بمباران روسیه آغازگر جنگ جهانی سوم است/ سامانه «اس ۵۰۰» انتظار جنگنده‌های اف ۱۶ را می‌کشد

عبدالباری عطوان، تحلیلگر مطرح جهان عرب در مقاله‌ای به بررسی نتایج سقوط باخموت و ارسال جنگنده‌های اف- ۱۶ از سوی آمریکا به اوکراین پرداخت.

 

به گزارش مهر، عبدالباری عطوان، تحلیلگر مطرح جهان عرب در مقاله‌ای در روزنامه رأی الیوم به تحلیل و بررسی آخرین تحولات جنگ اوکراین پرداخت.

وی در مقاله خود، ماه جاری میلادی را ماهی سرشار از حوادث، شکست و شوربختی برای ولودمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین و هم‌پیمانان آمریکایی و غربی وی دانست؛ چرا که علاوه بر سقوط شهر راهبردی باخموت، رسوایی شکست سامانه دفاع موشکی آمریکایی پاتریوت در رهگیری موشک فراصوت روسی کینژال نیز در همین ماه رخ داد.

عطوان در ادامه مقاله خود، چراغ سبز بایدن جهت ارسال جنگنده‌های اف -۱۶ به اوکراین را اقدامی دیرهنگام دانست که نه تنها می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد، بلکه می‌تواند نخستین اعتراف به شکست در جنگ یک سال و سه ماهه اوکراین به شمار آید.

این تحلیلگر مطرح در مطلب خود، به میزان تأثیرگذاری این اقدام آمریکا در تحولات جنگ اوکراین اشاره کرد و افزود: طبق برآوردهای نظامی غربی، آموزش خلبانان اوکراینی برای هدایت جنگنده‌های اف -۱۶ حداقل ۶ ماه زمان نیاز دارد. همچنین هنوز مشخص نیست که آیا این جنگنده‌ها با موشک‌ها و تجهیزات الکترونیکی به‌روز، تجهیز خواهند شد یا خیر؟ این یعنی استفاده از این جنگنده‌ها تا پایان سال دوم جنگ اوکراین امکان‌پذیر نخواهد بود.

وی نابودی سامانه دفاع موشکی پاتریوت توسط روسیه تنها چند هفته پس از تحویل گرفتن آن توسط اوکراین و همچنین سقوط باخموت را دلایلی برای تکذیب ادعاهای غرب مبنی بر قدیمی‌بودن سلاح‌های روسی و برتری سلاح‌های مشابه آمریکایی و اروپایی بر آن، دانست.

از سوی دیگر عطوان با اشاره به قدیمی بودن جنگنده‌های اف -۱۶، تسلیم آن به اوکراین را در نتیجه جنگ بی‌تاثیر دانست و افزود: سامانه‌های دفاع موشکی پیشرفته اس ۴۰۰ و اس ۵۰۰ روسیه انتظار این جنگنده‌ها را در آسمان می‌کشند.

وی با اشاره به اظهارات زلنسکی در نشست سران اتحادیه عرب ادامه داد: زلنسکی در این نشست، سران کشورهای عربی را به دلیل پشتیبانی از روسیه در الحاق مناطق شرقی اوکراین یا عدم محکومیت این اقدام روسیه، سرزنش نمود؛ حال آن‌که او، خود، «اسرائیل» و کشتار کودکان غزه توسط آن را تأیید کرده، کشورش ۵۰۰۰ سرباز را در سال ۲۰۰۳ برای جنگ به عراق فرستاده و هیچ‌گاه اشغال قدس و بلندی‌های جولان را محکوم نکرده است.

عطوان با اشاره به قراردادن گل از سوی زلنسکی روی مجسمه نمادین فاجعه هسته‌ای هیروشیما و سخنان وی مبنی بر این‌که، عکس‌های ویرانی‌های هیروشیما وی را به یاد باخموت و دیگر شهرهای ویران اوکراین انداخته است، نوشت: زلنسکی مستقیماً یا در لفافه نگفت که کسانی که مرتکب این جنایت هسته‌ای شدند هم‌پیمانان آمریکایی او بوده‌اند نه دشمنان روس وی.

این تحلیلگر مطرح جهان عرب در پایان مقاله خود با اشاره به تاکید بایدن بر عدم استفاده از جنگنده‌های اف -۱۶ آمریکایی برای بمباران خاک روسیه افزود: این سخنان از خشم روسیه نمی‌کاهند. همگان می‌دانند که زلنسکی عروسک خیمه شب‌بازی است و تصمیمات در جای دیگری گرفته می‌شوند. استفاده از این هواپیماها در بمباران ارتش روسیه یا مناطق الحاقی شرق اوکراین، می‌تواند به رویارویی مستقیم روسیه و آمریکا و حتی جنگ جهانی سوم بیانجامد.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی