اجرای طرح جامع امنیتی مرز حل مشكلات مرزی را به‌دنبال دارد

به گزارش سرویس اجتماعی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس‏، عبداللهی معاون امنیتی انتظامی وزارت كشور، در سومین همایش مرزنشینان و مرزبانان گفت: كنترل مرز در موضوعات مختلفی حتی در امنیت داخلی كشور تاثیر به‌سزایی دارد.

وی با اشاره به شرائط خاص جغرافیایی‏، اقلیمی و كثرت همسایگان كشورمان، تصریح كرد: جمهوری اسلامی ایران با داشتن 15 كشور در همسایگی خود و همچنین 9 هزار كیلومتر مرز با شرایط آب و هوایی و اقلیم‌های متفاوت، با موضوعات مختلفی در مرزهای خود مواجه است.

وی با اشاره به اینكه بخشی از عوامل ناامنی در كشور از مرزها وارد می‌شود، تصریح كرد: یكی از اهداف دشمنان، برهم زدن امنیت داخلی ما است كه تمامی اقدامات در آنسوی مرز هدایت شده و از مرزهای كشور وارد می‌شود.

عبداللهی تصریح كرد: درسایه تلاش مرزبانان، توطئه‌های دشمنان خنثی شده كه نشان دهنده نقش برجسته مرزبانان در تحكیم امنیت داخلی كشور است.

معاون امنیتی انتظامی وزارت كشور، با اشاره به اینكه هم اكنون در كشور شرایط امنیتی مطلوبی حاكم است‏، افزود: این درحالی است كه كشورهای اطراف ما ناامن هستند و این امنیت در سایه تلاش فرمانده مرزبانی سردار ذوالفقاری و دیگر همكارانشان به‌وجود آمده است.

وی با تاكید براینكه مرزبانان سفیران ما و وزارت امور خارجه در مرزها هستند، خاطرنشان كرد: از زمان روی كار آمدن سردار ذوالفقاری، تحول اساسی در مرز ایجاد شده كه آمارها حاكی از آن است‏؛ از جمله افزایش 2 و نیم برابری نیروهای مرزی، افزایش شأن و منزلت مرزبانان و به‌كارگیری تجهیزات پیشرفته كه قابل مقایسه با گذشته نیست.

وی بر تعامل با كشورهای همسایه تاكید كرد و افزود: یكی از سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران ارتباط همه جانبه با همسایگان است كه مرزبانان نقش موثر در این تعامل دارند.

عبداللهی تاكید كرد: باید با تدبیر، مسائل مرز را هدایت كرد تا به تعامل با همسایگان خدشه ای وارد نشود، چرا كه دشمنان به دنبال تیرگی روابط بین ما و كشورهای همسایه هستند.

معاون امنیتی انتظامی وزارت كشور، با اشاره به طرح جامع امنیتی مرز نیز گفت: یكی از اهداف 9 گانه این طرح، تمركز بر مدیریت مرز است تا بتوان به كمک آن یک نوع مدیریت واحد در مرز ایجاد كرد.

به گفته وی تا زمان تصویب این طرح تعامل فرماندهان مرزبانی استان‌ها با دستگاه‌های مستقر در مرز مانند گمرک، نقش موثری در رفت و آمد و تسهیل ورود و خروج كالا دارد.

وی بحث مقابله با قاچاق را از دیگر موضوعات مطرح شده در این طرح برشمرد و گفت: شرایط اقتصادی كشور ما و تفاوت قیمت كالا با كشورهای همسایه، سبب بروز پدیده قاچاق به‌‍ویژه قاچاق سوخت شده است.

وی افزود: در آذربایجان غربی بنا بر گفته یكی از مسوولان، سودی كه در پی قاچاق سوخت با یک قاطر یا اسب انجام می‌شود در هر دوره بالغ بر 600 هزار تومان است كه همین امر سبب بالا رفتن ریسک قاچاق می‌شود كه باید تلاش كنیم این پدیده را كنترل كنیم، چرا كه سوخت، سرمایه ملی است.

عبدالهی با بیان این‌كه هیچ كشوری به اندازه ایران مرز مجاز ندارد، اظهار كرد: در حال حاضر در كشور 64 بازارچه مرزی و 134 نقطه قانونی نیز برای ورود و خروج كالا وجود دارد.

وی با تاكید بر استفاده از مرزهای مجاز برای ورود و خروج كالا، خاطر نشان كرد: نباید اجازه دهیم كه سرمایه‌های ملی از كشور خارج شود و به‌جای آن كالاهای بی‌كیفیت به كشور وارد شوند.

وی از نیروهای مرزبانی خواست مسائل ارزی و قاچاق فلزات گران‌بها را نیز در اولویت كاری خود قرار دهند.

عبداللهی تاكید بر مدیریت متمركز ارز، همكاری و هماهنگی با كشورهای همسایه، مشاركت مردم در بخش مرزبانی و مرزداری، توجه به معیشت مردم، به روز رسانی قوانین و مقررات، تقویت ساختار و تجهیزات مرزبانی، افزایش ضریب كنترل و اشرافیت اطلاعاتی، توسعه و عمران و آبادانی در مرز و ساماندهی سواحل را از محورهای مطرح شده در طرح جامع ساماندهی مرزی برشمرد.

به گفته این مقام سیاسی، در این طرح، نظرات حدود 80 دستگاه اخذ شده و 152 تكلیف و قانون بر عهده همه سازمان‌ها گذاشته شده است كه كلیات این طرح هفته گذشته به تصویب رسید و به‌زودی ابلاغ خواهد شد تا با اجرای آن، بسیاری از مشكلات مرزی حل شود.

وی همچنین از مشخص شدن حریم امنیتی مرز در طرح جامع مرزبانی خبر داد و گفت:‌در گذشته مرزبانان ما به هنگام شلیک كردن به متجاوزان مشكلاتی داشتند كه در این قانون تكلیف آن‌ها مشخص شده و اعتباراتی هم برای نشانه گذاری حریم‌های مرزی در نظر گرفته شده است.

عبداللهی با اشاره به تغییرات اساسی در اعتبارات مرز توسط دولت، تصریح كرد: این بودجه تا قبل از سال 86، حدود 4 میلیارد تومان بود اما در سال جاری به 100 میلیارد تومان رسید كه در مقایسه با سال 86، اعتبارات مرزی 17 درصد افزایش یافته است.

وی با بیان این‌كه در سال گذشته 100 درصد اعتبارات مرزی تامین شد اظهار كرد: اقدامات خوبی صورت گرفته و امسال هم دنبال می‌كنیم تا منابع ما محقق شود.

وی با بیان این‌كه كنترل مرز نسبت به گذشته بسیار تفاوت كرده است، بیان داشت: امروز حدود 80 تا 85 درصد مرزهای كشور تحت كنترل است.

وی همچنین از ساماندهی رودخانه‌ها و سواحل مرزی خبر داد و گفت: تلاش زیادی كردیم كه بتوانیم اعتباراتی را برای ساماندهی رودها به‌ویژه رودهای حساس مرزی بگیریم.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی