شرق آسیا؛ فرصتی جدید برای گسترش همکاری‌ها در برابر تحریم‌ها

سفر رئیس‌جمهور به اندونزی می‌تواند نوید بخش گسترش همکاری‌های اقتصادی برای ایران به عنوان یک فرصت در برابر تحریم‌های ظالمانه غرب باشد و شرایط و فرصت‌های جدیدی را به روی ایران و بازارهای کشور فراهم کند.

 

به گزارش ایسنا، تقویت سیاست نگاه به شرق به عنوان یکی از اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران با تاکید بیشتر در دستور کار دولت سیزدهم قرار دارد. ایران همواره تلاش داشته تا ضمن داشتن نقش فعال و موثر در صحنه بین‌الملل و تقویت روابط با همسایگان و کشورهای منطقه، رویکرد و تعامل خود را با حوزه شرق آسیا نیز گسترش داده و تقویت کند.
در جریان تداوم سیاست نگاه به شرق و برای گسترش همکاری‌ها، قرار است رئیس‌جمهور کشورمان به دعوت رسمی  «جوکو ویدودو» رئیس‌جمهور اندونزی و با هدف تعمیق و گسترش روابط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی  در سفری سه روزه و در راس هیئتی بلندپایه به جاکارتا پایتخت اندونزی سفر  کند.
گفته شده استقبال رسمی، دیدار دو جانبه با «جودو ویدودو» رئیس‌جمهور اندونزی و امضای اسناد همکاری در بخش‌های مختلف از جمله برنامه‌های سفر رئیس جمهور به اندونزی خواهد بود.

رئیسی همچنین در این سفر علاوه بر دیدار با رئیس‌جمهور اندونزی با روسای مجلس نمایندگان و مجلس مشورتی این کشور نیز دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.
نشست با تجار و فعالان اقتصادی دو کشور، گفت‌وگو با علما و اندیشمندان اندونزیایی و دیدار با ایرانیان مقیم اندونزی از دیگر برنامه‌های اقامت رئیس‌جمهور در جاکارتا خواهد بود.

با توجه به اشتراکات تاریخی و فرهنگی، رابطه ایران و کشورهای جنوب شرق آسیا از قدمت و عمق قابل توجهی برخوردار است و سابقه برقراری روابط دیپلماتیک با این کشورها به چندین دهه قبل باز می‌گردد. جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر با 10 کشور عضو اتحادیه آسه آن دارای رابطه دیپلماتیک است، همان طور که اعلام شده یکی از برنامه‌های مهم سفر رئیس‌جمهور نیز توسعه همکاری‌های اقتصادی و نشست با تجار و فعالان اقتصادی است؛ لذا ایران هم با اکثر کشورهای عضو آسه آن دارای رابطه تجاری و اقتصادی می‌باشد و به آنها نفت، گاز، محصولات پتروشیمی، مواد غذایی، خشکبار، ماشین آلات، پنبه و فرش صادر و در مقابل از این کشورها کالاها و محصولات الکترونیکی، الکتریکی، منسوجات، کائوچو، روغن نخل، قلع، فلزات، چوب، کاغذ، لاستیک، برنج، موز، چای و شکر وارد می‌کند. در واقع آسه آن یکی از موفق‌ترین اتحادیه‌های منطقه‌ای در جهان است که در طول 50 سال گذشته، به نماد همکاری‌های مثبت بین‌المللی و پیشرفت منطقه‌گرایی در جنوب شرق آسیا تبدیل شده است.

بر همین اساس روز گذشته دولت اندونزی اعلام کرد که در جریان سفر رئیس‌جمهور کشورمان به جاکارتا دو کشور قرار است یک قرارداد تجاری با یکدیگر امضا کنند. همچنین وزارت بازرگانی اندونزی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که تهران و جاکارتا به زودی یک سند همکاری تجاری با یکدیگر امضا خواهند کرد.

جانی مارتا، مدیر مذاکرات دوجانبه وزارت بازرگانی اندونزی در این رابطه اظهار داشت که ایران یک شریک تجاری غیرسنتی است که پتانسیل زیادی برای اندونزی دارد. امیدواریم که با این توافقنامه فرصت‌های صادراتی برای محصولات اصلی و بالقوه اندونزی افزایش یابد و به بازار گسترده‌تری به‌ویژه در خاورمیانه و ایران دست یابیم.
بنابراین انجام و توسعه مراودات اقتصادی دو کشور ایران و اندونزی ضمن تقویت روابط دو کشور، برای ایران هم فرصتی فراهم می‌کند به عنوان کشوری که در تحریم قرار دارد بازارهای جدیدی را برای خود یافته و بتواند با دور زدن شرایط تحریمی، اقتصاد کشور را بهبود بخشد.

انتظار می رود سیاست نگاه به شرق بتواند راهگشای بسیاری از مسائل کشورهای این منطقه باشد تا تعاملات کشورها  در ابعاد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی توسعه یابد.
دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران نیز با درک این شرایط، می تواند از فرصت های موجود در برابر تهدیدی که از ناحیه غرب اعمال می‌شود اثبات کند که در انزوا قرار ندارد بلکه راه های جدیدتری را برای توسعه همکاری های اقتصادی خود یافته است.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی