گشایش ارزی با دیپلماسی بین المللی دولت

عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: هدف تحریم کنندگان انزوای ایران است، بنابراین شکستن این دیوار انزوا ضروری است که دولت در دیپلماسی بین المللی این هدف را دنبال می کند و نمونه آن دیدار رئیس کل بانک مرکزی با رئیس صندوق بین المللی پول و گشایش های ارزی است.
 

مجیدرضا حریری در گفت وگو با فارس با مثبت ارزیابی کردن دیدار رئیس کل بانک مرکزی کشورمان با رئیس صندوق بین المللی پول در واشنگتن و خبر امکان دسترسی سریع به ۶.۷ میلیارد دلار از منابع موجود ایران در این صندوق، اظهار داشت: در سال‌های گذشته ارتباط چندان خوب و نزدیکی با صندوق بین المللی پول نداشتیم، مخصوصا در زمان همه‌گیری کرونا که ما برای خرید اقلام ضروری بهداشتی درخواست پول از این صندوق داشتیم، همکاری نکردند، در حالی که ما صاحب سهم در صندوق بین المللی پول و صاحب کرسی در بانک جهانی هستیم.

وی به اثرات مثبت سیاسی-اقتصادی دیدار رئیس کل بانک مرکزی کشورمان و رئیس صندوق بین المللی پول اشاره کرد و بیان داشت: این فرصت‌های مهم بین المللی باید تقویت شود و توسعه یابد؛ هدف تحریم کنندگان ایران انزوای روزافزون ماست، در نتیجه شکستن این دیوار انزوا بسیار ضروری است که یکی از این نمونه ها، دیدار با رئیس صندوق بین المللی پول است.

رئیس اتاق مشترک ایران و چین با اشاره به اینکه تسلط و جغرافیای سیاسی دنیا در حال تغییر است، افزود: بی تردید در سال‌های اخیر در مسایل اقتصادی و سیاسی دنیا، شاهد روند تغییراتی مبنی بر کم اثر شدن آمریکا و به تبع آن غرب هستیم. روندی که به هر حال شروع شده و ممکن است دهه‌ها طول بکشد. همانطور که نشانه‌ هایی وجود دارد که آمریکا و غرب نسبت به یک دهه قبل در شرایط ضعیف تری قرار گرفته اند و حضور کشور‌هایی مثل ما در صحنه‌های بین المللی می‌تواند این روند را سرعت بخشد.

این فعال اقتصادی به اهمیت یارگیری‌های جدید بلوک‌های قدرت در دنیا اشاره کرد و گفت: ما هم باید بتوانیم در این یارگیری‌ها جای مناسبی را برای خودمان انتخاب کنیم. قطعا قرار نیست با تمام قدرت‌ها درگیر باشیم و هر چقدر این جابجایی و یارگیری به سمت کشور‌هایی باشد که ما با آن‌ها کمتر مساله داریم باید بیشتر حمایت شود.

حریری در پایان با مثبت ارزیابی کردن حضور رئیس کل بانک مرکزی کشورمان در واشنگتن و دستاورد‌های این سفر گفت: معتقدم هر فعالیتی از سوی هر مقام ایرانی در سازمان‌های مرتبط با مسولیتش در دنیا و حضور آن‌ها در نهاد‌های اقتصادی بین المللی برای ما یک فرصت ارزشمند است. ما به هیچ عنوان نباید خودمان را از این ارتباطات محروم کنیم و به همین دلیل است که باید سفر رئیس کل بانک مرکزی کشورمان به واشنگتن را اتفاق مثبتی خواند که یکی از اثرات آن همین دسترسی سریع به 6.7 میلیارد دلار از منابع موجود ایران در صندوق بین المللی پول است.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی