کرانه باختری همچنان روی خط آتش؛ فلسطینیها آرام نمیگیرند
کرانه باختری از جنین تا رامالله از بامداد امروز صحنه درگیری میان فلسطینیها و اشغالگران بود، به شکلی که در ۲۴ ساعت گذشته فلسطینیها دست به ۲۵ اقدام ضد صهیونیستی زدهاند.
به گزارش فارس، کرانه باختری همچنان برای اشغالگران صهیونیست ناآرام است، علی رغم گسیل دهها هزار نیروی ارتش صهیونیستی و گارد مرزی به کرانه باختری از ابتدای سال ۲۰۲۲ اما کنترل این منطقه به طور کلی از دست اشغالگران خارج شده است.
در این راستا شهر و اردوگاه جنین و اطراف آن همچنان مرکز ثقل مقاومت جوانان فلسطینی در کرانه باختری است، به طوریکه بامداد امروز نیز درگیری شدیدی میان اهالی و نظامیان اشغالگر در روستای «قباطیه» در جنوب «جنین» رخ داد.
به نوشته وبگاه شهاب نیوز، نظامیان اشغالگر با خودروهای زرهی در ساعات بامدادی امروز وارد روستای قباطیه شدند و در مقابل نیز جوانان روستا، ساکت ننشسته و با سلاح گرم و سنگ و تایرهای آتش گرفته، به مقابله پرداختند.
از سوی دیگر در روستای «نعلین» در غرب رامالله، زمانی که اشغالگران برای تخریب خانه یک شهید فلسطینی وارد روستا شده بودند، اهالی وارد صحنه شده و با نظامیان صهیونیست درگیر شدند.
به نوشته وبگاه عرب ۴۸، نظامیان اسرائیلی در اواخر شب گذشته برای تخریب خانه شهید «معتز الخواجا» وارد روستا شدند، سپس بلندگوهای مساجد روستا شروع به سر دادن تکبیر و استغاثه کردند و پس از آن سیل جمعیت برای مقابله با اشغالگران به راه افتاد.
شهید «معتز الخواجا» در نهم مارس گذشته (۲۶ اسفند ۱۴۰۱) طی عملیاتی در شهر «تل آویو» چهار صهیونیست را زخمی و یک تن دیگر را به هلاکت رساند و خود نیز به شهادت رسید. او فرزند شیخ «صالح الخواجه» از رهبران حماس بود.
به گفته منابع محلی در روستای «نعلین»، پس از ورود اهالی به نزدیکی خانه این شهید، درگیری شدیدی رخ داد. آنها که فقط سنگ و چوب در دست داشتند در مقابل صهیونیستهایی که با خودروی زرهی و تک تیرانداز و بولدزر آمده بودند تا جای ممکن مقاومت کرده و چهار نفر از آنها با شلیک گلوله جنگی به شدت زخمی شدند. در نهایت نیز خانه این شهید تخریب شد.
خانه تخریب شده شهید معتز الخواجا
پیکر شهید «معتز الخواجا» همچنان در اسارت اشغالگران صهیونیست است.
«صالح الخواجا» پدر این شهید نیز به رسانهها گفت که تخریب خانه هیچ تأثیری در عزمشان برای ادامه مبارزه برای رهایی از اشغالگران ندارد.
او افزود: «تخریب خانهها یک مجازات دستهجمعی و اقدامی است که از سوی نازیها و فاشیستها صورت میگیرد، آنها میخواهند هرچیزی که مردم را به یاد معتز میاندازد را از بین ببرند، اما ما در این خانه خواهیم ماند».
تخریب خانه این شهید فلسطینی، در شرایطی است که صهیونیستها به بهانههای واهی هفتهای چند مورد دست به تخریب خانههای فلسطینیها میزنند.
در این راستا دفتر هماهنگی سازمان ملل در امور بشردوستانه امروز در گزارش دورهای خود اعلام کرد که مقامات رژیم اشغالگر قدس در دو هفته گذشته ۴۲ خانه فلسطینیها را تخریب یا مصادره کردهاند. بهانه صهیونیستها در همه موارد «نبود مجوز ساخت» عنوان شده، آن هم خانههایی که برخی از آنها ۴۰ سال پیش ساخته شده است.
طبق این گزارش، در نتیجه این اقدامطی دو هفته گذشته، ۵۰ فلسطینی از جمله ۲۳ کودک بی پناه و آواره شدهاند و معیشت بیش از ۶۰۰ نفر آسیب دیده است.
تخریب یک آپارتمان هفت واحده در شهرک سلوان در جنوب قدس اشغالی. ۲۷ اردیبهشت
این نهاد مرتبط با سازمان ملل همچنین گزارش داد که ۹ ساختمان از ۴۰ ساختمان مورد اشاره، مدرسه یا اماکن مربوط به امور خیریه بود.
همه این موارد به خصوص پس از روی کار آمدن کابینه افراطی بنیامین نتانیاهو شدت یافته و موجب شده است تا خون فلسطینیها به جوش بیاید و از این رو به شکل روزانه شاهد عملیاتها و ناآرامیها در کرانه باختری هستیم.
در این میان ورود «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در ۳۱ اردیبهشت به داخل مسجدالاقصی موجب خشم فزاینده در میان فلسطینیها شده است؛ اقدامی که با محکومیت اکثر کشورهای اسلامی و انتقاد برخی کشورهای غربی حتی آمریکا مواجه شد.
در این راستا مرکز اطلاعات فلسطین (معطی) امروز در گزارشی خبر داد که طی ۲۴ ساعت گذشته، فلسطینیها دست به ۲۵ اقدام ضد صهیونیستی زدهاند که طی آن یک نظامی صهیونیست و دو شهرکنشین زخمی شدهاند.
از میان ۲۵ مورد، هفت مورد مربوط به تیراندازی با سلاح گرم، دو مرتبه پرتاب بمب دست ساز و سه مرتبه پرتاب کوکتل مولوتف بوده است.
همچنین در ۲۴ ساعت گذشته در ۱۱ نقطه مختلف کرانه باختری میان فلسطینیها و اشغالگران درگیری رخ داده است. اردوگاه «شعفاط»، روستای «ابودیس» و محله «الطور» در قدس اشغالی نیز جزو این مناطق هستند.
شهرک «ام صفا» در رامالله، روستای «قباطیه» در جنین، روستای «بیتا»، «حواره» و «برقه» در جنوب نابلس و روستای «بیت امر» در نزدیکی شهرک صهیونیستنشین «کریات اربع» در الخلیل نیز شاهد درگیری با اشغالگران بود.
همه این موارد موجب شده تا فضایی مملوء از رعب و وحشت را در میان ساکنان سرزمین اشغالی به وجود آورده است؛ تقریبا روزی نیست که رسانههای عبریزبان خبر از یک عملیات فلسطینیها گزارش ندهند.
این موضوع را در کنار حملات راکتی و موشکی از غزه یا شمال فلسطین اشغالی باید گذاشت؛ موردی که اخیرا در جنگ پنج روزه غزه شاهد بودیم که چگونه صهیونیستها با وحشت به سمت پناهگاهها فرار میکنند.
ارسال کردن دیدگاه جدید