وزیر خارجه ونزوئلا: ایران بخشی از نظم سیاسی جدید جهان است

وزیر خارجه ونزوئلا در مصاحبه با شبکه لبنانی المیادین، ایران و کشورش را بخشی از نظم سیاسی جدید جهانی توصیف کرد و گفت، الگو و امپراتوری دیکتاتوری آمریکا قابل دوام نیست و در حال افول است.
 

به گزارش فارس، «ایوان خیل پینتو» وزیر خارجه ونزوئلا در گفت‌وگویی با تلویزیون لبنانی المیادین، ایران و کشورش را بخشی از نظم سیاسی جدید جهان و جغرافیای سیاسی دنیا توصیف کرد و گفت، هدف همکاری دو کشور حفظ منافع مشترک و حفظ توازن جهانی است.

وزیر خارجه ونزوئلا، الگوی آمریکایی حاکم بر مناسبات بین‌الملل را با اشاره به ضعف‌های داخلی این کشور مثل چهل میلیون فقیر و فاصله داشتن با ارزش‌های انسانی و اصرار بر تاراج منابع دیگران و نقض حقوق بشر، قابل دوام ندانست و تأکید کرد نظم سیاسی جدید جهان شاهد قدرت‌های جدید خواهد بود که ایران و ونزوئلا نیز بخشی از آن هستند.

این مصاحبه امشب از شبکه المیادین پخش خواهد شد (۲۰:۳۰ به وقت تهران). پینتو در این مصاحبه ضمن تمجید از مقاومت مردم ایران در برابر حملات، فشارها، ترورها و تحریم اقتصادی، تأکید کرد که جوانان کشورش با نگاه تحسین‌برانگیز به ملت ایران می‌نگرند.

توافق راهبردی ۲۰ ساله به سود دو ملت ایران و ونزوئلاست

پینتو در ابتدای این مصاحبه به بخش اسپانیولی‌زبان شبکه المیادین لبنان گفت، سفر رئیس جمهور ابراهیم رئیسی به ونزوئلا در چارچوب توافقی بود که سال گذشته دو رئیس جمهور در تهران حاصل کردند.  در آن سفر آقای مادورو به تهران، توافق راهبردی ۲۰ ساله امضا شد یعنی از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۴۲.  این پیمان راهبردی شامل همکاری در حوزه علوم، فناوری، سرمایه‌گذاری متقابل، نفت و گاز و معدن، کشاورزی، پتروشیمی، تجارت و تبادل گردشگر است. یعنی همکاری فراگیر... ایران و ونزوئلا دو کشور انقلابی هستند؛ انقلاب اسلامی و انقلاب بولیواری. ما ضد امپریالیسم هستیم و به چندجانبه‌گرایی و حق ملت‌ها در تعیین سرنوشت خود و احترام به منشور سازمان ملل متحد ایمان داریم. ما دیدگاه مشترکی داریم که هدفش تأمین رفاه برای دو ملت‌مان است. لذا این پیمان که امروز بین ایران و ونزوئلا بسته شده، پیمانی طولانی مدت و به نفع رفاه دو ملت و به نفع توازن جهانی است.

ایران،‌ یک قدرت  در کل منطقه اوراسیاست

پینتو افزود: ایران در سراسر منطقه اوراسیا قدرت محسوب می‌شود و ونزوئلا نیز در منطقه آمریکای لاتین قدرت است، در حوزه انرژی؛ ونزوئلا قدرتی روبه‌رشد است. هر دو ما قربانی حملات و تحریم‌ها و محاصره هستیم و مشخصا به دنبال انتقال به جهان آزاد هستیم و این کار را از طریق جغرافیای سیاسی که امروز دارد از نو بنا می‌شود انجام می‌دهیم؛ جغرافیای سیاسی جهانی و نظم جهانی جدید که امروز از نو بنا می‌شود. هر دو کشور دو قدرت در حال رشد و دو نقطه اتکای اساسی این نظم جهانی جدید هستند. بسیاری از مسائل مورد علاقه، مشترک است و بخش بزرگی از مسیر هم مشترک است. همانطور که دو رئیس جمهور گفتند، ما دو کشور برادریم که لیست بزرگی از کارها داریم که باید طی بیست سال آتی انجام دهیم.

ما و ایران بخشی از نظم سیاسی جدید جهان هستیم

وزیر خارجه ونزوئلا در اشاره به توافق راهبردی بلندمدت گفت، در چارچوب همین توافق راهبردی، ۲۵ توافقنامه در سفر آقای رئیسی به کاراکاس امضا شد که در حوزه‌های نفت، معدن، کشاورزی، قضایی،‌ حمل‌ونقل و دیگر حوزه‌هاست. این یعنی همکاری کامل. این به ما اجازه می‌دهد سرعت روابط دو جانبه تسریع شود. این تضمین شده است. اما در خصوص توافق راهبردی بله ما این را بررسی کردیم و اینجا تکرار می‌کنم که ونزوئلا و ایران جزئی از جغرافیای سیاسی جهانی جدید هستند. ما ذخایر بزرگ انرژی را در اختیار داریم. ایران صنعت خود را برای بهره‌برداری از نفت و گاز و پتروشیمی توسعه داده. ما در مکانیزم «اوپک پلاس» و «اوپک» شریک هستیم و دیدگاه مشترکی در قبال جهان داریم. دو رئیس جمهور سناریو کنونی را تحلیل و بررسی کردند و می‌بینیم که قدرت سلطه‌گر آمریکا که متجاوز مشترک ما نیز هست،‌ چطور در حال افول مستمر است و این مسئولیت مهم مشترکی را بر دوش دو کشور می‌گذارد تا از منافع و کالاها و قدرت تولیدی خود برای حفظ توازن جهانی حفاظت کنند.

ایران و ونزوئلا در نهایت دو الگوی جهانی خواهند شد

ایوان خیل پینتو در پاسخ به سوالی درباره ائتلاف دو کشور گفت، «بله. ائتلاف ایران و ونزوئلا برای دنیا به معنای ضمانت ثبات و ضمانت تداوم [صادرات] انرژی و ضمانت حضور سیاسی در محافل منطقه‌ای و داخلی است. معتقدیم، پیام و سیگنالی که آقای رئیسی با سفر خود صادر کرد، مشخصاً این است که دو کشور، مستقل و دارای حاکمیت هستند که به شکل روزافزون روابط خود را تقویت می‌کنند؛ نه فقط در حوزه انرژی بلکه در همه ابعاد دیگر مثل تجارت و گردشگری. ما یک خط اتصال هوایی بین دو کشور داریم که اجازه بنای ساختاری جدید برای همکاری بین کشورهای جنوب را می‌دهد و این خیلی لازم است... آقای رئیسی گفت که هیچ کسی مورد احترام نیست اگر مقابل دشمنش زانو بزند. احترام وقتی می‌آید که انسان مبارزه کند و مقاومت کند در مقابل تجاوز. دو کشور قربانی حملات و هجوم‌های آمریکا هستند. این موضع هر دو کشور ایران و ونزوئلاست. فکر می‌کنم ایران و ونزوئلا در نهایت و به لطف مقاومت، دو الگوی جهانی خواهند شد.

سفر رئیسی مورد توجه رسانه‌های ملی و جهانی قرار گرفت

وزیر خارجه ونزوئلا با بیان اینکه ایران و کشورش «در پی تجاوز به کسی نیستند» و «تنها چیزی که میخواهند آزادی حق انتخاب ملت است»، تأکید کرد «سفر آقای رئیسی بسیار مورد توجه رسانه‌های ملی و جهانی قرار گرفت. فکر می‌کنم دنیا باید از این دو رئیس جمهور به دلیل مقاومت‌شان تشکر کند. چون انقلاب اسلامی ایران در طول ۴۴ سال گذشته و انقلاب بولیواری طی ۲۴ سال گذشته به رغم همه تجاوزها مسیر و تصمیم انقلابی خود را ادامه دادند؛ مسیری که راه صلح و عدالت است و اهداف خود را محقق کردند... با هم این مسیر را ادامه خواهیم داد».

چون می‌خواهیم آزاد باشیم، آمریکا به ما و ایران حمله می‌کند

وزیر خارجه ونزوئلا با اشاره به تحریم‌های آمریکا گفت، «آمریکا بیش از ۹۰۰ تحریم علیه ونزوئلا وضع کرده. به بیانی دیگر، همه بخش‌ها را تقریبا هدف گرفته. بخش نفت و بخش پولی و تجاری و حتی بهداشت کشور از این تحریم‌ها در امان نمانده است. ما واقعا توجهی نمی‌کنیم که آمریکا در خصوص رواط ما و اینکه با چه کسانی مرتبط هستیم، چه فکر می‌کند. ایران و ونزوئلا به قوانین بین‌الملل احترام می‌گذارند و حق داشتن روابط را دارند و این واقعا دیوانگی است که آمریکا انتقاد کند که چه کسانی با ایران یا ونزوئلا روابط دارند. تا زمانیکه همه چیز در چارچوب قوانین و منشور سازمان ملل است، مشکلی نیست. لذا هیچ نگرانی نداریم. تجاوز به ایران و ونزوئلا تجاوز امپریالیسم است. آنها به ما حمله می‌کنند نه به این دلیل که با هم روابط داریم، به این دلیل است که تصمیم گرفته‌ایم آزاد باشیم، تصمیم گرفته‌ایم که مسیر عادلانه را برای ملت خود در پیش بگیریم. لذا ما آماده هر چیزی هستیم و خواستار رفع همه تحریم‌هاییم و راه خود به سوی آزادی را ادامه خواهیم داد».

