چرا مناظره علیزاده و زیباکلام پخش نشد؟

اگرچه رئیس کنونی رسانه ملی برای اولین بار در تاریخ تلویزیون از بین اهالی خبر انتخاب شده، اما گویی هنوز هم نیاز است بدیهیات ایجاد تغییرات اساسی و ساختاری در نحوه پوشش، انعکاس اخبار و تحلیل‌ها در صداوسیما هشدار داده شود.
 

به گزارش  فارس، تلویزیون تا همین سال‌های اخیر نیز با تمام موضوعات و مسائل ریز و درشتی که به‌عنوان محدودیت و خط قرمز نظارت تلویزیونی یاد می‌کنند، توانسته بود برنامه‌ها و سریال‌های موفقی بسازد. موفقیتی که محصول جسارت و خلاقیت مدیرانی بوده که خود را در بند محدودیت‌ها فرض نکرده و زمینه مهمی برای کسب اعتبار و آبرو برای تلویزیون را پیش از این‌ها فراهم کرده‌اند.عبدالحسینی کارشناسان رسانه معتقد است: «رویه‌ محافظه‌کارانه‌ای که مدیران جام جم در یک دهه اخیر اتخاذ کرده‌اند، تا اینجای کار عوارض خطرناکی بر اعتبار و استقلال رسانه ملی وارد کرده است.»

شب گذشته بنا بود مناظره دو هفته پیش علی علیزاده و صادق زیباکلام در رابطه با فلسطین و نقش جمهوری اسلامی ایران در دفاع از آرمان‌های قدس از تلویزیون پخش شود. روابط عمومی شبکه مستند با اعلام خبر ساعت پخش آن را 21:00 اطلاع رسانی کرده بود. اما با گذشتن از ساعت 21:00 خبری از پخش مناظره نشد. چند دقیقه بعد این شبکه اطلاعیه‌ عدم پخش آن را بدون اعلام علت این تصمیم منتشر کرد و همین برای سردرگمی مخاطب کافی بود.

در این باره محمد عبدالحسینی کارشناس رسانه گفت: «اگرچه رئیس کنونی رسانه ملی برای اولین بار در تاریخ تلویزیون از بین اهالی خبر انتخاب شده، اما گویی هنوز هم نیاز است بدیهیات ایجاد تغییرات اساسی و ساختاری در نحوه پوشش، انعکاس اخبار و تحلیل‌ها در صداوسیما هشدار داده شود. انتصاب پیمان جبلی در مهرماه 1400، نشانه‌ای برای تغییر جهت این سازمان در راستای پوشش خبری توأم با سرعت، صراحت و انصاف در کنار حفظ استقلال رسانه‌ای بود. مخاطبان در سرنوشت گذشته، حال و آینده رسانه ملی سهیم‌اند و مرجعیت رسانه ملی در ساحت‌های مختلف، شاید پیش از اینکه خواسته متولیان این سازمان باشد، مطالبه عموم مردم است.»

عبدالحسینی معتقد است: «نباید فراموش کرد اعتبار رسانه تا زمانی که نسبتی با مخاطب و خواسته‌های او برقرار نکرده باشد و از سوی دیگر نیز مخاطب نسبت به برنامه‌های روی آنتن اعتقاد و احساس قرابتی نداشته باشد، نمی‌تواند زمینه‌ای برای تأثیرگذاری بر عموم مردم و یا رسیدن به مفاهیم نظیر همبستگی ملی را فراهم کند. برنامه‌های تلویزیون برای کسب جایگاه اصیل خود در فضای اجتماعی ایران، نیازمند مدیران جسوری است که ابتکار عمل داشته باشند. کافی است مدیران تلویزیون با نگاهی به فرآیند خلق عملکرد موفق سال‌های یکه تازی تلویزیون، در کنار بی‌رقیب بودن این رسانه، تجربه‌ مدیران و برنامه‌سازان جسور و خلاق سال‌های پر رونق را به‌کار گیرند.»

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی