدیدی برای اسرائیل است
- درباره ایران باید گفت که تهران در استفاده از موقعیت برای نشان دادن صلحآمیز بودن برنامههای هستهییاش بازمانده است و نتوانسته به تعهدات خود به سازمان ملل متحد جامه عمل بپوشاند. بگذارید به وضوح بگویم آمریکا میخواهد این مسأله را از طریق دیپلماسی حل کند و اعتقاد ما بر این است که هنوز زمان و فضای لازم برای این کار وجود دارد اما این زمان نامحدود نیست.
- اشتباه نکنید: ایرانی که دارای تسلیحات هستهای باشد، چالشی قابل کنترل نیست و تهدیدهایی از جمله از میان بردن اسراییل، ایجاد بیثباتی در وضعیت اقتصاد جهانی و ایجاد ناامنی در منطقه خلیج فارس را به دنبال خواهد داشت.
وجود تسلیحات هستهای در ایران میتواند به نوعی در منطقه ایجاد رقابت کند و باعث زیرپا گذاشتن قراردادهای بینالمللی شود. به همین دلیل، برخی کشورها دولت ایران را مسئول میدانند و آمریکا تلاش میکند تا از دسترسی ایران به سلاحهای هستهای جلوگیری شود.
آزادی بیان در آمریکا موجب عدم توقف پخش فیلم موهن است
- من این مساله را به وضوح مطرح کردهام که دولت آمریکا هیچ ارتباطی با این فیلم ندارد و اعتقاد من بر این است که پیام این فیلم باید از طرف تمامی افرادی که به انسانیت احترام میگذارند، رد شود. انتشار این فیلم نه تنها توهینی به مسلمانان بلکه توهینی به آمریکا به شمار میآید.
- ما کشوری هستیم که از هر قشر و دینی حمایت میکنیم. ما نه تنها به آزادی ادیان احترام میگذاریم بلکه قوانینی داریم که بر اساس آن نباید به افراد به خاطر ظاهر و یا اعتقاداتشان آسیب زده شود. ما متوجه این مساله هستیم که چرا انتشار این فیلم باعث ابراز خشونت بسیاری از مسلمانان شده است و در عین حال میلیونها تن از شهروندان آمریکایی نیز از انتشار این فیلم خشمگین شدند.
- من میدانم افرادی هستند که میپرسند چرا آمریکا جلوی پخش این فیلم را نمیگیرد. پاسخ در قوانین ما نهفته است: قانون اساسی ما از حق استفاده از آزادی بیان حمایت میکند. اینجا در آمریکا نشریههای بسیاری مطالب توهینآمیز منتشر میکنند. بسیاری از آمریکاییها همچون من مسیحی هستند اما ما مطالبی را که در آن به اعتقاداتمان توهین میشود، سانسور نمیکنیم. علاوه بر آن، من به عنوان رییسجمهوری آمریکا و فرمانده ارتش این کشور شاهد این هستم که افراد بسیاری هر روزه چیزهای توهینآمیز به من میگویند و من همیشه به حق آنها احترام میگذارم. آمریکاییها برای حفظ حقوق مردم جهت ابراز عقایدشان - حتی عقایدی که ما با آن مخالف هستیم - در سراسر جهان جنگیده و کشته شدهاند.
- با توجه به اختلافات مذهبی باید در نظر داشت که قویترین سلاح مقابله با سخنان نفرتانگیز، سرکوب نیست بلکه مقابله به مثل از طریق کلامی است.
- زمان آن فرا رسیده که افرادی که نسبت به آمریکا و غرب خشونت به کار میبرند، به حاشیه رانده شوند.
- حمله به غیرنظامیان ما در بنغازی حمله به آمریکا بود. حمله به سفارت های آمریکا در واقع یورش به همان ایدهآلهایی است که سازمان ملل متحد بر آن بنا شده است. این حملات یورش به این طرز فکر است که مردم میتوانند اختلافهایشان را به گونهای مسالمتآمیز حل و فصل کنند، دیپلماسی میتواند جایگزین جنگ شود و همه باید به گونهای رفتار کنند که امنیت شهروندان تامین شود.
- سوزاندن پرچم آمریکا هیچ نفعی برای آموزش و پرورش یک کودک ندارد. سوزاندن یک رستوران، یک شکم گرسنه را سیر نخواهد کرد. حمله به یک سفارت باعث ایجاد یک موقعیت شغلی نخواهد شد. این نوع سیاست، تنها دستیابی به چیزی را که همهی ما دنبال آن هستیم، دشوارتر میکند. چیزی که ما در پی آنیم، حفاظت از حقوق بشر و توسعهی دموکراسی و آموزش و پرورش کودکان و نیز ایجاد فرصتهای شایسته است.
- باید متوجه این باشیم که آمریکا هرگز در جهان عزلت نخواهد گزید. ما افرادی را که به شهروندانمان و دوستمان آسیب میزنند پای میز محاکمه خواهیم کشاند. ما در کنار همپیمانان خود خواهیم بود و مایلیم با کشورهای دیگر روابط بهتری داشته باشیم و همکاریهای خود را در زمینههای تجاری، علمی، فناوری و انرژی توسعه بخشیم و این اقدامها میتواند راهی را برای برونرفت از بحران اقتصادی و به ثبات رساندن تغییرات دموکراتیک ایجاد کند.
- به خاطر داشته باشید که مسلمانان در مقابل افراطیگری بیشترین آسیب را دیدهاند. همان روزی که غیرنظامیان ما در بنغازی کشته شدند، یک افسر پلیس ترکیه در استانبول تنها چند روز پس از مراسم ازدواجش کشته شد، بیش از ده یمنی در یک بمبگذاری در صنعا جان باختند و چندین کودک افغان زخمی شدند.