امپراتوری آمریکا به پایان خود نزدیک می‌شود

وزیر خارجه ونزوئلا در ادامه به «منحنی افول آمریکا از جمله افول اخلاقی» این کشور سپس «افول هیمنه و سلطه آن و همچنین غرب» اشاره کرد و گفت، «ارزش‌هایی که ایالات متحده ترویج می‌کرد و قدرت جهانی خود را بر اساس آن بنا کرد، هیچ ارتباطی با انسانیت ندارد؛ نژادپرستی، بهره‌کشی، اشغال و تاراج منابع طبیعی [دیگران]. اینها، حقیقت امپراتوری آمریکای شمالی است که بر اساس غارت منابع دیگران، نقض حقوق بشر بنا شده و به پایان خود نزدیک می‌شود چون ملت‌ها دارند به پا می‌خیزند. ملت‌ها دارند جایگزین بنا می‌کنند. ایران و ونزوئلا هم جزء این جایگزین‌ها هستند؛ جایگزین‌هایی که به ارزش‌های انسانی نزدیکند و متکی به احترام به حقوق بشر و ویژگی‌های ملت‌های دیگرند. اما ایالات متحده می‌بینیم که چطور جامعه‌اش به دلیل انحطاط روزافزون دچار فرسایش شده؛ جامعه‌ای بیمار و مبتلا به نژادپرستی و نفرت‌پراکنی و مواد مخدر است. تبعات این افول هم هر روز بیشتر می‌شود و دیر یا زود ما یقین داریم که شاهد فروپاشی این الگو [ی آمریکایی] خواهیم بود. این الگو فرومی‌پاشد و الگوهای جدید در همه جای دنیا ظاهر می‌شوند. الگوی جدید مرتبط با چندجانبه‌گرایی است از طریق همه نیروهای مختلف و این همان الگویی است که توازن جهانی را حفظ خواهد کرد. الگوی پیشنهادی آمریکا، الگوی بهره‌کشی و تاراج محیط‌زیست و منابع انسانی و پایان دادن به همه چیز است که در نهایت اگر ادامه یابد، بشریت را پایان می‌دهد. اما الگوی توازن و تعدد مراکز قدرت، به بشریت فرصت می‌دهد. فکر می‌کنم که ابتکاراتی مثل بریکس و ائتلاف بین ایران و ونزوئلا و ائتلاف جنوب-جنوب همه موارد جایگزین هستند. در آفریقا ببینید که این خیزش چطور هر بار شکل می‌گیرد و با آزادی بیشتر. اینها جایگزین‌هایی هستند که به بشریت امید می‌دهد...» .

آمریکا ۴۰ میلیون فقیر دارد؛ دیکتاتوری جهانی رو به‌ افول است

وزیر خارجه ونزوئلا توضیح داد: ما شاهد این پسرفت [الگوی آمریکایی] هستیم و همه این سیر قهقرایی آمریکا را شاهدند. البته ما از مردم آمریکا صحبت نمی‌کنیم. مردم آمریکا هم به نظرم امیدوارند شاهد تغییر الگویی باشند که دارند در آن زندگی می‌کنند. الگوی تاراج و سرقت منابع طبیعی دیگران از طریق اشغال کشورها و نادیده گرفته شدن جامعه داخلی آمریکا. جامعه‌ای که ۴۰ میلیون فقیر دارد و مردم در بدبختی روزانه زندگی می‌کنند. این مسئله نمی‌تواند ادامه یابد. این الگو[ی آمریکایی] را نمی‌توان به زور تحمیل کرد. این دیکتاتوری است و این دیکتاتوری جهانی رو به افول است. ما یقین داریم که اندک اندک شاهد تغییر الگو خواهیم بود. ما امروز در مرحله سختی از زندگی امپریالیسم جهانی قرار گرفته‌ایم. مرحله‌ای بسیار حساس چرا که قدرتی بزرگ است، سلاح دارد، و می‌تواند کل سیاره را نابود کند زیرا سلطه خود را در معرض تهدید می‌بیند لذا ممکن است هر کاری بکند... اجازه بدهید امیدوار به حاکم شدن درایت و فطرت سلیم انسانی باشیم تا این انتقال از جهان تک‌قطبی به چند قطبی آرام آرام و در صلح، اتفاق افتد».

جوانان ونزوئلا با تحسین به ایران نگاه می‌کنند

این مقام ونزوئلایی با بیان اینکه مردم کشورش عاشق آزادی و انقلاب‌های مردمی هستند و در طول ۴۴ سال گذشته شاهدند که ملت ایران چطور در سایه انقلاب در حال ساخت الگوی مخصوص به خود متناسب با واقعیت فرهنگی و اجتماعی خودش است، گفت، مردم کشورش با تحسین به مردم ایران می‌نگرند زیرا شاهدند که مردم ایران چطور برای مشکلات راه حل می‌یابند و بر خلاف همه جنگ‌ها و تروریسم و فشارهای تجاری که بر آنها تحمیل می‌شود و چطور در معرض تحریم قرار گرفته‌اند، و سعی کرده‌اند ایران را هر طور شده غرق کنند اما ملت ایران با مقاومت در برابر همه این حملات امروز قدرتی بزرگ در علم و فناوری، آموزش و قدرتی بزرگ در حوزه نظامی و قدرتی در حوزه انرژی و سایر حوزه‌هاست. از نگاه جوانان ونزوئلایی، ایران،‌ منبع توازن در منطقه است. منطقه اوراسیا منطقه صلح نخواهد بود اگر با وجود کشوری مثل ایران دارای توازن نباشد. لذا با تحسین به ایران نگاه می‌کنیم.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی