تبلیغات برای هاشمی؛ "عقل و اعتدال" هاشمی، اینبار به روایت جهانگیری

مشرق/ روند اشاره‌های پیدا و پنهان اصلاح‌طلبان به سمت مقولاتی مثل "کاندیدای طلایی"، "کاندیدای اجماع ملی"، "عقل و اعتدال" و سایر مقولات مشابه هر روز شدت بیشتری بخود می‌گیرد.

این در حالی است که این مفاهیم مشابه همواره در کنار یک مفهوم و نام ثابت به کار می‌روند و آن نام "هاشمی رفسنجانی" است.

آیت‌الله 78 ساله‌ای که چندی قبل مشخص شد هیچ ممنوعیت قانونی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ندارد و جالب آنکه خبرها و تحلیل‌های کمتر دیده شده نیز حکایت از آن دارد که مبدع عمده کلید واژه‌های اشاره شده‌ای که طی روزهای اخیر توسط اصلاح‌طلبان پیرامون انتخابات مورد استفاده قرار می‌گیرند، خود اوست.

هم‌او بود که بر اساس خبری که مدتی قبل در برخی سایت‌های اینترنتی منتشر شد؛ پیغامی برای اصلاح‌طلبان فرستاد مبنی بر اینکه باید در انتخابات آتی از "گزینه حداقلی" حمایت کنید تا با گزینه شکست مواجه نشوید.

صحبتی که البته پس از آن توسط چهره‌هایی همچون عباس عبدی و سعید حجاریان نیز مورد اشاره و تاکید قرار گرفت.

 

*در پشت پرده روایت کاندیدای حداقلی و حداکثری

بر اساس شنیده‌های خبرنگار مشرق، طرح گزینه حداقلی آیت‌الله اینطور می‌گوید که حمایت اصلاح‌طلبان از گزینه‌ای که با خصلت "اعتدال" به جامعه معرفی می‌شود، می‌تواند در وهله اول اصلاح‌طلبان را از شکست حتمی و وارد شدن به فضای موت سیاسی پس از انتخابات آتی ریاست جمهوری برهاند و در وهله دوم نیز اصلاحات را با استفاده از ظرفیت طرح اسمی این گزینه حداقلی و یا حداکثری در افکار عمومی، احتمالاً حیاتی دوباره می‌بخشد.

در عین حال اما نباید این جمله اخیر سعید حجاریان را از یاد برد که چندی قبل گفته بود، اصلاح‌طلبان در سال 76 هم قرار نبود پیروز انتخابات باشند!.

معنای صحبت حجاریان، گویا اینست که اصلاح‌طلبان با وجود تمام تألماتی نظیر ماجرای فتنه دامنگیر، تلاش برای براندازی، دستگیری همزمان دو عضو خانواده هاشمی بهرمانی(رفسنجانی) و ... که به آن مبتلا هستند اما همچنان به گزینه "پیروزی" هم می‌اندیشند.

 

*هاشمی = عقل و اعتدال

به گزارش مشرق، چهره‌های اصلاح‌طلب در ادامه تحرکات خود، طی هفته‌های اخیر با کلیدواژه "عقل و اعتدال" اشاره‌های پیدا و پنهان فراوانی را به سمت آیت‌الله هاشمی بهرمانی(رفسنجانی) داشته‌اند.

این، صادق زیباکلام بود که چندی قبل طی گزارشی تحلیلی پیرامون سرنوشت سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در سال‌های قبل از انقلاب که در یکی از ویژه‌نامه‌های روزنامه شرق منتشر شد؛ نقش اساسی در حل و فصل اختلافاتی که مدعی شده بود در قبل از انقلاب میان مبارزان وجود داشته است را به "آیت‌الله هاشمی بهرمانی(رفسنجانی)" داد.

او که پس از اتمام مراحل روایت‌گری از ماجرای بروز اختلاف در میان مبارزان قبل از انقلاب اسلامی؛ از گزینه‌ای به نام "عقل و اعتدال" برای توصیف هاشمی رفسنجانی نام می‌برد؛ در انتهای گزارش خود در این باره می‌نویسد:

"آنچه جلوی آن برخوردها و بحران میان مبارزان را که هر روز هم گسترده‌تر می‌شد گرفت، عقل و اعتدال روحانی‌ای بود به نام اکبر هاشمی رفسنجانی که از قضای روگار به واسطه اعترافات وحید افراخته رهبر مارکسیست شده سازمان گرفتار شده بود."

البته اشارت‌های همیشگی دکتر صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران و مرد عصیانگر جریان اصلاحات به شخص آیت‌الله هاشمی بهرمانی(رفسنجانی) شاید نکته چندان تازه‌ای نباشد.

ماجرا اما وقتی جالب می‌شود که با آنالیز نوشته زیباکلام اینطور متوجه می‌شویم که او هم همانند سیاق اینروزهای برخی از چهره‌های اصلاح‌طلب؛ در حال استفاده از کلیدواژه‌هایی مثل "اعتدال" است که طی چند ماه اخیر وارد لهجه سیاسی جریان اصلاحات شده و البته منظوری هم غیر از طرح آیت الله هاشمی بهرمانی(رفسنجانی) ندارد.