کسانی که توهین به پیامبر اسلام را محکوم کردند باید انکار هولوکاست هم محکوم کنند
- آینده به افرادی که مسیحیان قبطی را در مصر مورد هدف قرار دادند، متعلق نیست بلکه ازآن افرادی است که در میدان التحریر مصر شعار «مسلمانان و مسیحیان یکی هستند» سر دادند.
- آینده به افرادی که به پیامبر اسلام (ص) توهین کردند، متعلق نیست. با این همه، افرادی که این توهین را محکوم کردند، باید همچنین توهین به ساحت حضرت عیسی (ع)، تخریب کلیساها و انکار هلوکاست را محکوم کنند. بیایید حملاتی را که به مسلمانان و زائران شیعه انجام میشود، محکوم کنیم.
- میان اسراییلیها و فلسطینیها، آینده نباید به افرادی که از صلح حمایت نمیکنند، تعلق پذیرد. بیایید افرادی را که به دنبال افزایش مناقشات در فرآیند صلح هستند، مورد توجه قرار ندهیم.
بشار اسد باید برود
- حکومت بشار اسد، رییسجمهوری سوریه باید به پایان برسد تا بدین ترتیب از آسیب دیدن مردم سوریه جلوگیری و فصلی جدید در این کشور از سر گرفته شود.
- در سوریه آینده نباید متعلق به فردی باشد که مردم را میکشد. اگر دلیلی برای اعتراض در جهان وجود داشته باشد، آن دلیل آزار کودکان و حملات موشکی به آپارتمانها است. ما باید با یکدیگر همکاری داشته باشیم تا اطمینان حاصل شود که خواستههای شهروندان سوری محقق میشود.
- ما در کنار یکدیگر از افرادی که در سوریه به دنبال اتحاد هستند، حمایت میکنیم. این افراد به دنبال کشوری هستند که در آن تمامی مردم در مورد نحوه اداره کشور اظهار نظر کنند. این چیزی است که مورد حمایت آمریکا است و نتیجه همکاریهای ما خواهد بود. در حقیقت آمریکا با تحریمها و اعمال فشار به دنبال این هدف است.
باور ما بر این است که در سوریه افرادی که به دنبال این اهداف هستند، مشروعیت لازم را برای حکومت دارند.
در سراسر دنیا صدای مردم شنیده میشود؛ بهار عربی از خودسوزی یک تونسی آغاز شد
- کمتر از دو سال پیش، یک تونسی خود را در اعتراض به فساد سرکوبگرایانه در کشورش آتش زد و این اقدام وی سرمنشأ بهار عربی شد. ما تحت تاثیر اعتراضهای تونسیها که به سرکوب شدن یک دیکتاتور منجر شد قرار گرفتیم؛ زیرا اعتقادات ما با آرمانهای مردان و زنانی که (در تونس) به خیابانها آمدند، تطابق داشت.
- ما بر اعمال تغییر در مصر تاکید ورزیدیم زیرا حمایت ما از دموکراسی باعث میشد تا بتوانیم از مردم جانبداری کنیم.
- ما از انتقال قدرت و اختیارات در یمن حمایت کردیم زیرا منافع مردم با توجه به فساد حاکم در دولت تامین نمیشد.
- ما در قالب ائتلافی گسترده در لیبی وارد مداخله شدیم و این مداخله مطابق با قطعنامهی شورای امنیت سازمان ملل متحد بود. علت این مداخله این بود که ما توانایی این را داشتیم که از کشتار بیگناهان جلوگیری کنیم و باورمان بر این بود که آرمانهای مردم قدرتمندتر از حکومتی خودکامه است.
- برای نخستین بار در چند دههی گذشته مصریها، تونسیها و لیبیاییها در انتخابات آزاد و عادلانه پای صندوقهای رای رفتند و رهبران خود را انتخاب کردند.
- ما شاهد انتقال مسالمتآمیز قدرت در مالاوی و سنگال بودیم و رییسجمهوری جدیدی در سومالی انتخاب شد.
- در میانمار رییسجمهوری این کشور دستور آزادی زندانیان سیاسی را صادر و فصلی جدید را در جامعهی بستهی این کشور رقم زد. فردی که پیشتر در حبس خانگی به سر میبرد(آنگ سان سوچی)، اکنون به عنوان عضوی از پارلمان در میانمار مشغول به کار است و مردم این کشور به دنبال آن هستند تا اصلاحات بیشتری اعمال شود.
- در سراسر دنیا صدای مردم شنیده میشود؛ مردمی که بر تحقق شرف و حقوقشان برای تعیین آینده و سرنوشت تاکید دارند.
دموکراسی یعنی، شهروندان به خاطر اعتقاداتشان به زندان نروند
- دموکراسی واقعی مستلزم آن است که شهروندان به خاطر اعتقاداتشان به زندان نروند و فعالیتهای جامعه بدون پرداخت رشوه ادامه یابد. دموکراسی واقعی به آزادی شهروندان برای ابراز عقایدشان و حق تجمع بدون هیچ واهمهای بستگی دارد.
- دموکراسی واقعی به حکمرانی قانون و اعمال فرآیندی وابسته است که در آن تحقق حقوق تمامی مردم تضمین شود.
- دموکراسی واقعی- آزادی واقعی- دشوار است. افرادی که در راس قدرت حضور دارند باید در مقابل تمایل به سرکوب افراد مقاومت کنند.
ارسال کردن دیدگاه جدید