گزارش زیباکلام درباره عقل و اعتدال هاشمی در روزنامه شرق، گپ و گفت‌های فراوانی را برانگیخت.

گپ و گفت‌هایی که البته از درون آنها خبر یک دیدار میان خاتمی و هاشمی درز کرد که طی آن، آیت‌الله 78 ساله پاسخ سوال سیدمحمد خاتمی مبنی بر تصمیم قطعی‌اش پیرامون کاندیداتوری را داده است.

سایت نزدیک به آیت‌الله هاشمی که منتشر کننده این خبر بوده است در این رابطه می‌نویسد:

"آیت‌الله هاشمی، با قاطعیت تصمیم به کاندیداتوری خود را تکذیب کرده و خطاب به خاتمی تصریح کرده است: من نه تنها تصمیم به کاندیدا شدن در انتخابات ندارم، بلکه حتی اگر پست ریاست جمهوری را دودستی هم به من بدهند، حاضر به قبول آن نیستم."

 

*ردّ پای کاندیداها هم به میخانه اعتدال هاشمی باز می‌شود

رمان سیاسی "هاشمی معتدل" اما در هفته جاری وارد فاز جالب‌تری هم شد.

اسحاق جهانگیری، مرد ویترینی جبهه اصلاحات و کسیکه از او با عنوان کاندیدای بالقوه جریان کارگزاران برای نمایندگی اصلاح‌طلبان در انتخابات آتی یاد می‌شود، اخیراً طی یادداشتی در هفته‌نامه آسمان؛ با گام گذاشتن دقیق بر جای پای صادق زیباکلام؛ به تعریف و تمجید از آیت‌الله 78 ساله پرداخت و جالب‌تر آنکه به معرفی هاشمی با دو صفت "عقل و اعتدال" پرداخت.

جهانگیری در بخشی از یادداشت خود که با عنوان "هاشمی نقطه کانونی وحدت سیاسی" منتشر شده است، می‌نویسد:

"به واقع می‌توان آیت‌الله هاشمی را سمبل جریان اعتدال، عقلانیت و منطق در ساحت سیاسی ایران دانست. به همین جهت امروز می‌بینیم که خردورزان جریان اصولگرا و مجموعه اصلاح‌طلبان به درستی به دنبال تقویت ارتباط خود با این مهره ارزشمند نظام هستند."

وزیر صنایع دولت خاتمی در بخش دیگری از یادداشت خود پیرامون هاشمی می‌نویسد:

"دشمن شاید به طور مستقیم در میان نیروهای انقلاب یارگیری نکند اما از جهل برخی افراد برای تخریب نظام و ستون‌های آن بیشترین بهره را می‌برد که در جریان تخریب‌های آقای هاشمی می‌توان رد پای این نادانی را به خوبی دید. اگر تمام حرکت‌های سیاسی علیه هاشمی روزی بررسی شود و اسناد آن به آگاهی مردم برسد، خواهیم دید که پشت صحنه این تخریب خطرناک، دشمنان اصلی انقلاب هستند"

مرد کرمانی الاصل جریان اصلاحات اما در خاتمه یادداشت خود به نکات کلیدی‌تری نیز اشاره می‌کند و مطلب خود را با این عبارت‌ها به پایان می‌رساند:

"در علم مواد یک اصل ساده وجود دارد: وقتی فشار بیرونی افزایش می‌یابد باید استحکام داخلی بسیار بیشتر شود. همین اصل ساده را باید در سیاست هم اجرا کرد. به طور حتم امروز انتخابات یک کانون اصلی برای حل مشکلات است. در این شرایط مهم‌ترین فردی که اصلاح‌طلبان و اصولگرایان معتدل می‌توانند با مراجعه به آیت‌الله هاشمی برای رسیدن به انسجام داخلی توطئه‌ها را خنثی کنند. (مشرق: این جمله جهانگیری اشکال جمله بندی دارد اما منظور آن مشخص است.)

از طرفی هاشمی به دلیل ظرفیت بالایی که در تصمیم‌گیری‌های کلان جامعه دارد می‌تواند با رایزنی فضا را برای حضور همه جریانات فکری در انتخابات باز کند و ما هم مطمئنیم او در این راه موفق می‌شود."

به گزارش مشرق، رفسنجانیزه کردن فضای اصلاحات در روزها و هفته‌های پیش رو، به دلایل مختلف همچنان ادامه خواهد یافت.

نکته واضح آنکه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی لباس‌های مبارزه سیاسی اصلاح‌طلبانه را از گنجه به در آورده و به روزهای پیش رو می‌اندیشد.

روزهایی که در یک وجه مهمترین بخش از معادلات آنها، آیت‌الله هاشمی، یاران و مهره‌هایش به ایفای نقش خواهند پرداخت.

یاران و مهره‌هایی که آیت‌الله 78 ساله در گوش برخی از آنها نیز دعای سفر! خوانده است.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی